Пропонуємо вам підбірку перевірених рецептів приготування шашлика від тернополян. Смачного!
Рецепт від пана Сергія:
На 2 кг м’яса (шия) беруть велику пачку «Європейського» майонезу, півлітра маринаду з-під домашніх помідорів, кілька великих цибулин, які нарізають товстими кільцями, різноманітні спеції – приправа до шашлика, сіль і перець до смаку. М'ясо ріжуть великими шматками і настоюють у маринаді 6-12 годин (краще якомога довше, тоді м'ясо м’якше). Шматочки м’яса чіпляють на шампур почергово із кільцями цибулі. Вже на вогні можна скропити шашлик сухим вином. Смажать, повільно перевертаючи, до готовності. Стежать, щоб шашлик не підгорів.
Рецепт від шеф-кухаря Андрія Хитрого:
На 1 кл свинної шиї беруть 0,5 л газованої мінеральної води, 3 цибулини, які нарізають товстими кільцями. З приправ: перець чорний, сіль, паприка гостра, солодка. До смаку можна добавити сушені італійські трави, що добавить особливої пікантності шашлику. Маринувати м'ясо за таким рецептом можна кілька годин, чим довше, тим краще. Але, якщо поспішаєте, то достатньо і 25 хвилин.
Рецепт від тернополянина Олександра:
Шию порізати більшими шматками, їх посолити поперчити і добре вим'яти руками. Можна додати довільно нарізати цибулю і теж перем'яти. М'яско буде мати цікавіший присмак. За 15-20хв до смаження потерти на терці очищене від шкірки ківі. Може бути як м'яке-перестигле, так і зеленкувати. В другому варіанті м'ясо буде більш винне. Не залишайте на довше м'ясо в ківі, бо воно буде настільки м'яким, що прокручуватиметься на шампурі. Хіба би хочете дуже м'якого і смадитиме за допомогою гриль-решітки. Смачного!
Рецепт від тернополянина Ігоря Білика
М'ясо (в середньому 3 кг) заливаємо кефіром (0,5 л), добре вим'яти і залишити на 3 години. Кефір має витягнути кров і зробити м'ясо м'яким та ніжним.
Цибулю ріжемо кільцями і додаємо до м'яса, а також - сіль, перець і спеції, які любите. Заливаємо це все гранатовим соком (1 л) і маринуємо 3-4 години, найкраще поставити на всю ніч. Мої рідні та друзі вже не раз смакували шашликом, замаринованим за цим рецептом, всі були задоволені! І вам смачного!
Також додамо ще два відео-рецепта смачного шашлика від Руслана Сенічкіна та Костянтина Грубича
Стежте за новинами Тернополя у Telegram.
№ 17 від 23 квітня 2025
Читати номер