Як смачно замаринувати скумбрію: рецепти неймовірно апетитної риби

Як смачно замаринувати скумбрію: рецепти неймовірно апетитної риби

Ніжна й пряна рибна закуска буде доречною і на щоденному столі, і на святковому.

Скумбрія маринована – смачна закуска, яку з легкістю можна приготувати вдома. Страва буде готовою до вживання вже через добу після приготування, повідомляє УНІАН.

Таку рибку можна подавати до святкового столу, прикрасивши кільцями свіжої цибулі, подрібненою зеленою цибулею, оливками, маслинами, кружальцями лимона.

Маринована скумбрія

  • Скумбрія -— 2 шт.
  • Цибуля -— 1 шт.
  • Вода — 250 мл
  • Гвоздика — 6 шт.
  • Перець чорний горошком — 10 шт.
  • Перець чорний мелений — 0,3 ч. л.
  • Зерна коріандру — 4-5 шт.
  • Сіль — 2 ч. л.
  • Цукор — 0,5 ч. л.
  • Олія соняшникова — 2 ст. л.
  • Оцет яблучний 9% — 2,5 ст. л.
  • Лавровий лист — 1-2 шт.

Скумбрію розморозити. Відрізати голову, очистити від нутрощів та добре помити. Порізати рибу на шматочки.

Відео дня

Цибулю почистити, помити й нарізати тонкими півкільцями.

Приготування маринаду. Закип'ятити воду, додати сіль, цукор, гвоздику, перець горошком, мелений коріандр та олію. Маринад кип'ятити 1 хвилину на найменшому вогні. Потім влити оцет. Перемішати й зняти з вогню. Остудити.

Скласти рибу в маринад, додати цибулю. Перемішати. Накрити кришкою й покласти в холодильник на добу. Потім можна куштувати мариновану скумбрію.

Маринована скумбрія в банці з овочами

  • Скумбрія — 3 шт.

Для маринаду

  • Вода — 500 мл
  • Цукор — 2 ст. л.
  • Сіль — 2.5 ст. л.
  • Часник — 1 зуб.
  • Гвоздика — 5 шт.
  • Ялівцева ягода сушена — 5 шт.
  • Перець чорний горошком — 10 шт.
  • Горіх мускатний (мелений) — 0,5 ч. л.
  • Лист лавровий — 3 шт.
  • Оцет (9%) — 2 ст. л.

Для маринованих овочів

  • Цибуля ріпчаста — 4 шт.
  • Морква — 3 шт.
  • Сіль — 3 ч. л.
  • Цукор — 0,5 ч. л.
  • Оцет (9%) — 4 ст. л.

Приготування маринаду. Змішати всі необхідні інгредієнти і довести до кипіння. Потім накрити кришкою й дати повністю охолонути. Коли остигне – додати оцет.

Скумбрію очистити, нарізати на шматочки та покласти в остиглий маринад. Залишити маринуватися в холодильнику 24 години.

Через добу подрібнити овочі й відправити їх маринуватися хвилин 20-30.

Далі в банку шарами викласти рибу та овочі. Кожен шар посипати зеленню, меленим перцем і пластиками часнику та полити олією. Закрити кришкою й відправити в холодильник на 3-4 години, а краще на ніч.

Читайте також


 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Людмила Людмила

    Потрібно подавати рибу ГОСТЯМ не чищену, як на фото? Уявляю як гості намагаються здерти шкіру та позбутися костей!
  • Pavel Orestovich

    Якщо маринована риба- то тільки Оселедець☝️
  • Mihal Pylypetc

    Гарну,  свіжу скумбрію ніякий рецепт не зіпсує...

keyboard_arrow_up