Два центнери атлет підняв лежачи

Два центнери атлет підняв лежачи
Штанги від 50 до 202 кілограмів більше 5 годин підіймали спортсмени-важкоатлети з області та України в парку Шевченка 1 червня. Традиційне змагання “Королі жиму Тернопільщини” цьогоріч зібрало 60 спортсменів та кількасот глядачів.

Змагання відбувається вже 6 років поспіль. Цьогоріч його організували громадська організація “Батьківщина молода” та молодіжна організація ФСК “СПОРТ КЛАС”. Проводиться змагання між важкоатлетами наприкінці травня-на початку червня і приурочене до Міжнародного дня захисту дітей, пояснюють організатори.

  • Змагання цікаве та видовищне. Сьогодні зібралися спортсмени та представники спортклубів з: Тернополя, Теребовлі, Березовиці, В. Гаїв, а також гостей зі Львова, - розповідає співорганізатор змагань, спеціаліст з фізичної культури та спорту Ліля Проць. - Переможці отримують призи, грамоти та медалі, а також кваліфікацію на всеукраїнські змагання.

На змаганні “Королі жиму” навіть особисті рекорди встановлювались. В категорії до 90 кілограмів перемогу здобув спортсмен зі Львова Іван Дацко. Важкоатлету вдалося “побити” власний рекорд в жимі лежачи й підняти 190 кілограмів. На всеукраїнських змаганнях минулого року Іван посів друге місце у своїй ваговій категорії, піднявши 180 кг.

Відео дня
l>
  • Я дуже втішений. Чесно кажучи, я наполегливо тренуюсь, тому перемогу вважаю заслуженою, - каже пан Дацко. - Сьогодні я виклався на всі 100, але вагу вижав лише з другої спроби, тим не менше я побив свій рекорд.

  • Тернополянам, які зібралися на літній естраді, дійство з підійманням ваги, вочевидь, сподобалося. Перші хвилини змагання люди просто дивились на процес, а вже пізніше, коли обрали для себе фаворитів, то підтримували їх оплесками.

    • Я, взагалі-то, футбольний фанат, але не проти подивитись і на важкоатлетів. Досить навіть цікаво, не дуже габаритні хлопці піднімають вагу вдвічі більшу, аніж самі важать, - каже тернополянин Сергій Шмига. - Особисто я вболіваю за тернопільських спортсменів.

    Кращих визначали у 10-ти вагових категоріях від 56 кілограмів до 125. Найбільшу ж вагу на змаганнях підняв знову ж таки львів’янин з міста Борислава Володимир Оліярник – 202 кілограми. Чим здобув перемогу у ваговій категорії до 100 кілограмів.

    Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

    Коментарі
    Найчастіше Найчастіше
    Новини за сьогодні
    Новини Тернополя за сьогодні
    21:00 «Воюю — заради команди», — історія бойового медика реактивної артбатареї photo_camera 20:01 У Раді пояснили чому будуть переглядати тариф на світло для населення 19:03 Тернопіль прикрасили до Великодня: фоторепортаж з міста 18:02 Тепер захищає нас із неба: загинув 25-річний воїн з Коропецької громади Андрій Данцевич Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 17:04 У Тернопільській громади висадили понад сотню дерев та кущів: де стане зеленіше 16:02 У Тернополі стартував сезон фонтанів (Фото дня) 15:01 У Бучачі освятили Алею Памяті 25-ти воїнам-героям з громади photo_camera 14:03 Без яєць та молока, з ромом та журавлиною: блогери та господині Тернополя поділилися рецептами пасок 13:03 На Чортківщині жінка впала в 12-метровий колодязь 12:03 Молода картопля за 65, а яйця – 23: що та за скільки продають на ярмарках до Великодня 11:03 Чи будуть депортувати з-за кордону чоловіків з простроченими паспортами: пояснює юрист 10:09 У Тернополі чоловік на BMW втікав від поліцейських: чим закінчилась погоня 09:14 Легендарна паска за рецептом Дарії Цвєк: тримайте секретний рецепт play_circle_filled 08:30 Вночі окупанти атакували «Кинджалами» Львівщину та Франківщину, цілились в теплоелектростанції
    Дивитись ще keyboard_arrow_right
    Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
    keyboard_arrow_up