Три смачних і оригінальних рецепти салатів для Великоднього меню

Три смачних і оригінальних рецепти салатів для Великоднього меню

Головні страви на святковий стіл зазвичай готують напередодні. У день свята можна приготувати хіба що салат.

У цей святковий день королевою святкового столу є паска, м’ясо і звичайно ж салати. Ми пропонуємо прості, але водночас смачні салати для святкового столу.

Салат з пекінки та курки

Інгредієнти

Відео дня
  • 350-400 г курячої грудки;
  • 300 г шампіньйонів;
  • 300 г пекінської капусти;
  • одна головка ріпчастої цибулі; 
  • 1 помідор середнього розміру;
  • 150 г твердого сиру;
  • майонез на смак;
  • сіль дрібка.

Приготування 

  • Пекінську капусту пошинкувати.
  • Сир натираємо на тертці.
  • Порізати шампіньйони на шматочки середнього розміру;
  • Цибулю нарізаємо скибочками;
  • Помідори нарізаємо на шматочки середнього розміру;
  • З'єднуємо капусту з сиром, шампіньйонами, цибулею, помідорами, солимо та заправляємо майонезом.

Салат з курячої печінки та грибами

Інгредієнти

  • 300 курячої печінки;
  • 300 г грибів;
  • 3 шт картоплі;
  • 3 яйця;
  • 150 г твердого сиру;
  • 1 шт цибуля;
  • 1 шт морква;
  • сіль, перець до смаку
  • олія.

Приготування 

  • Помиту картоплю та моркву відварити до готовності.
  • Відварити яйця.
  • Цибулю порізати кільцями.
  • Шампіньони порізати на шматочки.
  • Обсмажити на олії шампіньони з грибами;
  • Обсмажити на олії курячу печінку.

Викласти інгредієнти салату наступними шарами:

Перший шар - натерта на терці відварена картопля з грибами та цибулею, перемащені майонезом;

Другий шар - натерта на терці відварена морква, підсмажена печінка з цибулею, перемащені майонезом;

Третій шар - натертий сир з майонезом;

Зверху посипати натертим на терці яйцями.

Салат з овочів і варених яєць

Інгредієнти:

  • Курячі яйця — 2 шт.
  • Огірки — 2 шт.
  • Редис — 5 шт.
  • Зелена цибуля — 2 стебла
  • Сметана або йогурт — 3-4 ст. ложка
  • Діжонська гірчиця — 1 ч. ложка
  • Сіль

Приготування:

  1. Яйця відварити круто, остудити і почистити. Нарізати кружечками або кубиками.
  2. Овочі та зелень помити під проточною водою.
  3. Редис і огірки нарізати тонкими півкільцями, зелену цибулю подрібнити.
  4. Змішати в салатниці редис, огірки, нарізану зелену цибулю і яйця. Заправити сметаною, змішаною з гірчицею, посолити.
  5. Акуратно перемішати і подавати салат разом з хрустким житнім хлібом.

Нагадаємо, раніше 20 хвилин публікували рецепти пасок до Великодня.

 

Читайте також:

Скоро Великдень: готуємо смачну сирну паску без випікання

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up