Як приготувати смачний шашлик. Рецепти від тернополян

Як приготувати смачний шашлик. Рецепти від тернополян

Пропонуємо вам підбірку перевірених рецептів приготування шашлика від тернополян. Смачного!

Шашлик під фірмовим маринадом

Рецепт від пана Сергія:

На 2 кг м’яса (шия) беруть велику пачку «Європейського» майонезу, півлітра маринаду з-під домашніх помідорів, кілька великих цибулин, які нарізають товстими кільцями, різноманітні спеції – приправа до шашлика, сіль і перець до смаку. М'ясо ріжуть великими шматками і настоюють у маринаді 6-12 годин (краще якомога довше, тоді м'ясо м’якше). Шматочки м’яса чіпляють на шампур почергово із кільцями цибулі. Вже на вогні можна скропити шашлик сухим вином. Смажать, повільно перевертаючи, до готовності. Стежать, щоб шашлик не підгорів.

Шашлик з газованою водою за 25 хвилин

Рецепт від шеф-кухаря Андрія Хитрого:

Відео дня

На 1 кл свинної шиї беруть 0,5 л газованої мінеральної води, 3 цибулини, які нарізають товстими кільцями. З приправ: перець чорний, сіль, паприка гостра, солодка. До смаку можна добавити сушені італійські трави, що добавить особливої пікантності шашлику. Маринувати м'ясо за таким рецептом можна кілька годин, чим довше, тим краще. Але, якщо поспішаєте, то достатньо і 25 хвилин.

Шашлик нашвидкуруч

Рецепт від тернополянина Олександра:

Шию порізати більшими шматками, їх посолити поперчити і добре вим'яти руками. Можна додати довільно нарізати цибулю і теж перем'яти. М'яско буде мати цікавіший присмак. За 15-20хв до смаження потерти на терці очищене від шкірки ківі. Може бути як м'яке-перестигле, так і зеленкувати. В другому варіанті м'ясо буде більш винне. Не залишайте на довше м'ясо в ківі, бо воно буде настільки м'яким, що прокручуватиметься на шампурі. Хіба би хочете дуже м'якого і смадитиме за допомогою гриль-решітки. Смачного!

Шашлик на гранатовому соці

Рецепт від тернополянина Ігоря Білика

М'ясо (в середньому 3 кг) заливаємо кефіром (0,5 л), добре вим'яти і залишити на 3 години. Кефір має витягнути кров і зробити м'ясо м'яким та ніжним.

Цибулю ріжемо кільцями і додаємо до м'яса, а також - сіль, перець і спеції, які любите. Заливаємо це все гранатовим соком (1 л) і маринуємо 3-4 години, найкраще поставити на всю ніч. Мої рідні та друзі вже не раз смакували шашликом, замаринованим за цим рецептом, всі були задоволені! І вам смачного!

Також додамо ще два відео-рецепта смачного шашлика від Руслана Сенічкіна та Костянтина Грубича

Шашлик із медовим маринадом

Шашлик по-грузинськи

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (6)
  • Ненза

    Всім дибілам,які шашлик роблять з майонезом чи додають сіль- застрельтеся, довбойоби
  • Саша Свида

    Ідіотизм.М'ясо має бути м'ясом.Саме цінне це м'ясний сік,в ньому вся суть смаженого м'яса.Перевагу надаю телятині,це бомба.Жодна свинна шия близько не то.

    Ненза reply Саша Свида

    Клоун,жодна здорова на голову людина з телятини шашлик не робить. Телятина,і то не вся- виключно для стейків

    Св reply Саша Свида

    На рахунок телятини розмішив. Чувак ще скажи що з барана добрий шашлик. Давай. Добий простих нормальних людей.
  • Ihor Ruzhytskyi

    Все що потрібно для хорошого шашлика, це свіжа шия, сіль, перець, бухлішко і гарна компанія, а тіво ваші ізйобства з маянезіком - то для наркоманів...
  • Anonymous

    Якщо в рецепті шашлика є слово майонез - далі можна не читати
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up