Що приготувати на вихідні: топ-5 рецептів пісних сніданків

- Під час посту, коли варто відмовитись від продуктів тваринного походження, приготувати сніданок без яєць, молока та ковбаси стає трішки складніше.
- Ми допоможемо вам у цьому добіркою смачних рецептів на різний смак.
Пшоняна каша з гарбузом
Інгредієнти:
- 2 склянки води;
- 1 склянка пшона;
- 150 грамів гарбуза;
- Сіль за смаком.
Приготування:
- Гарбуз почистити, помити і порізати шматочками.
- Пшоняну крупу промити. Воду довести до кипіння, покласти в каструлю з водою гарбуз і пшоно, трішки підсолити і варити на середньому вогні 20-25 хвилин.
- Подавати кашу можна з медом.
Вівсяна каша з яблуками в духовці
Інгредієнти:
- 60 мл яблучного соку;
- 1,5 склянки вівсянки;
- 1 велике яблуко;
- 2 столові ложки меду;
- 1 столова ложка цукру;
- 1 чайна ложка кориці;
- мускатний горіх і сіль за смаком.
Приготування:
- У великій мисці перемішати вівсянку з яблучним соком, медом, цукром, корицею, мускатним горіхом.
- Яблуко помити, почистити і порізати на шматочки, додати до вівсянки, добре перемішати, трішки підсолити.
- Форму для запікання застелити фольгою і викласти суміш.
- В розігріту духовку поставити кашу і запікати близько 25 хвилин при температурі 180º.
Гречана каша з печерицями
Інгредієнти:
- 300 грамів печериць;
- 2 склянки гречаної крупи;
- 4 склянки води;
- 2 цибулини;
- 1 морквина;
- зубчик часнику;
- олія;
- сіль.
Приготування:
- Цибулю і печериці почисти і порізати на шматочки, моркву натерти на крупній тертці, все покласти в форму для тушкування, додати трішки олії і поставити в розігріту духовку на 15 хвилин.
- Дістати з духовки та додати гречку, залити гарячою водою, покласти зубчик часнику і поставити в духовку ще на 20 хвилин при температурі 150º.
Бутерброди з квасолевим паштетом
Інгредієнти:
- 2 морквини;
- 1 цибулина;
- 1 склянка вареної або консервованої квасолі, хліб пісний;
- пучок петрушки;
- олія;
- мелений чорний перець;
- сіль.
Приготування:
- Цибулю почистити, помити і порізати дрібно. Моркву почистити, помити і натерти на крупній тертці. Цибулю підсмажити до золотистого кольору, додати моркву і смажити до готовності.
- Квасолю за допомогою блендера перетерти до однорідної консистенції, додати моркву і цибулю, посолити, поперчити та ретельно вимішати.
- Викласти паштет на хліб і прикрасити подрібненою петрушкою.
Бутерброди з печерицями і помідором
Інгредієнти:
- 100 грамів грибів;
- 2 помідори;
- 2 скибки пшеничного хліба;
- зелень петрушки і цибулі;
- олія.
Приготування:
- Гриби промити і відварити у підсоленій воді до готовності. Зелень помити і дрібно порізати. Помідори помити і розрізати на четвертинки.
- Хліб і помідори покласти на розігріту пательню з невеликою кількістю олії або взагалі без неї і трішки підсмажити.
- На хліб викласти шматочки помідорів і гриби, посипати зеленню.
Навіть у піст можна харчуватись смачно і різноманітно. Головне – приділити цьому ритуалу трішки часу і проявити свою фантазію. Тоді ваші рідні точно будуть задоволені сніданком. А він, як відомо, запорука гарного настрою на весь день. І не забудьте зазирнути у наші попередні дописи з рекоменаціями про приготування смачних пісних страв.
Смакуйте із задоволенням. Нехай ці вихідні будуть мирними.
Читайте також:
Постимо, але не відмовляємось від смачних страв: пісні рецепти
Готуємо запашний плов: покроковий рецепт
Стежте за новинами Тернополя у Telegram.