Боротимуться за першість серед шести команд: у Кутківцях відбудеться чемпіонат України з регбі

Боротимуться за першість серед шести команд: у Кутківцях відбудеться чемпіонат України з регбі
  • 14 травня у Кутківцях пройде чемпіонат України з регбі-7 U-18. За перемогу та звання чемпіонів змагатимуться юніори 2005/2006 року народження одразу з шести різних команд.
  • Бажаємо тернополянам сили та бути першими серед інших.

Чемпіонат України з регбі-7 U-18 – це вирішальна гра, під час якої з’ясують, хто ж стане цьогорічним чемпіоном і отримає головну винагороду. Наголошує під час розмови з журналісткою «20 хвилин» голова громадської організації та тренер «Регбійний клуб «Терен» Володимир Крутовський.

— Перший тур чемпіонату України відбувся наприкінці квітня у Львові. За його результатами, наша тернопільська команда знаходиться на третьому місці. Маємо 11 балів і поки до першого місця нам не вистачає всього два бали. Зараз ми активно готуємося, аби показати суперникам, на що здатні. Але ви зрозумійте, регбі – непередбачуваний різновид спорту. 14 травня наші хлопці можуть бути в рейтингу як перші, так і п’яті. Бо кожна команда сильна і в другому турі опиняються тільки найсильніші, — каже він.

Відео дня

Загалом за перемогу у Кутківцях змагатимуться шість команд, зокрема: з Одеси, Одеської області, Тернополя, Києва, Івано-Франківська та Львова. Кожна команда складається з 14 осіб. Хлопці мають працювати як налагоджений механізм, аби вибороти перемогу.

— Один тур проводиться в один день. Наприклад, початок змагань о 10.30 і триватимуть вони до 14.00. Кожна команда грає по три-чотири гри. Одна гра триває 20 хвилин, там два тайми по сім хвилин плюс перерва. Тільки одні команди завершили гру, одразу йде наступна. Тобто, гра за грою. Потім нараховують бали, — розповідає пан Володимир.

Також Володимир Крутовський не приховує, регбі не такий розвинений різновид спорту в Тернополі, як футбол. Проте тернопільські регбісти роблять все можливе, аби гідно заявити про себе в Україні. Тому дуже радіють новому стадіону, що з’явився у Тернопільській територіальній громаді.

— Чому саме у Кутківцях? Бо там зробили новий сучасний стадіон, на якому зручно грати в такий вид спорту як регбі. Там знайдеться місце не лише для учасників, а й вболівальників, бо є нормальні трибуни. Тому ми запрошуємо всіх тернополян прийти 14 травня на 10.30 і підтримати наших хлопців. Їм буде дуже приємно відчувати вашу підтримку та віру під час гри. Приділіть кілька годин. Я впевнений, ви не пошкодуєте, — завершує голова громадської організації та тренер «Регбійний клуб «Терен».

Нагадуємо, чемпіонат України з регбі-7 U-18 відбудеться у Кутківцях 14 травня о 10.30.

Довідка:

Регбі – олімпійський контактний командний вид спорту. Його мета – здійснення результативних дій, а саме поразка воріт суперника або занесення м’яча в залікову зону опонента. На відміну від футболу, у регбі дозволяють торкатися м’яча руками.

Змагання з регбі-7 дуже популярні у світі. Зазвичай це турніри, які проводяться протягом одного-двох днів. Команди грають по кілька матчів за день, спочатку в групах, потім за олімпійською системою.

 

Читайте також:

Навіть погода не завадила: як у турнірі з регбі в Тернополі зійшлись команди з трьох міст? (ФОТОРЕПОРТАЖ)​​​​​​​

Плавці з Тернополя – у ТОП-20 спортсменів України

Сім медалей здобули тернопільські спортсмени на відкритому Чемпіонаті з греко-римської боротьби

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up