Готуємо справжній штрудель з яблуками

Хрустка скоринка, ніжне тісто та солодка начинка – неймовірний австрійський штрудель просто тане у роті. Це чудова випічка, яка врятує від осінньої прохолоди та навіть поганого настрою.
Ця дивовижна випічка зберігає традиції, смак та атмосферу минулих часів. Готують десерт з тонкого тіста та різноманітною начинкою – від яблук і горіхів до інших фруктів, повідомляє Смачно 24.
Рецепт штрудля з яблуками та горіхами
- Час: 2 години
- Порцій: 6
Інгредієнти:
– 250 грамів борошна;
– 30 грамів вершкового масла шматочком + 100 грамів розтопленого масла;
– 90 мілілітрів води;
– щіпка солі;
– 1 кілограм яблук;
– 100 грамів родзинок (можна курагу);
– 50 грамів будь-яких горіхів;
– 2 столові ложки цукру;
– 1 пакетик ванільного цукру;
– 1 – 2 чайні ложки кориці;
– 5 столових ложок панірувальних сухарів;
– цукрова пудра для посипання.
Приготування:
- Борошно просійте в миску, додайте нарізане шматочками масло, яйце, воду, сіль і швидко замісіть тісто.
- Загорніть в алюмінієву фольгу і охолодіть в холодильнику на 1 годину.
- Яблука помийте, очистіть від шкірки і наріжте невеликими скибочками.
- У велику миску висипте горіхи, родзинки, панірувальні сухарі, цукор, ванільний цукор і корицю та половину розтопленого масла.
- Охолоджене тісто розкачайте в тонкий довгастий корж, змастіть рештою розтопленого вершкового масла.
- Покладіть фрукти на один край і дуже акуратно згорніть.
- Акуратно викладіть штрудель на деко, застелене папером для випічки, і поставте в розігріту духовку.
- Випікайте 60 хвилин при 190 градусах до золотистого кольору. Готовий штрудель можна посипати цукровою пудрою.
Дивіться також відео, як приготувати несолодкий варіант штруделя.
Нагадаємо, раніше «20 хвилин» повідомляли, як приготувати ароматний яблучний тарт.
Читайте також:
Як замаринувати печериці: три швидких рецепти
Що приготувати зі слив: смачна закуска до м'яса і десерт
Три швидкі рецепти яблучних пирогів до свята
Стежте за новинами Тернополя у Telegram.