Що приготувати на вихідні: топ-5 рецептів пісних сніданків

Що приготувати на вихідні: топ-5 рецептів пісних сніданків
  • Під час посту, коли варто відмовитись від продуктів тваринного походження, приготувати сніданок без яєць, молока та ковбаси стає трішки складніше.
  • Ми допоможемо вам у цьому добіркою смачних рецептів на різний смак.

Пшоняна каша з гарбузом

Інгредієнти:

  • 2 склянки води;
  • 1 склянка пшона;
  • 150 грамів гарбуза;
  • Сіль за смаком.

Приготування:

  • Гарбуз почистити, помити і порізати шматочками.
  • Пшоняну крупу промити. Воду довести до кипіння, покласти в каструлю з водою гарбуз і пшоно, трішки підсолити і варити на середньому вогні 20-25 хвилин.
  • Подавати кашу можна з медом.

Відео дня

Вівсяна каша з яблуками в духовці

Інгредієнти:

  •  60 мл яблучного соку;
  • 1,5 склянки вівсянки;
  • 1 велике яблуко;
  • 2 столові ложки меду;
  • 1 столова ложка цукру;
  • 1 чайна ложка кориці;
  • мускатний горіх і сіль за смаком.

Приготування:

  • У великій мисці перемішати вівсянку з яблучним соком, медом, цукром, корицею, мускатним горіхом.
  • Яблуко помити, почистити і порізати на шматочки, додати до вівсянки, добре перемішати, трішки підсолити.
  • Форму для запікання застелити фольгою і викласти суміш.
  • В розігріту духовку поставити кашу і запікати близько 25 хвилин при температурі 180º.

Гречана каша з печерицями

Інгредієнти:

  • 300 грамів печериць;
  • 2 склянки гречаної крупи;
  • 4 склянки води;
  • 2 цибулини;
  • 1 морквина;
  • зубчик часнику;
  • олія;
  • сіль.

Приготування:

  • Цибулю і печериці почисти і порізати на шматочки, моркву натерти на крупній тертці, все покласти в форму для тушкування, додати трішки олії і поставити в розігріту духовку на 15 хвилин.
  • Дістати з духовки та додати гречку, залити гарячою водою, покласти зубчик часнику і поставити в духовку ще на 20 хвилин при температурі 150º.

Бутерброди з квасолевим паштетом

Інгредієнти:

  • 2 морквини;
  • 1 цибулина;
  • 1 склянка вареної або консервованої квасолі, хліб пісний;
  • пучок петрушки;
  • олія;
  • мелений чорний перець;
  • сіль.

Приготування:

  • Цибулю почистити, помити і порізати дрібно. Моркву почистити, помити і натерти на крупній тертці. Цибулю підсмажити до золотистого кольору, додати моркву і смажити до готовності.
  • Квасолю за допомогою блендера перетерти до однорідної консистенції, додати моркву і цибулю, посолити, поперчити та ретельно вимішати.
  • Викласти паштет на хліб і прикрасити подрібненою петрушкою.

Бутерброди з печерицями і помідором

Інгредієнти:

  • 100 грамів грибів;
  • 2 помідори;
  • 2 скибки пшеничного хліба;
  • зелень петрушки і цибулі;
  • олія.

Приготування:

  • Гриби промити і відварити у підсоленій воді до готовності. Зелень помити і дрібно порізати. Помідори помити і розрізати на четвертинки.
  • Хліб і помідори покласти на розігріту пательню з невеликою кількістю олії або взагалі без неї і трішки підсмажити.
  • На хліб викласти шматочки помідорів і гриби, посипати зеленню.

Навіть у піст можна харчуватись смачно і різноманітно. Головне – приділити цьому ритуалу трішки часу і проявити свою фантазію. Тоді ваші рідні точно будуть задоволені сніданком. А він, як відомо, запорука гарного настрою на весь день. І не забудьте зазирнути у наші попередні дописи з рекоменаціями про приготування смачних пісних страв.

Смакуйте із задоволенням. Нехай ці вихідні будуть мирними.

Читайте також:

Постимо, але не відмовляємось від смачних страв: пісні рецепти

Готуємо запашний плов: покроковий рецепт

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up