Готуємо оригінальні голубці від учасника «МастерШеф» Віталія Барилка

Готуємо оригінальні голубці від учасника «МастерШеф» Віталія Барилка
Віталій Барилко більшість своїх рецептів створює сам. Любить сезонні страви та поєднання різних смаків, як от, приміром, салат зі спаржі, полуниці та шинки. Знайти його рецепт можна на сторінці чоловіка в ютуб
  • Майже 13 років минуло після участі тернополянина Віталія Барилка в кулінарному телепроєкті «МастерШеф». Тоді про молодого кулінара—аматора писали і місцеві, і національні ЗМІ. 
  • Для читачів нашої рубрики «Смачного» ми поцікавились справами пана Віталія та попросили поділитись простим рецептом, який зможе повторити кожен.

— Не можу сказати, що після проєкту життя кардинально змінилось, — пригадує Віталій Барилко. – Але тоді я отримав до розгляду багато пропозицій від ресторанів щодо співпраці та роботи. Вирішив спробувати себе в тому напрямку і економічну сферу, в якій працював, змінив на ресторанну. 

Працю герой нашої публікації розпочав у новому тоді ресторані, де практикували не лише святкові заходи, а й всілякі культурні події. 

— За якийсь час я зрозумів, що готувати мені цікавіше все–таки для душі, а не в форматі шестиденного дня до ночі, — пригадує чоловік. – Тому прийняв пропозицію від іншого закладу, де міг працювати у вихідні, а в будні – повернувся до банківської роботи. Такий формат не сильно виснажував і можна було пригощати смачним та цікавим багато людей. Все змінив ковід. Самі пригадуєте, що тоді з ресторанами відбувалося.

Відео дня

У Віталія на той час вже декілька років існував ютуб–канал. То ж складна ситуація з епідемією дала нову можливість – активніше за нього взятись, так би мовити. Зараз, до слова, кулінар заливає відео щодня. А загалом там близько пів тисячі відео рецептів.

— Окрім кулінарних відео з рецептами, там я почав показувати відео про своє життя, про життя моєї сім’ї та родини, таким, як воно є, — говорить наш співрозмовник. – Тому запрошую ваших читачів. Вірю, що щось корисне для себе чи цікаве – знайдуть. Ви запитували (сміється – авт.) «куди я діваю всю ту їжу?». Все просто. Я живу з дружиною та сином, у тому ж будинку також живуть батьки дружини. Крім того, ми любимо пригощати людей. Колег на роботі. Друзів. Буває й таке, що виходжу на сходовий майданчик, дзвоню до сусідів, пригощаю. Зате стосунки з сусідами добрі. 

Канал пана Віталія в ютуб – Vitalii Barylko і рецептів там справді багато. Є екзотичні, практичні, складні чи прості – на кожен смак.

— Більшість рецептів – авторські. Пробую, експериментую, це цікаво і смачно, — говорить Віталій. – Є також родинні рецепти. Моя мама прекрасно готує. Є й класичні. Але я ніколи не готую по рецепту, з дотриманням ідеальних пропорцій. Все роблю за відчуттями. 

Сьогодні пан Віталій поділився рецептом кабачкових голубців. Страва «сама проситься» до приготування. Всі етапи створення смачного —  в підписах до фото. Починаємо!

 

Фото 1

Для приготування простої страви —  кабачкових голубців — потрібні кабачки, цибуля, морква, рис, фарш, томатна паста, вершки та спеції до смаку

Фото 2

На олії підсмажте нарізану кубиками цибулю та крупно натерту моркву. Молоді кабачки без крупних зернят натріть чи наріжте поздовж на слайди. Товщина – декілька міліметрів, аби добре піддавалися скручуванню

Фото 3

Змішайте фарш, зажарку та рис. Рис – не відварений, але добре промитий. Круглозернистий чи довгозернистий – не важливо. Приправте сумішшю перців, посоліть за смаком

Фото 4

На край кабачкового слайсу покладіть столову ложку приготованого фаршу, добре скрутіть—згорніть. Якщо з боків випадає – поправте пальцями. В деко кладіть так, аби «шов» був до дна

Фото 5

Для заливки змішайте склянку води, ложку—дві томатної пасти, долийте склянку сметани або вершків, трохи спецій та солі. Добре перемішайте і залийте рідиною викладені в деко голубці

Фото 6

Запікайте під кришкою. Якщо немає – затягніть зверху фольгою. Температура 170 градусів. Час – 60 хвилин. Приготовані кабачкові голубці добре тримають форму і дуже смакують

 

Читайте також:

Готуємо зелений борщ з кропивою

Письменниця з Тернопільщини Наталка Галицька вирощує спаржу на власному городі. Як готувати

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Зоя Білокриницька
    Гарний чоловік і чудовий татусь!Нехай  щастить!
  • Віра Ярославська
    Щирі вітання.Ти молодець.

keyboard_arrow_up