Борець Андрій Антонюк виборов путівку на чемпіонат Європи

Борець Андрій Антонюк виборов путівку на чемпіонат Європи

Борець греко-римського стилю Андрій Антонюк переміг на чемпіонаті України. Тепер спортсмен виступить на європейській першості.

На чемпіонаті України серед спортсменів до 23-х років тернопільський спортсмен виступив у ваговій категорії 80 кг. У фінальній сутичці Андрій Антонюк здолав свого запеклого противника.

- У фіналі Андрію протистояв бронзовий призер чемпіонату Європи Ярослав Фільчаков з Харкова, - каже директор дитячо-юнацької спортшколи з греко-римської боротьби Андрій Телебан. – Два місяці тому на дорослому чемпіонаті України Андрій Антонюк йому поступився. Тепер нашому борцю вдалося взяти реванш. Фінальна сутичка завершилася нашою перемогою 7:4.

Загалом на чемпіонаті України Андрій Антонюк провів три поєдинки. Передували фінальній сутичці перемоги над спортсменами з Вінниці та Миколаєва.

Відео дня

- Звісно ж, найважче було у фіналі, - додає Андрій Телебан. – Але Андрій виклався на всі сили і впевнено виграв. Все, що він вмів – показав. Тож ця перемога є цілком заслуженою.

Тріумф у Харкові дозволив тернопільському борцю увійти до складу збірної України для виступу на чемпіонаті Європи, що відбудеться 2-4 квітня в Угорщині.

- Андрій уже вирушив на перші тренувальні збори у Конча-Заспі, - продовжує співрозмовник. – Цей базовий збір триватиме до 4 березня. Потім він повернеться у Тернопіль, де продовжить підготовку. А уже безпосередньо перед чемпіонатом Європи усю команду ще раз зберуть у столиці. І 30 березня збірна Украни вилітає до Будапешта. Шанси на європейську медаль у Андрія є і ми усі розраховуємо, що він зможе зійти на пєдестал пошани.

Додамо, що Андрій Антонюк представляє школу вищої спортивної майстерності. Тренерами спортсмена є Андрій Телебан та Віталій Ліщинський.

Також на чемпіонаті України у Харкові виступив ще один тернополянин – Олександр Новачок. Хлопець раніше здобував бронзову медаль на чемпіонаті України серед дорослих. Тепер він перейшов у іншу вагову категорію і цього разу програв першу сутичку.

- Розраховуємо у майбутньому і на студента економічного коледжу Олега Дикого, - каже Андрій Телебан. – З 21 лютого ми їдемо з ним на змагання кадетів до Білорусі, а потім в Угорщину. Наприкінці березня розраховуємо на успішний виступ на чемпіонаті України по кадетах. А серед дорослих наші найбільші сподівання зосереджені на Андрію Антонюку.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми Від читача 13:35 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму 08:02 Чому чоловіків обмежили в консульських послугах і коли їх відновлять 22:04 У поминальні дні не варто залишати на гробах паски і яйця. То що потрібно померлим, пояснюють священники 21:01 Віктор Павлік побував в рідній Теребовлі і поскаржився на... міст photo_camera 20:00 Теплиці, майонез і дитячий клуб: історії трьох бізнесів, які переїхали на Тернопільщину play_circle_filled photo_camera 19:30 24 квітня у мікрорайоні «Пронятин» не буде води 19:03 Вісім років судиться з поліцією: тернополянин вимагає покарання для патрульних та компенсації photo_camera 18:06 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 17:20 У бучацькій школі діти били та цькували однолітків. Хто понесе відповідальність 16:40 Заснував сімейну майстерню дронів та допомагає ЗСУ: історія 21-річного тернополянина 16:05 Чи будуть в Україні додаткові вихідні на Великодні свята 15:28 Із 23 квітня тернополянам можуть вимикати світло у «пікові» години
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up