Три смачних і оригінальних рецепти салатів для Великоднього меню

Головні страви на святковий стіл зазвичай готують напередодні. У день свята можна приготувати хіба що салат.
У цей святковий день королевою святкового столу є паска, м’ясо і звичайно ж салати. Ми пропонуємо прості, але водночас смачні салати для святкового столу.
Салат з пекінки та курки
Інгредієнти
- 350-400 г курячої грудки;
- 300 г шампіньйонів;
- 300 г пекінської капусти;
- одна головка ріпчастої цибулі;
- 1 помідор середнього розміру;
- 150 г твердого сиру;
- майонез на смак;
- сіль дрібка.
Приготування
- Пекінську капусту пошинкувати.
- Сир натираємо на тертці.
- Порізати шампіньйони на шматочки середнього розміру;
- Цибулю нарізаємо скибочками;
- Помідори нарізаємо на шматочки середнього розміру;
- З'єднуємо капусту з сиром, шампіньйонами, цибулею, помідорами, солимо та заправляємо майонезом.
Салат з курячої печінки та грибами
Інгредієнти
- 300 курячої печінки;
- 300 г грибів;
- 3 шт картоплі;
- 3 яйця;
- 150 г твердого сиру;
- 1 шт цибуля;
- 1 шт морква;
- сіль, перець до смаку
- олія.
Приготування
- Помиту картоплю та моркву відварити до готовності.
- Відварити яйця.
- Цибулю порізати кільцями.
- Шампіньони порізати на шматочки.
- Обсмажити на олії шампіньони з грибами;
- Обсмажити на олії курячу печінку.
Викласти інгредієнти салату наступними шарами:
Перший шар - натерта на терці відварена картопля з грибами та цибулею, перемащені майонезом;
Другий шар - натерта на терці відварена морква, підсмажена печінка з цибулею, перемащені майонезом;
Третій шар - натертий сир з майонезом;
Зверху посипати натертим на терці яйцями.
Салат з овочів і варених яєць
Інгредієнти:
- Курячі яйця — 2 шт.
- Огірки — 2 шт.
- Редис — 5 шт.
- Зелена цибуля — 2 стебла
- Сметана або йогурт — 3-4 ст. ложка
- Діжонська гірчиця — 1 ч. ложка
- Сіль
Приготування:
- Яйця відварити круто, остудити і почистити. Нарізати кружечками або кубиками.
- Овочі та зелень помити під проточною водою.
- Редис і огірки нарізати тонкими півкільцями, зелену цибулю подрібнити.
- Змішати в салатниці редис, огірки, нарізану зелену цибулю і яйця. Заправити сметаною, змішаною з гірчицею, посолити.
- Акуратно перемішати і подавати салат разом з хрустким житнім хлібом.
Нагадаємо, раніше 20 хвилин публікували рецепти пасок до Великодня.
Читайте також:
Скоро Великдень: готуємо смачну сирну паску без випікання
Стежте за новинами Тернополя у Telegram.