Футбольним ветеранам – Кубок, бійцям АТО – позашляховик

Футбольним ветеранам – Кубок, бійцям АТО – позашляховик

Уже вп'яте за останні три роки у Тернополі проходить ветеранський турнір з міні-футболу Кубок "Ветеранів-Аматорів Тернопілля". Вдруге поспіль переможцем турніру стає "Агропродсервіс-Ветеран".

Благодійний турнір з міні-футболу серед ветеранів відбувся цього року 30 липня на майданчиках зі штучним покриттям економічного університету.

Участь у змаганнях футболістів, яким уже виповнилося 40 років взяли десять команд з Тернополя та області. Організовують ветеранський турнір колишній футболіст тернопільської "Ниви" та арбітр Богдан Антонів, а також відомий в Україні та закордоном футбольний арбітр – Олександр Салій, який впродовж тривалого часу проживає у Великій Британії.

- Починали ці турніри ми із шести команд, - каже співорганізатор Кубка Олександр Салій, - Згодом кількість учасників постійно збільшувалась і ось тепер уже десять команд змагаються на нашому турнірі. Планували навіть 12 команд, але дві команди приїхати не зуміли через участь у інших ветеранських турнірах. Перші наші змагання відбувалися у закритому спортзалі, згодом ми перейшли на майданчики "Динамо", а цього року проводимо на майданчиках економічного. Одночасно на двох майданчиках можуть проходити матчі, тож це спрощує проведення заходу.

Відео дня

За словами пана Салія, окрім тернопільських команд, позмагатись за трофей в обласний центр завітали ветерани з Козови та Кременця.

- Дуже приємно бачити, що люди приїжджають, грають, спілкуються між собою, - продовжує співрозмовник. – Більшість із цих ветеранів кожного тижня для себе грають на майданчиках чи у клітках. Перш за все ми організовуємо ці змагання щоб згуртувати ветеранів, щоб вони могли збиралися та створити футбольну ветеранську спільноту. В цей складний для країни час потрібно щоб люди гуртувалися, мали змогу збиратися разом. А гра у футбол принесе їм лише позитивні емоції.

До слова, за регламентом турніру команди на першому етапі розділили на дві групи по п'ять колективів. Згодом по чотири кращі команди виходили до плей-офф і уже за олімпійською системою, тобто, на виліт, змагались аж до фіналу. А дві команди, які не подолали груповий етап згодом змагались між собою за втішний кубок "Чесної гри". Його у підсумку виграли ветерани з Козови. Власне переможцем Кубка "Ветеранів-Аматорів Тернопілля" другий рік поспіль стала команда "Агропродсервіс-Ветеран", яка у фіналі обіграла з рахунком 4:1 команду "Чалдаєва". Бронзовим призером Кубка стала команда "Динамо".

Переможців та призерів нагородили традиційними призами – Кубками, грамотами та медалями. Також учасники отримали футбольну форму та рюкзаки.

- Загалом ми вручили чимало призів, - каже Олександр Салій. – Спортсменів ми нагороджували у різних номінаціях. Наприклад, "наймолодший" та "найстарший" гравець. "Гол турніру", "Пас турніру", "Уболівальник турніру" та ще багато інших. Кращим гравцем Кубка обрали Ігоря Бадла з команди "Агропродсервіс-Ветеран".

По завершенні нагородження ветеранів відбулася ще одна непересічна подія. Олександр Салій від української діаспори у Великій Британії вручив ключі від позашляховика для бійців АТО батальйону "Збруч". Це уже п'яте авто, яке українці з Британії передають на домомогу нашим бійцям.

- Стараємося допомагати усі разом, - каже пан Салій. – У Британії проживають українці з Заходу та Сходу, але усі ми єдині і прагнемо допомогти нашим воїнам. Хочемо своєю підтримкою полегшити їм перебування на передовій.

Додамо, що наступний турнір Кубок "Ветеранів-Аматорів Тернопілля" з міні-футболу організатори планують провести у квітні наступного року.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up