Готуємо квашену капусту

Розповідаємо, як готується капуста квашена швидко і без проблем.
Зазвичай у таких страв, як квашена капуста, рецепт передається з рук в руки. Однак перевірені варіанти існують і поза домашніми куховарськими книгами, повідомляє УНІАН рецепти.
Квашена капуста — рецепт класичний
Квашена капуста в банці готується просто і виходить дуже смачною. Для того щоб приготувати цю хрустку закуску без розсолу, досить взяти:
- капусту — 2,5 кг;
- сіль — 2 ст. л.;
- моркву — 1 шт.
Капусту і моркву шаткуємо на тертці і додаємо спеції. Перемішуємо салат руками, але не мнемо, інакше не буде хрустіти! Щільно трамбуємо капусту в банку і залишаємо на три дні. В процесі ферментації виділиться рідина і може з'явитися неприємний запах, але пізніше він зникне.
Якщо хочете, щоб у вас вийшла квашена капуста з яблуками, то цей рецепт також підходить. Просто додайте 400 г крупно нарізаних фруктів і ставте їх кваситися разом.
Квашена капуста — рецепт з розсолом на швидку руку
Квашена капуста в розсолі готується майже також, але тільки потрібно додатково приготувати сам маринад для заливки. Для того, щоб у нас вийшла квашена капуста в розсолі з медом в банці беремо:
- капусту — 2,5 кг;
- сіль — 1,5 ст. л.;
- моркву — 1 шт.;
- мед — 1,5 ст. л.
- воду — 1 л.
Воду доводимо до кипіння і додаємо сіль. В теплому маринаді розчиняємо мед і залишаємо повністю остигати.
В цей час шаткуємо наші овочі. Потім поміщаємо салат в банку/банки і заливаємо розсолом. Ми залишаємо їх кваситися на 48 годин. Час від часу треба помішувати салат дерев'яною лопаткою. Зберігати закуску потрібно в холодильнику, а подавати краще з ароматним маслом.
Квашена капуста — рецепт швидкого приготування з буряком
Квашена капуста з буряком також передбачає приготування маринаду. Для салату знадобиться:
- капуста — 3 кг;
- вода — 1 л.;
- перець горошком і запашний — по 5 шт.;
- оцет — 1 ст. л.;
- лавровий лист — 3 шт.;
- буряк — 1 кг;
- сіль — 2 ст. л.;
- цукор — 1 ст.
Капусту крупно нарізаємо так, щоб нас вийшли квадратики. Приблизно також подрібнюємо буряк - шматки не повинні бути товстими. У киплячу воду додаємо всі спеції (крім оцту) і варимо близько 10 хвилин. Потім додаємо оцет, залишаємо ще на хвилинку і вимикаємо.
Салат поміщаємо в банку і заливаємо остиглим маринадом. Через три дні він буде готовий.
Нагадаємо, раніше «20 хвилин» повідомляли, як готувати шарлотку з яблуками в карамелі.
Читайте також:
10 кухонних лайфхаків, які спростять вам життя
Які оригінальні страви приготувати з гарбуза
Стежте за новинами Тернополя у Telegram.