Найважливіші страви великоднього столу – це паски та крашанки.
Найважливіші страви великоднього столу – це паски та крашанки.
Крім основних страв, на столі обов’язково повинна бути м’ясна, рибна та овочева їжа.
М'ясо може бути як - холодна закуска, так і у вигляді гарячих страв.
Гарний варіант – різні м’ясні нарізки, холодець, смажені ребра, фарширована качка чи курка.
Салати в цей день краще робити максимально легкими, які зможуть доповнити основні страви.
Також традиційно на великодній стіл ставлять кагор або будь-яке червоне вино. Однак у кожному регіоні України існують свої традиційні великодні страви, які кожна сім'я готує з року в рік.
Незмінним атрибутом свята залишаються паски та крашанки.
Як раніше повідомляв УНІАН, у православних Світле Христове Воскресіння у 2020 році, згідно із календарем, припадає на 19 квітня. Вважається, що це ранній Великдень.
Читайте також Крафіни, бабки і пасочки: тернополяни в Instagram вихваляються великодньою випічкою
Стежте за новинами Тернополя у Telegram.
№ 40 від 2 жовтня 2024
Читати номер