Запашний плов: покроковий рецепт східної страви

Запашний плов: покроковий рецепт східної страви

Плов – традиційна страва східної кухні. Вважають, що плов з’явився в середовищі тюркських кочівників Середньої Азії. Однак, легенди також пов'язують походження плову з Олександром Македонським, який приніс цю страву від персів. 

Приготувати плов можна з будь-якого м’яса, але традиційно узбецький плов готують з баранини. Особливий аромат плову надають спеції: барбарис, зіра, куркума. Ми пропонуємо вам приготувати плов з свининою за рецептом Смачно 24

Інгредієнти для плову

  • Барбарис

    1 ст. л.

  • Зіра

    1 ст. л.

  • Червоний мелений перець

    за смаком

  • Цибуля ріпчаста

    500 г

  • Олія соняшникова

    для смаження

  • Мелена куркума

    1/2 ст. л.

  • Мелений чорний перець

    за смаком

  • Морква

    600 г

  • Рис довгозернистий

    1 кг

  • Свинина

    1,5 кг

  • Сіль

    за смаком

  • Часник

    1 головка

Рецепт приготування

1 Почистіть цибулю, розріжте на дві половини та наріжте соломкою. Розігрійте сковорідку, налийте олії та підсмажте цибулю до золотистого кольору. М’ясо добре помийте, наріжте кубиками 2х2 см та підсмажте разом з цибулею до золотої скоринки.

2 Помийте моркву, почистіть від шкірки та натріть на грубій тертці. Додайте моркву до м’яса та цибулі, смажте протягом 10 хвилин. До смаженої свинини з овочами додайте спецій: зіру, барбарис і куркуму. Посоліть та поперчіть страву, ретельно перемішайте все в сковорідці.

3 Перекладіть м’ясо з овочами для плову в гусятницю, налийте чистої води, щоб вона трішки накрила м’ясо. Тушіть протягом 45 хвилин на малому вогні.

4 Промийте рис 5-6 разів, щоб вода залишилась прозорою. Висипіть рис до м’яса, але не перемішуйте. Розрівняйте його силіконовою лопаткою або ложкою, обережно долийте теплої води в гусятницю. Вода має накрити рис приблизно на 2 см. Злегка посоліть плов та тушіть до того часу, поки рис не вбере всю воду.

5 Занурте в центр плову головку часнику та трохи вдавіть його в рис. Щоб пар з плову краще виходив, зробіть у ньому кілька отворів ложкою. Готуйте плов під кришкою до готовності, приблизно ще 25-30 хвилин. Перед куштуванням перемішайте всі інгредієнти. Смачного!

Коментарі

16:25 Ще на одній вулиці Тернополя частково обмежать рух транспорту 16:02 Вбивство у Чорному лісі. Хто ж таки винен у смерті 48-річного Зеновія і чому суди тривали 4 роки? 15:23 Медики Тернопільщини отримали гуманітарний вантаж зі Швеції 15:00 «Немає часу сидіти, слід закінчувати війну!» Історія військового, який реабілітується в Тернополі Від читача 12:46 Тернополян та гостей міста запрошують на безкоштовний майстер-клас з гончарства 14:25 Погода на 19 травня: на Тернопільщині вночі та вранці — заморозки 14:01 В Українському Домі покажуть виставку рушників колекціонерки з Тернополя 13:20 У жительки Бучацької громади шахраї зняли з рахунку чималу суму. Як це сталося? 12:01 На Тернопільщині на чоловіка впало дерево: він загинув 11:01 У Тернополі перекриють рух транспорту на двох вулицях (ОНОВЛЕНЕ) 10:05 На вул. Стуса тимчасово змінюють рух транспорту 09:35 У селі неподалік Тернополя горів житловий будинок 09:00 У Тернополі збільшили кількість дитсадків, які працюють під час воєнного стану 08:00 Сьогодні, 18 травня: Міжнародний день музеїв 21:05 На табло нулі, а продають за талонами та через додаток по вищій ціні. Як «хімічать» на заправках? play_circle_filled photo_camera 20:04 Вже двічі утікала від війни з однією валізою. І вже втретє у свої 45 починає життя з чистого листа 19:00 Росія не досягає успіхів на сході. Ворог відступає: про що пише світова преса 18:00 День Європи у Тернополі: у місті пройде спортивно-розважальний захід (ПРОГРАМА) 17:03 Ціни ростуть: яка вартість овочів та фруктів у Тернополі. Дивіться графіки photo_camera 16:30 Сергій Надал: «Тернопільські освітяни-волонтери на своєму прикладі навчають дітей любові до України» (Пресслужба)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up