Готуємо оригінальні голубці від учасника «МастерШеф» Віталія Барилка

- Майже 13 років минуло після участі тернополянина Віталія Барилка в кулінарному телепроєкті «МастерШеф». Тоді про молодого кулінара—аматора писали і місцеві, і національні ЗМІ.
- Для читачів нашої рубрики «Смачного» ми поцікавились справами пана Віталія та попросили поділитись простим рецептом, який зможе повторити кожен.
— Не можу сказати, що після проєкту життя кардинально змінилось, — пригадує Віталій Барилко. – Але тоді я отримав до розгляду багато пропозицій від ресторанів щодо співпраці та роботи. Вирішив спробувати себе в тому напрямку і економічну сферу, в якій працював, змінив на ресторанну.
Працю герой нашої публікації розпочав у новому тоді ресторані, де практикували не лише святкові заходи, а й всілякі культурні події.
— За якийсь час я зрозумів, що готувати мені цікавіше все–таки для душі, а не в форматі шестиденного дня до ночі, — пригадує чоловік. – Тому прийняв пропозицію від іншого закладу, де міг працювати у вихідні, а в будні – повернувся до банківської роботи. Такий формат не сильно виснажував і можна було пригощати смачним та цікавим багато людей. Все змінив ковід. Самі пригадуєте, що тоді з ресторанами відбувалося.
У Віталія на той час вже декілька років існував ютуб–канал. То ж складна ситуація з епідемією дала нову можливість – активніше за нього взятись, так би мовити. Зараз, до слова, кулінар заливає відео щодня. А загалом там близько пів тисячі відео рецептів.
— Окрім кулінарних відео з рецептами, там я почав показувати відео про своє життя, про життя моєї сім’ї та родини, таким, як воно є, — говорить наш співрозмовник. – Тому запрошую ваших читачів. Вірю, що щось корисне для себе чи цікаве – знайдуть. Ви запитували (сміється – авт.) «куди я діваю всю ту їжу?». Все просто. Я живу з дружиною та сином, у тому ж будинку також живуть батьки дружини. Крім того, ми любимо пригощати людей. Колег на роботі. Друзів. Буває й таке, що виходжу на сходовий майданчик, дзвоню до сусідів, пригощаю. Зате стосунки з сусідами добрі.
Канал пана Віталія в ютуб – Vitalii Barylko і рецептів там справді багато. Є екзотичні, практичні, складні чи прості – на кожен смак.
— Більшість рецептів – авторські. Пробую, експериментую, це цікаво і смачно, — говорить Віталій. – Є також родинні рецепти. Моя мама прекрасно готує. Є й класичні. Але я ніколи не готую по рецепту, з дотриманням ідеальних пропорцій. Все роблю за відчуттями.
Сьогодні пан Віталій поділився рецептом кабачкових голубців. Страва «сама проситься» до приготування. Всі етапи створення смачного — в підписах до фото. Починаємо!
Фото 1
Для приготування простої страви — кабачкових голубців — потрібні кабачки, цибуля, морква, рис, фарш, томатна паста, вершки та спеції до смаку
Фото 2
На олії підсмажте нарізану кубиками цибулю та крупно натерту моркву. Молоді кабачки без крупних зернят натріть чи наріжте поздовж на слайди. Товщина – декілька міліметрів, аби добре піддавалися скручуванню
Фото 3
Змішайте фарш, зажарку та рис. Рис – не відварений, але добре промитий. Круглозернистий чи довгозернистий – не важливо. Приправте сумішшю перців, посоліть за смаком
Фото 4
На край кабачкового слайсу покладіть столову ложку приготованого фаршу, добре скрутіть—згорніть. Якщо з боків випадає – поправте пальцями. В деко кладіть так, аби «шов» був до дна
Фото 5
Для заливки змішайте склянку води, ложку—дві томатної пасти, долийте склянку сметани або вершків, трохи спецій та солі. Добре перемішайте і залийте рідиною викладені в деко голубці
Фото 6
Запікайте під кришкою. Якщо немає – затягніть зверху фольгою. Температура 170 градусів. Час – 60 хвилин. Приготовані кабачкові голубці добре тримають форму і дуже смакують
Читайте також:
Готуємо зелений борщ з кропивою
Письменниця з Тернопільщини Наталка Галицька вирощує спаржу на власному городі. Як готувати
Стежте за новинами Тернополя у Telegram.
-
Зоя БілокриницькаГарний чоловік і чудовий татусь!Нехай щастить!
-
Віра ЯрославськаЩирі вітання.Ти молодець.