Як приготувати справжній класичний львівський сирник з шоколадним тістом: надійний рецепт
Як приготувати справжній класичний львівський сирник з шоколадним тістом? Охоче ділимось рецептом.
Львівський сирник — легенда української кулінарії. Ніжний, вершковий, легкий, це ідеальний десерт до ароматної чашечки кави чи чаю.
Але це не тільки львівська «знаменитість». Кажуть, що саме ось такий сирник, який пекли на Галичині, на сході Польщі та у Словаччині, став «дідусем» знаменитого чизкейка. Потрапивши до США, емігранти з Австро-Угорщини привезли й свої рецепти, які американці переосмислили та комерціалізували.
Гадаєте, львівський сирник уміють пекти тільки львівські кондитери? От і ні! Це до снаги будь-кому, хто здатен послідовно дотримуватися кроків та не ігнорувати потрібні інгредієнти. А ви як? Наважитесь?
Інгредієнти:
- борошно - 300 г
- два яйця
- цукор – дві столові ложки
- сметана – одна столова ложка
- вершкове масло – 150 г
- какао – дві чайні ложки
- розпушувача – одна чайна ложка
- м’який молочний сир - 700 г
- ще чотири яйця (для начинки)
- розтоплене вершкове масло – 100 г
- цукор – 170 г
- крохмаль – дві столові ложки
- ванільний цукор
Покроковий рецепт приготування:
- перетираємо масло з цукром і яйцями (2 шт.)
- додаємо сметану
- додаємо борошно, какао та розпушувач
- замішуємо тісто
- розділяємо на дві частини
- залишаємо в морозильній камері на пів години
- сир з цукром, жовтками та ваніллю збиваємо блендером
- окремо збиваємо білки
- обережно перемішуємо масу лопаткою
- натираємо одну частину тіста
- зверху викладаємо начинку
- додаємо фрукти на вибір (в нашому випадку – чорницю)
- зверху натираємо другу половину тіста
- випікаємо до години при температурі 160 градусів.
Нагадаємо, раніше ми розповідали як приготувати солянку: незвичайні інгредієнти для традиційної страви.
Читайте також:
Що пекти влітку, рецепт пирога з чорною смородиною
Що приготувати з ожини: 4 рецепти випічки та консервації
Стежте за новинами Тернополя у Telegram.
Любомир Петрущак