Футбольний сезон на Тернопіллі розпочнеться у квітні

Футбольний сезон на Тернопіллі розпочнеться у квітні

Концепцію новго футбольного сезону на Тернопільщині 4 січня обговорили на спільній нараді керівників Федерації футболу Тернопільської області з головами районних федерацій та представниками команд-учасниць.

Концепцію новго футбольного сезону на Тернопільщині 4 січня обговорили на спільній нараді керівників Федерації футболу Тернопільської області з головами районних федерацій та представниками команд-учасниць.

Одним із ключових питань наради була дата початку змагань у обласній першості з футболу.

- Базовою датою початку нового сезону ми прийняли 15 квітня, - каже голова Федерації футболу Тернопільської області Тарас Юрик. – Це ще не остаточна дата, адже вона може корегуватися на тиждень вперед у залежності від погодніх умов та кількості команд, які виявлять бажання брати участь у новому сезоні. Уже точно відомо, що перше коло нового чемпіонату завершиться до 1 липня. Друга частина змагань розпочнеться на початку серпня.

Відео дня

Керівництво обласної Федерації розраховує, що кількість учасників нового футбольного сезону збільшиться. Зокрема чемпіонат може поповнитись щонайменше п'ятьма новими колективами із Лановецького, Збаразького, Кременецького, Чортківського та Бучацького районів. Декілька команд уже дали принципову згоду на участь у першості.

Велику увагу на нараді присвятили запровадженню єдиної бази даних футболістів у районних чемпіонатах Тернопілля. Починаючи з нового сезону, усі районні федерації будуть реєструвати футболістів за єдиними правилами Федерації футболу України, як це відбувається у обласних змаганнях. Таке рішення дозволить не лише систематизувати гравців, але й вести їхній облік та статистику виступів. Водночас це унеможливить випадки, коли один гравець міг виступати за декілька районних команд в одному чемпіонаті.

- Ми усвідомлюємо, що цей процес буде нелегким і може викликати чимало суперечок, - додає керівник обласної Федерації футболу. – Проте це обдуманий крок, який піде лише на користь масовому футболу на Тернопільщині. Це дозволить розкритися перш за все місцевим футболістам у районах, які до цього не отримували належної ігрової практики. Успішним прикладом слугує Івано-Франківська Федерація, яка працює за єдиною базою даних з 2011 року.

Додамо, що База даних ФФУ являє собою єдиний реєстр усіх футболістів, як професійних так і аматорів, юнаків різного віку. Вона веде не лише реєстрацію гравців, а й персональну статистику кожного футболіста.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up