Хочете підняти настрій – вживайте «продукти щастя»

Хочете підняти настрій – вживайте «продукти щастя»
  • На початку весни, коли так не вистачає тепла і сонця, багато хто з нас відчувають млявість, поганий настрій і навіть депресію.
  • Розповідаємо, чим необхідно доповнити свій раціон, щоб збадьоритись і підняти настрій.

 

Як стверджують дієтологи, наш настрій безпосередньо залежить від надходження в організм з їжею амінокислот, з яких виробляються особливі речовини: серотонін і ендорфін. Знайомтесь – «продукти щастя»!

Банани

Відео дня

Банан – широко відомий фрукт, що підвищує настрій і тонус. При вживанні його в їжу організм виробляє серотонін, що викликає справжню ейфорію. Міститься в бананах магній і вітамін В6 відмінно впливають на нервову систему і поліпшують сон. Деякі дієтологи навіть рекомендують з'їсти один банан перед сном. При синдромі хронічної втоми, апатії і просто поганому настрої – їжте банани, це дійсно допомагає.

Інжир і фініки

Ці екзотичні і дуже смачні фрукти в своєму складі містять величезну кількість калію, який, з'єднуючись з натрієм, допомагає транспортуванні амінокислоти триптофану. Отримавши матеріал, наш мозок швидко реагує, а ми відчуваємо прилив гарного настрою. У інжирі і фініках, крім калію, є велика кількість корисних речовин (магнію, заліза, фосфору), які прекрасно впливають не тільки на нервову систему, але і на весь організм в цілому.

Горіхи і насіння

Горіхи і насіння чудово зарекомендували себе в боротьбі зі стресом і зневірою. В них міститься велика кількість поліненасичених жирних кислот Омега-3, триптофану, вітаміну В6 і селену. Таке поєднання корисних елементів відмінно активує роботу мозкових клітин і знімає депресію. Невелику кількість горішків дозволить тобі підняти настрій всього за кілька хвилин.

Морська капуста

Кажуть, що недостатня кількість адреналіну в крові позначається на настрої не в кращу сторону. Щоб цього не сталося, частіше їж морську капусту, в якій міститься значна кількість триптофану. Найкориснішою вважається капуста, яку продають навагу, а не консервована. Додавши в неї спеції і інші інгредієнти, ви отримаєте смачне блюдо, від якого поганий настрій як рукою зніме.

Свіжі зелені овочі

Ще однією речовиною, що допомагає позбутися від нудьги і депресії, є фолієва кислота. Її дуже багато в спаржі, гілочках кропу, листях шпинату, пір'ях зеленої цибулі, різних видах капусти, тому не забувай балувати себе смачними стравами з цими овочами, які додадуть сил, бадьорості і позитиву.

Цитрусові

Плоди цитрусових відмінно піднімають настрій не тільки своєю соковитістю і яскравими кольорами, але і величезним вмістом вітаміну С. Він бере участь у синтезі норадреналіну — речовини, що відповідає за наш тонус, увагу і бадьорість.

Вівсяна каша

Цей популярний продукт також містить достатню кількість триптофану, що перетворюється в серотонін. Крім того, він сприяє нормалізації цукру в крові, який надає прямий вплив на настрій. Від нього залежить кількість інсуліну, він доставляє амінокислоту до клітин мозку, де відбувається переробка в серотонін. Інакше кажучи, не забувай частіше снідати такої корисною вівсяною кашею.

Авокадо

Поправити свій настрій можна дуже приємним ліками – авокадо. У ньому є і фолієва кислота, і триптофан, і вітамін В6. Цей екзотичний фрукт чудово поєднується з овочами і підходить для приготування салатів, соусів, паст і допомагає дивитися на світ веселіше.

Мед

Про корисні властивості меду не чув тільки ледачий. Володіючи чудовими смаковими якостями, цей продукт до того ж є хорошим антидепресантом. Спробуйте з'їсти ложечку меду в момент, коли нервуєте, – це допоможе зняти стрес. А ще мед вважається афродизіаком: при його вживанні організм отримує приплив сил і гарний настрій.

Трав'яний чай

Трав'яні чаї приносять користь всьому організму, а в якості бонусу ще і заспокоюють. Вранці пийте чай з лимонника, лаванди, дягелю – ці види трав чудово тонізують і налаштовують на робочий лад. В кінці нервового і напруженого дня випийте чашку чаю з ромашки, м'яти, меліси, додавши в неї ложку меду. Це чудово вплине на ваш настрій і зніме втому.

Вживайте правильні продукти, більше рухайтесь, багато спілкуйтесь і намагайтесь мислити позитивно – це допоможе вам зробити світ навколо яскравішим! Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати легкий чізкейк без випічки. Надавали поради щодо корисних пісних сніданків.

 

Читайте також:

Готуємо у вихідні. Легкий чізкейк без випічки

Що приготувати на вихідні: топ-5 рецептів пісних сніданків
 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Діма Андрущенко

    Зарплата тисяч 15 -20 також піднімає настрій

keyboard_arrow_up