Як приготувати тісто на вареники: покроковий рецепт

Як приготувати тісто на вареники: покроковий рецепт

Ну хто ж не любить вареники?! Мабуть, усі. Та чи вмієте ви правильно замісити тісто на страву? Ми знайшли для вас рецепт заварного тіста на вареники із будь-якою начинкою.

Вареники можуть бути солодкими і несолодкими, але майже завжди виходять поживними і смачним. Але не у всіх господинь вони вдаються однаково добре. У одних тісто виходить дуже щільним і товстим, в інших-вироби розвалюються під час варіння.

Ось кілька порад, щоб вареники вдалися, інформує Ukr.Media.

Невдалі вареники не завжди ознака нестачі кулінарної майстерності. Часто причиною служить неправильний вибір рецепта.

Відео дня

Борошно для тіста на вареники бажано вибирати якісне, з високим вмістом клейковини. Тільки тоді тісто вийде міцним і еластичним, його можна буде розкачати тонко і його смак не буде переважати над смаком начинки. Другосортне борошно надає виробам сіруватий колір і специфічний присмак, що може негативно позначитися на готовій страві.

Яйця надають тісту щільність і не дають йому прорватися під час приготування вареників в киплячій воді, але роблять борошняну оболонку більш жорсткою на смак. Багато яєць у тісто додавати не варто, але і відмовлятися від їх використання доцільно лише в тому випадку, якщо перед кулінаром стоїть мета приготувати пісну страву.

Бажаючи зробити тісто більш еластичним і податливим, в нього додають рослинне масло, але обов'язковим цей інгредієнт не є.

Замішувати тісто на вареники потрібно досить довго, щоб встигла вивільнитися в борошні клейковина. Після замісу тісто на вареники залишають на півгодини, обернувши плівкою або помістивши в пакет. За цей час клейковина встигає набрякнути, і тісто стає більш піддатливим.

Цікавий спосіб приготування популярної української страви, а саме, заварний, пропонує Смачно 24.

Інгредієнти для тіста

  • Окріп - 1 склянка.

  • Олія соняшникова - 3 ст. л.

  • Борошно пшеничне - 3 склянки.

  • Сіль - 1 дрібка.

  • Яйце - 1 шт.

Рецепт приготування

1. Ретельно помийте яйце, просушіть паперовим рушником та вибийте у миску. Додайте солі та розмішайте виделкою.

2. Влийте до яйця олію та знову перемішайте.

3. Ретельно просійте борошно через дрібне сито, щоб не було грудочок. Висипте борошно гіркою на стільницю, зробіть по центру виїмку та влийте у неї яєчну суміш. Перемішайте інгредієнти.

4. Тоненькою цівкою вливайте окріп у борошно та спочатку замішуйте тісто ложкою, далі руками. Тісто для вареників вимішується легко та виходить м’яким і пухким. Смачного!

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
19:03 Як змінювався парк Сопільче у Тернополі: дивіться відео! 18:00 У парках Тернополя відбуватимуться спортивні заходи 17:00 Флорбол, доджбол, регбі-5 та інші — 10 безкоштовних спортивних локацій у парку Сопільче 16:00 Просять запровадити щоденну хвилину мовчання через систему оповіщення — створили петицію Від читача 17:29 Тижневий дайджест новин служби зайнятості Тернопільщини 15:00 Де безпечно купатися на Тернопільщині та в інших областях: перелік 14:00 Вихідні у кіно: у Тернополі покажуть екшени, анімації, трилери і комедії 13:00 Спека і грози: детальний прогноз погоди на 6-8 липня в Тернополі та області 12:00 Готуємо фаршировані кабачки в духовці, мультиварці та на сковорідці 11:00 Куди піти, що побачити у Тернополі на вихідні 5-6 липня 10:00 Знущання з військових у 211 бригаді: до суду передали справу екскомандира, який замовчував факти 09:03 Тернополян закликають не блокувати доступ до дворів автівками чи обмежувачами руху play_circle_filled 22:00 Як у Тернополі з'явилися перші телефони: дивіться відео! play_circle_filled 21:01 200 балів з української мови та історії: випускниця Христина Дехтяренко – серед найкращих на НМТ 20:01 «Мого сина більше нема, а медики досі працюють»: у суді розглядають справу про смерть однорічного Єремія
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up