Біатлоніст з Тернопільщини виборов «бронзу» у спринті Літнього чемпіонату світу

Біатлоніст з Тернопільщини виборов «бронзу» у спринті Літнього чемпіонату світу

Біатлоніст Віталій Мандзин виборов бронзу у спринті Літнього чемпіонату світу.

Своїми враженнями від цієї успішної для команди України гонки він поділився з кореспондентом  сайту biathlon.com.ua.

— Віталію, вітаю вас із бронзовою медаллю! Якою для вас була ця гонка, як дістався подіум? Адже на фініші ви виглядали досить таки втомленим.

— Щиро дякую за привітання. Мені дуже приємно, оскільки ця медаль мені далася досить важко. На перших двох колах було важко розігнатися, а вже на останньому я, як то кажуть, йшов ва-банк. Це було фізично складно, та я радий, що зміг потерпіти, пройшов на своїй межі, проявив силу волі.

— На останньому відрізку траси вам вдалося відіграти 5 секунд. Що допомогло відіграти цей час?

— Щодо технічної складової, то мені пощастило на останньому колі попрацювати з потужним чехом Абрахамом. Він їхав друге коло, в мене було останнє. Знав, що він ходом сильний, намагався його обходити і тримати між нами певний відрізок. Розумів, що якщо з ним так пройду все коло, то вийде хороший час. Можу також сказати, що палкА підтримка вболівальників мені також дуже допомогла. Ти біжиш по трасі й відчувається підтримка всієї України, я щиро дякую за це. Без вболівальників наш результат не такий цінний.

— На першій стрільбі ви допустили промах. Сильно розчарувалися чи вважали, що на другому вогневому ще все можна виправити?

— Не вважаю, що один промах у спринті — це катастрофа. При досить хорошій роботі на трасі можна показати гарний результат. На першому колі я розумів, що не лідирую. Та після промаху, коли йшов по трасі, мені сказали, що я у вісімці, тож розумів, що при чистій стрільбі покращу результат. Тому їхав і думав, що при хорошій стрільбі буду вище. Налаштовувався стріляти нуль і у мене все вийшло.

— Коли виходили після другої стрільби, знали, який у вас результат? Чи тренери пізніше вже підказали?

— Вийшов після стійки і не знав, який результат показую, адже тренери там стоять трошки вище. Я вже включався на цьому підйомі на максимальну, не чекав інформацію від тренерів. І вже на трасі, трохи далі, мені сказали, що йду третім. Я розумів, що можу поки втримати це місце. Дуже задоволений, що зміг. Справді, гонка була хорошою.

— Коли фінішували, чи знали, що попереду вас тільки два ваших товариша по команді?

— Ні, тоді не знав. Уже потім побачив на фініші, що на першому місці Богдан Борковський. А вже у стартовому містечку запитав Степана Кінаша: «А хто ж другий?». Він сказав: «Я». Був приємно здивований, що вся перша трійка — українська. І мені дуже хотілося, щоб ця трійка так і залишилася. Та й Сергій Супрун також показав високий п’ятий результат. Це класно, що у шістці чотири українця, тим більше, що ми забрали весь подіум. Вважаю, що це історичний момент. Хоч це й Літній чемпіонат світу, та все одно приємно показати тут такі високі результати, порадувати всю Україну. Сподіваюсь, нам вдалося це зробити. Дякую за підтримку всім тренерам, вболівальникам, сім’ї: батькам та сестрі.

— Багатьох уболівальників хвилює стан вашої ноги. Чи вдалося відновитися?

— Чесно кажучи, я дуже здивований, що пройшло трохи більше ніж два тижня і нога повністю загоїлась. Трохи відчуваю рану, коли стріляю лежачи. Але вона не заважає бігти і показувати результати. Приємно здивований, що лікарі так швидко вилікували мене.

— А розкажіть про свої емоції, коли ви втрьох були на подіумі й лунав гімн України.

— Аж мурахи по тілу пішли, коли дивишся на табло, а там тільки прапори України. Коли лунає гімн твоєї країни. Не можу висловити навіть…, це щось сакральне таке. Це хвилюючий і приємний момент. Ти розумієш, що Україна жива і буде жити! Важко щось говорити в таку мить. Це було максимально приємно і круто!


Спілкувалася Ганна Осолодкіна

Довідка
Віта́лій Ма́ндзин
 ( нар. 5 квітня 2003 року, с. Підгайці, Тернопільського району) — український спортсмен, лідер юніорської збірної команди України з біатлону, бронзовий призер чемпіонату Європи з біатлону 2023, бронзовий призер юніорського чемпіонату світу з літнього біатлону (2022), багаторазовий чемпіон та призер чемпіонатів України з біатлону.

Нагадаємо, раніше 20 хвилин повідомляли, що Віталій Мандзин здобув «срібло» на престижних змаганнях в Німеччині.

Відео дня

 

Читайте також:

Студент ЗУНУ став срібним призером престижних змагань у Німеччині

 Студентка ЗУНУ Олександра Меркушина – у п’ятірці кращих спортсменів Європи

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up