Готуємо запашний плов: покроковий рецепт

Готуємо запашний плов: покроковий рецепт

Плов – традиційна страва східної кухні. Вважають, що плов з’явився в середовищі тюркських кочівників Середньої Азії. Однак, легенди також пов'язують походження плову з Олександром Македонським, який приніс цю страву від персів. 

Приготувати плов можна з будь-якого м’яса, але традиційно узбецький плов готують з баранини. Особливий аромат плову надають спеції: барбарис, зіра, куркума. Ми пропонуємо вам приготувати плов з свининою за рецептом Смачно 24

Інгредієнти для плову

  • Барбарис — 1 ст. л.

  • Зіра — 1 ст. л.

    Відео дня
    /li>
  • Червоний мелений перець — за смаком

  • Цибуля ріпчаста — 500 г

  • Олія соняшникова — для смаження

  • Мелена куркума — 1/2 ст. л.

  • Мелений чорний перець — за смаком

  • Морква — 600 г

  • Рис довгозернистий — 1 кг

  • Свинина — 1,5 кг

  • Сіль — за смаком

  • Часник — 1 головка

Рецепт приготування

1. Почистіть цибулю, розріжте на дві половини та наріжте соломкою. Розігрійте сковорідку, налийте олії та підсмажте цибулю до золотистого кольору. М’ясо добре помийте, наріжте кубиками 2х2 см та підсмажте разом з цибулею до золотої скоринки.

2. Помийте моркву, почистіть від шкірки та натріть на грубій тертці. Додайте моркву до м’яса та цибулі, смажте протягом 10 хвилин. До смаженої свинини з овочами додайте спецій: зіру, барбарис і куркуму. Посоліть та поперчіть страву, ретельно перемішайте все в сковорідці.

3. Перекладіть м’ясо з овочами для плову в гусятницю, налийте чистої води, щоб вона трішки накрила м’ясо. Тушіть протягом 45 хвилин на малому вогні.

4. Промийте рис 5-6 разів, щоб вода залишилась прозорою. Висипіть рис до м’яса, але не перемішуйте. Розрівняйте його силіконовою лопаткою або ложкою, обережно долийте теплої води в гусятницю. Вода має накрити рис приблизно на 2 см. Злегка посоліть плов та тушіть до того часу, поки рис не вбере всю воду.

5. Занурте в центр плову головку часнику та трохи вдавіть його в рис. Щоб пар з плову краще виходив, зробіть у ньому кілька отворів ложкою. Готуйте плов під кришкою до готовності, приблизно ще 25-30 хвилин. Перед куштуванням перемішайте всі інгредієнти. Смачного!

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, як приготувати круасани.

Читайте також

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up