Італійці та прибалти стали переможцями на водно-моторних перегонах у Тернополі

Італійці та прибалти стали переможцями на водно-моторних перегонах у Тернополі

У Тернополі успішно відбувся черговий фестиваль водно-моторних видів спорту. Вирішальні гонки на тернопільському Ставі пройшли 27 серпня.

Цьогоріч спортивний фестиваль на воді відзначив своєрідний ювілей, адже перший подібний захід на Ставі відбувся рівно п'ять років тому.

- Спортсмени та організатори приємно вражені гостинністю тернополян, - каже глПрезидент Національної федерації водно-моторного спорту України Віктор Шемчук. – У порівнянні з попереднім роком, у 2017-му приїхало вдвічі більше спортсменів. Їм подобається Тернопіль і ті умови, які створені для змагань.

За словами Віктора Шемчука, традиція проведення таких чемпіонатів у Тернополі зберігається ще, як мінімум, на три роки. Світовий водно-моторний союз продовжив сертифікат для траси на нашому ставі.

Відео дня

- Тернопіль і надалі прийматиме змагання найвищого рівня, - додає він. – Як бачимо, тут змагаються найсильніші спортсмени з потужних водно-моторних країн – Британії, Литви, Німеччини.

До речі, змагання у одному з класів цьогоріч присвятили італійському гонщику Массімо Россі. Торік хлопець переміг у Тернополі, а незабаром трагічно загинув під час перегонів у Німеччині. Напередодні заключного дня чемпіонату, йому встановили зірку на алеї спортивної слави, що на набережній Ставу. Сестра спортсмена написала лист у якому подякувала усім тернополянам за пам'ять про загиблого гонщика.

Щодо результатів цьогорічних змагань, то у класі F-500 переможцем став Джузеппе Россі з Італії, у класі F-250 переміг його співвітчизник Маттео Гандольфі, переможцем у класі F-125 став естонець Марек Пееба. А тріумфатором Кубка міського голови у класі S-550 став литовець Лаймутіс Моркунас.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Пустило

    То є добре,але коли вже тутка є такий спорт,то чо би місту не купити єдного такого мотоцигля і не навчити якогось хлопаку ним їздити най би перемагав і здобував медалі і люди би ходили дивитися,вболівали, як на футбол,нє?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
15:28 Із 23 квітня тернополянам можуть вимикати світло у «пікові» години 14:55 Біля Тернополя зіштовхнулися автобус та бус: є постраждалі 14:40 У Тернополі віддали честь полеглому Героєві під час руху колони «На щиті» (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 14:15 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» Від читача 13:35 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 13:36 Тернополянин зняв в оренду неіснуюче житло. Як дізнатись чи квартира, яку ви знайшли — реальна 12:56 Українські консульства в Польщі та інших країнах призупинили роботу з чоловіками мобілізаційного віку 12:22 У яких лікарнях Тернопільщини можна отримати допомогу при інсульті 11:43 На Гайовій та Сахарова ремонтують двори та тротуари. Пишіть в коментарях вулиці, де це необхідно також 11:05 Омбудсмен перевірить дитячу бібліотеку в Тернополі після конфлікту працівниці та переселенців 10:25 В Тернополі чоловік отримав два роки тюрми за те, що чинив опір патрульним 09:37 Електронний кабінет військовозобов’язаного: коли має запрацювати та чи всі повинні створити 09:00 У лікарні помер 21-річний воїн Денис Каразія з Кременецької громади 08:01 Безоплатне житло, виплати та субсидія: як переселенцям отримати допомогу на Тернопільщині 22:00 На Тернопільщині цього тижня дощитиме 21:00 Тютюн, алкоголь, нездорове харчування і гіподинамія: Ляшко назвав загрози для розвитку хвороб 20:00 Жителька Хмельниччини намагалася відкупитися від поліції за п'яну їзду 19:03 Скільки коштує зібрати великодній кошик: як змінилися ціни за рік у Тернополі photo_camera 18:30 Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку - Сергій Надал ( пресслужба Тернопільської міської ради) 18:00 На Тернопільщині зросла захворюваність на ГРВІ, особливо серед дітей
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up