Як приготувати тісто на вареники: покроковий рецепт

Як приготувати тісто на вареники: покроковий рецепт

Ну хто ж не любить вареники?! Мабуть, усі. Та чи вмієте ви правильно замісити тісто на страву? Ми знайшли для вас рецепт заварного тіста на вареники із будь-якою начинкою.

Вареники можуть бути солодкими і несолодкими, але майже завжди виходять поживними і смачним. Але не у всіх господинь вони вдаються однаково добре. У одних тісто виходить дуже щільним і товстим, в інших-вироби розвалюються під час варіння.

Ось кілька порад, щоб вареники вдалися, інформує Ukr.Media.

Невдалі вареники не завжди ознака нестачі кулінарної майстерності. Часто причиною служить неправильний вибір рецепта.

Відео дня

Борошно для тіста на вареники бажано вибирати якісне, з високим вмістом клейковини. Тільки тоді тісто вийде міцним і еластичним, його можна буде розкачати тонко і його смак не буде переважати над смаком начинки. Другосортне борошно надає виробам сіруватий колір і специфічний присмак, що може негативно позначитися на готовій страві.

Яйця надають тісту щільність і не дають йому прорватися під час приготування вареників в киплячій воді, але роблять борошняну оболонку більш жорсткою на смак. Багато яєць у тісто додавати не варто, але і відмовлятися від їх використання доцільно лише в тому випадку, якщо перед кулінаром стоїть мета приготувати пісну страву.

Бажаючи зробити тісто більш еластичним і податливим, в нього додають рослинне масло, але обов'язковим цей інгредієнт не є.

Замішувати тісто на вареники потрібно досить довго, щоб встигла вивільнитися в борошні клейковина. Після замісу тісто на вареники залишають на півгодини, обернувши плівкою або помістивши в пакет. За цей час клейковина встигає набрякнути, і тісто стає більш піддатливим.

Цікавий спосіб приготування популярної української страви, а саме, заварний, пропонує Смачно 24.

Інгредієнти для тіста

  • Окріп - 1 склянка.

  • Олія соняшникова - 3 ст. л.

  • Борошно пшеничне - 3 склянки.

  • Сіль - 1 дрібка.

  • Яйце - 1 шт.

Рецепт приготування

1. Ретельно помийте яйце, просушіть паперовим рушником та вибийте у миску. Додайте солі та розмішайте виделкою.

2. Влийте до яйця олію та знову перемішайте.

3. Ретельно просійте борошно через дрібне сито, щоб не було грудочок. Висипте борошно гіркою на стільницю, зробіть по центру виїмку та влийте у неї яєчну суміш. Перемішайте інгредієнти.

4. Тоненькою цівкою вливайте окріп у борошно та спочатку замішуйте тісто ложкою, далі руками. Тісто для вареників вимішується легко та виходить м’яким і пухким. Смачного!

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
17:10 Гул моторів заради перемоги: у Тернополі організували благодійний автофест 16:05 Смуток і пророцтво: У Тернополі відкрилась виставка художника Олега Федоріва photo_camera 15:00 Спортсмени з Хоросткова здобули «срібло» Чемпіонату Європи з важкої атлетики 14:10 Померла лікарка з Копичинців Ольга Сагайдак Від читача 17:47 Як справити WOW-ефект на роботодавця під час співбесіди❓ 12:38 Суддю райсуду з Тернопільщини підозрюють у смертельній аварії на Прикарпатті (ОНОВЛЕНЕ) play_circle_filled photo_camera 12:02 Вдарив працівника ТЦК у Підволочиську через відстрочку: що на це сказав суд? 11:00 15 000 гривень за неіснуючі дрова: на Тернопільщині жінка стала жертвою інтернет-шахрая 10:00 Один з хітів осені: як приготувати гарбузово-яблучні оладки 09:00 Тернопільщина втратила Захисників Василя Дзюбика і Володимира Галилуйка 21:00 У Тернополі врятували пораненого бобра play_circle_filled 20:00 Чекапи, гроші та УЗ-3000: Зеленський доручив запустити велику «зимову підтримку» 19:03 Де зараз «Єлисейські поля», раніше були будинки: яким було «Підзамче» у Тернополі photo_camera 18:00 «День Нескорених» вперше провели у Тернополі photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up