Зголодніли перед сном – з’їжте шматочок сала: «за» і «проти» українського продукту

Зголодніли перед сном – з’їжте шматочок сала: «за» і «проти» українського продукту
  • Сало – один з найпопулярніших українських продуктів.
  • Аби корисно його вживати, треба знати міру і дотримуватись правильного раціону.

Український борщ і зеленню, духмяний чорний хлібчик і шматочок сала з часничком… Не знаю, як у вас, а в мене вже слинки потекли. Нашу національну кухню не можна уявити без цього продукту. Сало надає сил та енергії, насичує наш організм вітамінами та поживними елементами, які надовго здатні втамувати голод. Саме тому люди в давні часи дуже часто вживали його зранку і йшли працювати. А чи знаєте ви в чому користь сала? Якщо – ні, публікуємо поради від  нутриціологині (та, що контролює раціон харчування) Богдани Волошинович.

Користь від сала

Навіть якщо ви намагаєтесь привести своє тіло до відповідної форми у весняно-літній сезон, то не відмовляйтесь від сала. Все тому, що цей продукт містить чимало корисних речовин:

Відео дня
  • жирні кислоти, селен, вітаміни групи B, а також вітаміни А, Е, D;
  • арахідонову кислоту, яка потрібна для покращення роботи серця й нирок, зниження рівня «поганого» холестерину;
  • лецитин, який зміцнює судини і робить їх еластичнішими.

Сало дуже корисне для здоров'я шкіри, робить її більш еластичною та пружною. Вживання цього продукту зранку дає жовчогінний ефект.

Добова норма споживання українського продукту

На добу можна вживати приблизно 10-15 г сала. А на тиждень – не більше 100 г.

Вас здивує настільки мала порція, але ж не забувайте , що сало – це ще й жир. Тому надмірне споживання такої страви може стати причиною розладів здоров'я.

Через високу калорійність його надмірне споживання точно додасть вам зайвих кілограмів. Тим паче, якщо ви активно не займаєтесь фізкультурою.

Важливо пам'ятати і про правильне зберігання сала. Цей продукт має зберігатись в холодильнику і бути злегка засоленим. За появи специфічного запаху і жовтуватого забарвлення вживати сало вже не можна. Це означає, що воно окислилося.

Цікаво те, що сало можна їсти на ніч. Воно може стати чудовим перекусом перед сном. На думку дієтологів, сало не містить вуглеводів, тому є більш-менш легким для засвоєння. Мова йде тільки про продукт у злегка підсоленому вигляді. Прихильники здорового харчування не радять зловживати копченим або смаженим салом. Це дуже важко вплине на ваш організм.

Як говорить Богдана Волошинович, корисно все, що в міру. Це стосується і нашого українського сала.

Нагадаємо, раніше «20 хвилин» писали про снодійні страви, які варто вживати перед сном, щоб він був міцним. Також розповідали про набір «продуктів щастя», які неодмінно допоможуть вам підняти настрій.

 

Читайте також:

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up