Як приготувати тісто на вареники: покроковий рецепт

Як приготувати тісто на вареники: покроковий рецепт

Ну хто ж не любить вареники?! Мабуть, усі. Та чи вмієте ви правильно замісити тісто на страву? Ми знайшли для вас рецепт заварного тіста на вареники із будь-якою начинкою.

Вареники можуть бути солодкими і несолодкими, але майже завжди виходять поживними і смачним. Але не у всіх господинь вони вдаються однаково добре. У одних тісто виходить дуже щільним і товстим, в інших-вироби розвалюються під час варіння.

Ось кілька порад, щоб вареники вдалися, інформує Ukr.Media.

Невдалі вареники не завжди ознака нестачі кулінарної майстерності. Часто причиною служить неправильний вибір рецепта.

Борошно для тіста на вареники бажано вибирати якісне, з високим вмістом клейковини. Тільки тоді тісто вийде міцним і еластичним, його можна буде розкачати тонко і його смак не буде переважати над смаком начинки. Другосортне борошно надає виробам сіруватий колір і специфічний присмак, що може негативно позначитися на готовій страві.

Яйця надають тісту щільність і не дають йому прорватися під час приготування вареників в киплячій воді, але роблять борошняну оболонку більш жорсткою на смак. Багато яєць у тісто додавати не варто, але і відмовлятися від їх використання доцільно лише в тому випадку, якщо перед кулінаром стоїть мета приготувати пісну страву.

Бажаючи зробити тісто більш еластичним і податливим, в нього додають рослинне масло, але обов'язковим цей інгредієнт не є.

Замішувати тісто на вареники потрібно досить довго, щоб встигла вивільнитися в борошні клейковина. Після замісу тісто на вареники залишають на півгодини, обернувши плівкою або помістивши в пакет. За цей час клейковина встигає набрякнути, і тісто стає більш піддатливим.

Цікавий спосіб приготування популярної української страви, а саме, заварний, пропонує Смачно 24.

Інгредієнти для тіста

  • Окріп - 1 склянка.

  • Олія соняшникова - 3 ст. л.

  • Борошно пшеничне - 3 склянки.

  • Сіль - 1 дрібка.

  • Яйце - 1 шт.

Рецепт приготування

1. Ретельно помийте яйце, просушіть паперовим рушником та вибийте у миску. Додайте солі та розмішайте виделкою.

2. Влийте до яйця олію та знову перемішайте.

3. Ретельно просійте борошно через дрібне сито, щоб не було грудочок. Висипте борошно гіркою на стільницю, зробіть по центру виїмку та влийте у неї яєчну суміш. Перемішайте інгредієнти.

4. Тоненькою цівкою вливайте окріп у борошно та спочатку замішуйте тісто ложкою, далі руками. Тісто для вареників вимішується легко та виходить м’яким і пухким. Смачного!

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
19:10 Найдешевша – 4 000 грн: скільки коштує оренда однокімнатних квартир у Тернополі та які умови 18:50 Тернопільська «Нива» вдома поступилася «Чорноморцю» 18:00 На Тернопільщину йде похолодання: коли чекати морозу 17:00 У Збаразькій громаді сім диких тварин загинули від африканської чуми свиней Від читача 10:15 Фейкові вакансії: як шахраї крадуть гроші та дані 16:01 Жителька Тернопільщини повернула 1200 доларів за неякісний онлайн-курс 15:04 Ветеран зі Збаража перетворив власний досвід служби на підтримку інших 14:00 Жінка з Тернопільщини повірила «псевдо працівнику банку» та втратила 84 тисячі гривень 13:00 Центр ментального здоров'я ТНМУ розширює надання безкоштовної психологічної та психіатричної допомоги 12:01 Кожна покупка — шанс врятувати життя: у Великих Гаях збирають кошти на ремонт реанімобіля 11:00 Тернопільська «Нива» розпочинає друге коло чемпіонату матчем проти одеського «Чорноморця» 10:00 Готуємо пишні сирники в духовці, які не розпливаються 09:00 Тернопільщина втратила Героїв Михайла Клим'юка, Михайла Шевчука, Ігоря Халупу та Юрія Черкаса 21:00 «Якщо можеш бути корисною – треба служити»: історія зв’язківки Оксани Кос із Тернополя photo_camera 20:03 Ресторан «Європа»: який вигляд мав заклад, який відвідували політики та зірки. Дивіться відео! play_circle_filled photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up