Макаруни - французькі ласощі, які кожному до смаку. А як приготувати улюблене печиво-сендвіч у домашніх умовах, читайте у статті.
Макаруни — французькі кондитерські вироби з яєчних білків, цукрової пудри, цукрового сиропу, меленого мигдалю і харчових барвників. Зазвичай робиться у формі двох половинок печива, між якими кладуть крем або варення. Рецепт ідеальних макарун з сайту 24 канал
Інгредієнти для тіста:
Інгредієнти для крему:
Спосіб приготування:
1. Перед початком приготування десерту, викладіть яйце з холодильника, щоб воно нагрілося до кімнатної температури. Відокремте білок від жовтка.
2. Змішайте цукрову пудру з мигдальною і просійте через дрібне сито.
3. Застеліть деко пергаментним папером.
4. Збийте білок до середньої густоти піни, додай 10 грамів цукру і збивайте до стійкої піни, потім додайте барвник.
5. Додайте цукрово-мигдалеву суміш у три етапи, перемішуючи зверху вниз, щоб не пошкодити бульбашки.
6. Викладіть суміш у кондитерський мішечок і викладіть на просиліконений коврик макаруни. Діаметр печива має бути близько 2-3 сантиметри, відстань між кружечками – 3-4 сантиметри.
7. Залишіть макаруни на 20 хвилин до утворення скоринки. Перевіряйте готовність пальцем: якщо нічого не прилипає, можна переміщати деко в духовку.
8. Духовку розігрійте до 140 градусів, випікайте десерт близько 10 хвилин. Перевірити готовність можна зубочисткою. Якщо печиво тверде – його можна витягати.
9. Поставте деко на холодну поверхню, відразу ж переверніть всі макаруни догори дном, щоб випарувалася зайва волога.
Спосіб приготування крему для макарун:
1. Молоко з ванільним цукром доведіть до кипіння.
2. Збийте жовтки до посвітління з 20 грамами цукру і 140 грамами вершкового масла кімнатної температури.
3. Додайте у суміш одну ложку молока, розмішайте і перелийте у каструлю з іншим молоком. Постійно помішуючи, доведіть масу до загустіння й охолодіть – це ванільна основа крему.
4. 100 грамів цукру розтопіть до стану карамелі.
5. Доведіть до кипіння вершки в окремій місткості і додайте їх до гарячої карамелі. Потім додайте залишки масла та готуйте на маленькому вогні до однорідної кремоподібної маси.
6. Охолодіть все і змішайте з ванільним кремом.Намастіть макаруни кремом, легенько скріпіть і поставте в холодильник на годину.
Стежте за новинами Тернополя у Telegram.
№ 18 від 30 квітня 2025
Читати номер