До рекорду траси ще далеко

Переможцем традиційної відкритої першості міста з кросу “Тернопільська озеряна-2005", присвяченої Дню фізичної культури та спорту, із результатом 31 хвилина 57 секунд став Віталій Гевко.
Він швидше за всіх пробіг девятикілометрову дистанцію навколо Тернопільського ставу. Однак не зміг побити рекорд траси, встановлений Костянтином Нагорним у 2003 році (28 хвилин 45 секунд), котрий після свого успіху участь у кросі більше не брав. Віталієві 20 років. Родом він із Бучача, навчається на четвертому курсі Тернопільського педуніверситету. Найшвидший і найвитриваліший тернополянин займається бігом з 13 років, має перший розряд з легкої атлетики. У Тернополі тренується під керівництвом свого наставника Івана Твардовського.Першість міста з оздоровчого бігу проводилася удев’яте. Усього в забігу  взяли участь 108 атлетів різних вікових категорій — від семирічних хлопчаків до 70-річних ветеранів. Окрім тернополян та мешканців області, цього року на змагання приїхали учасники з Рівного та Львова.Однак не всі змогли подолати таку важку дистанцію. На фініші організатори змагань недорахувалися 20-ти атлетів — закінчили дистанцію лише 88 учасників. Усі переможці та призери у своїх вікових категоріях отримали призи.Утім, до масовості  та популярності головному легкоатлетичному змаганню міста ще далеко. Об’єктивно кажучи, інших глядачів, крім рідних та близьких спортсменів, а також кількох журналістів, кореспонденту “RIA плюс” розгледіти не вдалося.Та й результат Віталія Гевка, котрий “не дотягує” до рекорду траси більше ніж на три хвилини, свідчить, що всі попередні заяви організаторів про побиття рекорду К.Нагорного виявилися безпідставними.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
14:35 «Вони захищали Україну, а ми прикрашаємо»: рідні загиблих захисників висадили алеї з квітами photo_camera 13:54 У тернопільських парках почали працювати атракціони (ціни) 12:51 Біля «Росинки» авто злетіло з дороги. Відео (ОНОВЛЮЄТЬСЯ) play_circle_filled 12:20 На фронті загинули Герої з Тернопільщини Олександр Замараєв і Антон Білик Від читача 11:52 Ефективна співпраця на допомогу людям 11:45 Зниклу жительку Вишнівця розшукує поліція 11:10 До 9 років тюрми засуджено чоловіка з Тернопільщини, який до смерті побив односельця 10:30 Із 13 травня частково перекриють рух транспорту на Микулинецькій 09:50 До Дня матері у Тернопільській громаді проведуть понад десяток заходів 09:30 Зубні імпланти, чи боляче їх ставити і як довго служитимуть. Огляд стоматологій Тернополя (партнерський проєкт) 09:09 На Ставі рятували людину 08:32 Підвищать тариф на 30%: Кабмін говорить про зростання ціни на світло 08:01 Світла пам'ять: Тернопільщина втратила двох героїв Віктора Войчишина та Руслана Жаловського photo_camera 22:03 Коли дитині треба міряти тиск? Розповідає кардіолог з Тернополя photo_camera 21:01 На Тернопільщині нарубали лісу на чверть мільйона гривень 20:02 Вбивство студента із Конго Ерітьє: чотири роки минуло, а вироку немає досі. Чому? 19:58 Поблизу Дарахова перекинувся бензовоз. Є постраждалі (ОНОВЛЕНО) 19:01 Від батарейок, колонки чи ліхтарика: 12 кмітливих способів зарядити телефон без електрики 18:20 Чортків навколішки зустрів загиблого героя Івана Ружила photo_camera 17:30 Мужньо боронив Україну від окупантів: зупинилось серце захисника Сергія Страхоцького photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up