Як замаринувати шашлик легко, швидко і смачно: перевірені рецепти від тернополян

Як замаринувати шашлик легко, швидко і смачно: перевірені рецепти від тернополян
  • Як вибрати та замаринувати шашлик так, аби він був смачним?
  • Ми зібрали цікаві рецепти від відомих тернополян. Як готувати м`ясо розповіли професійні кухарі, депутати і ті, хто є гуру в цій справі.

Шашлик як у ресторані від су-шефа Юлії Фалінської

  —  Найважливіше — це правильно обрати м`ясо. Шашлик можна готувати з баранини, яловичини та свинини. Щодо баранини, найкраще — це корейка або вирізка. Яловичина — це філе, але це м`ясо досить жорстке, тому його потрібно маринувати і готувати довше. Зі свинини найкраще обрати ошийок, —  радить кухар.

Найкраще для шашлику обирати шматки, які мають прослойки жиру. Так шашлик буде соковитішим. М`ясо має бути свіжим. Головне, аби не шматках не було крові, а колір був яскраво-червоний.

— Щодо маринаду, то розповім, як готуємо ми. Маринад простий, а складники є практично в кожного на кухні. М`ясо зачищаємо від зайвого жиру та прожилок. Додаємо до смаку сіль, перець і копчену паприку, трішки цукру. Аби маринад добре "чіплявся", треба трішки олії. Також додаємо цибулю кільцями. Можна ще додавати соєвий соус.

Відео дня

Маринувати шашлик треба мінімум 5-6 годин. Впродовж того часу бажано його кілька разів перемішати.

Три рецепти маринаду від кухаря та художника Тараса Гірняка

Пан Тарас поділився трьома рецептами.

— Наріжте багато цибулі кільцями. Додайте сіль і перець. Це найпростіший маринад для розм`якшення м`яса. Найкраще він підходить для свинячої шиї. Маринувати потрібно мінімум одну ніч. В мене було таке, що я залишав на три дні. Більше, думаю тримати не варто. Але чим довше шашлик простоїть у маринаді, тим м`якше та соковитіше воно буде, — каже він.

Другий рецепт: додайте до м`яса ківі або ананас.

— Суть в тому, що коли ви додаєте продукт, який містить кислоту — м`ясо стає м`якшим. Поширений за радянських часів рецепт з майонезом теж за цим принципом. Але я готую, додавши ананас чи ківі. На два кілограми достатньо буде два-три ківі. Ще можна додати ананас, але тоді шашлик буде мати солодкавий присмак, — радить пан Гірняк.

За третім рецептом, можна до м`яса додати соєвий соус. Тоді його навіть не треба солити. Цибулю додати можна. Під час приготування шашлик можна поливати маринадом, який залишився, або пивом. Якщо маєте сухе вино — поливайте і ним.

— Важливо також те, на яких деревах ви смажите м`ясо. Нещодавно я обрізав виноград і до дров додавав лозу. Тоді готова страва матиме особливий аромат. Для мангала використовуйте дрова з фруктових дерев. Можна брати і дрова з дуба, граба. Хвойні не годяться, — каже чоловік.

Рецепт шашлика за 25 хвилин

Як приготувати смачний шашлик, розповідає шеф кухар Андрій Хитрий.

— На 1 кг свинної шиї беруть 0,5 л газованої мінеральної води, 3 цибулини, які нарізають товстими кільцями. З приправ: перець чорний, сіль, паприка гостра, солодка. До смаку можна додати сушені італійські трави, що добавить особливої пікантності шашлику, — каже кухар.

Маринувати м'ясо за таким рецептом можна кілька годин, чим довше, тим краще. Але, якщо поспішаєте, то достатньо і 25 хвилин.

Рецепт від шеф-кухаря Андрія Хитрого: На 1 кл свинної шиї беруть 0,5 л газованої мінеральної води, 3 цибулини, які нарізають товстими кільцями. З приправ: перець чорний, сіль, паприка гостра, солодка. До смаку можна добавити сушені італійські трави, що добавить особливої пікантності шашлику. Маринувати м'ясо за таким рецептом можна кілька годин, чим довше, тим краще. Але, якщо поспішаєте, то достатньо і 25 хвилин.
Посилання на джерело: https://te.20minut.ua/Smachnogo/yak-prigotuvati-smachniy-shashlik-retsepti-vid-ternopolyan-10688797.html

Шашлик з яловичого язика

Рідкісним рецептом шашлика з нашими читачами поділився колишній депутат Тернопільської міськоі ради, а зараз обранець в районній Андрій Шкула. Чоловік радить спробувати шашлик з яловичого язика.

— Подібної страви не зустрічав, поки не надумалось приготувати. Результатом я приємно здивований і особисто для мене — то один з найоригінальніших шашликів, які куштував, — каже він. — Приготування не складне, але треба хоча б два дні на маринування. Ну і варто сказати, що язик — один з найкорисніших різновидів м’яса. Крім того якщо говорити про жорстку яловичину, то язик буде «ніжним» на фініші приготування.

Інгредієнтів в грамах наш експерт не готовий озвучити. Каже, що ніколи не був скурпульозним до страв, особливо з м‘яса. Тому рекомендує додавати все «на око».

— Приготування, повторюсь, просте. Язики помити і відварювати зо дві години з цибулею, морквою, сумішшю перців, сіллю. Після залити холодною водою та зняти покриття, — каже Андрій Шкула. — Далі нарізати на шматки шириною 3-4 сантиметри.

Для маринаду треба оливкову олію, трохи карі, дрібно нарізаних консервованих ананасів, гірчиці, солі. Маринувати треба близько двох днів, в холодильнику, час від часу перемішуючи. Все. Далі на мангал.

— Щоправда, треба розуміти, що язик доволі «пісний», тому на шампурі шматки треба перекладати салом. А в ідеалі, якщо є час бавитись, кожен шматок можна обгортати в бекон і лише тоді нанизувати. На жарі, по тривалості, тримати як свинину. І, не забувайте, під час готування скроплювавати білим сухим вином, — каже депутат.

Також чоловік зауважив, що язик вважається делікатесом. Проте за ціною він значно дешевший від філейної яловичини.

Рецепт від шеф-кухаря Андрія Хитрого: На 1 кл свинної шиї беруть 0,5 л газованої мінеральної води, 3 цибулини, які нарізають товстими кільцями. З приправ: перець чорний, сіль, паприка гостра, солодка. До смаку можна добавити сушені італійські трави, що добавить особливої пікантності шашлику. Маринувати м'ясо за таким рецептом можна кілька годин, чим довше, тим краще. Але, якщо поспішаєте, то достатньо і 25 хвилин.
Посилання на джерело: https://te.20minut.ua/Smachnogo/yak-prigotuvati-smachniy-shashlik-retsepti-vid-ternopolyan-10688797.html

Шашлик з секретним інгредієнтом

— Шашлик — це є моя улюблена страва з м‘яса. Ми — галичани і готуємо здебільшого шашлик з свинини. Є декілька рецептів приготування шашлику. Поділюся моїм улюбленим, — каже депутат міськради, підприємець Роман Навроцький

Для такого шашлику беремо свинний ошийок (шия). М'ясо ріжемо поперек волокон великими шматками. Додfємо до м‘яса приправи: перець духмяний, перець звичайний, суміш приправ для шашлику (на любителя). Нарізаємо цибулю кільцями і в кінці додаємо лавровий лист.

—  А також поділюся з Вами своїм секретним інгредієнтом — це пажитник мелений (продається у відділі спецій). Все ретельно перемішуємо і додаю трішки мінеральної води. Ідеально, щоб шашлик в маринаді простояв ніч. На наступний день можна готувати страву і смакувати, —  каже чоловік.

А за яким рецептом шашлик маринуєте ви? Пишіть у коментарях.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Діма Кіріяк

    Рецепт дуже смачного і соковитого шашличка!!!! На 2 кг. Свинноі шиї, (ріжимо на куски) +3 шт. Ківі мягкого (просто розімяти і+до м'яса) 2 шт. Середньої цибулі потерти на терці, +сіль +перець+кетчуп 3 ст. ложки, +гірчицю 2 ст. ложки, половину апельсина(видавти сік) 3_4 ст. ЛОЖКИ МАЙОНЕЗУ, ПРИПРАВА ДО ШАШЛИКУ ЗА БАЖАННЯМ, залишити хочаб на 2 години маринувати, шашлик получається дуже сочний і мягкий, смачного!!!!! 👍👍🤩🤩🤩😋😋😋😋

keyboard_arrow_up