«Ми вчимося не битися, а перемагати»: у Тернополі влаштували поєдинки на траві

«Ми вчимося не битися, а перемагати»: у Тернополі влаштували поєдинки на траві

Субота, 22 червня для вихованців місцевого спортивного клубу Карате-До «Шотокан» минула незвично. Вони влаштували масове тренування на спортивному полі неподалік ТРЦ «Орнава». Це було одне з підсумкових занять у році.

Понад 70 вихованців школи, віком від 5 до 37 років, провели відкрите тренування на спортивному полі. Таким чином вони популяризують любов до спорту та здорового способу життя.

Керівник школи Василь Цьомко розповів, що надзвичайно важливо, аби батьки були прикладом для своїх дітей. Саме тому він і організував відкрите тренування у присутності матерів і татів.

- Хоча б один день на тиждень проведіть день з ідеальним графіком для дитини. Важливо, аби ви були взірцями для своїх чад, аби вони розуміли, що ви підтримуєте їхні вподобання. Потрібно бути ближчими до своїх доньок і синів. До 10 років важливо допомогти дитині не втратити інтерес до здорового способу життя та спорту, після 10 базові навики відточені уже на рівні підсвідомості, - говорить він.

Відео дня

Босими на скошеному газоні вихованці демонстрували прийоми карате та пробували наносити удари противнику.

Після тренування усі разом смакували йогуртами та спілкувалися з батьками та ровесниками.

Тренер радіє, що йому вдалося зібрати таку кількість людей на суботнє тренування. Подібні ініціативи хоче проводити мінімум раз у квартал.

- Загалом у школі навчається понад 250 учнів. Тому нині була лише третина, інші через об’єктивні причини не змогли прийти, - говорить він. – Такі тренування просто неба насправді важливі для дітей, адже, окрім спілкування із Сенсеєм та однодумцями, діти мають ще й чудову можливість змінити обстановку, подихати свіжим повітрям та зарядитися позитивним настроєм.

Карате, за словами співрозмовника, - це не просто вид спорту, це ще й своя філософія, яку сповідують усі, хто ним серйозно займається.

- Ми не вчимося битися, ми вчимося перемагати. Крім фізичних якостей, ми розвиваємо, у першу чергу, логіку, моральні принципи, силу духу. Неважливо, який суперник перед тобою, у всіх є вразливі місця, і наше завдання – швидко знайти його, - говорить Василь Цьомко.

Наприкінець тренування Сенсей нагородив кращу десятку клубу за підсумками року. До слова, перше місце в загальному рейтингу посіла дівчинка – Юлія Кравчук. Саме вона набрала найбільшу кількість балів та проявляла неабиякі старання. Крім індивідуальних занять із тренером, вихованка зможе безкоштовно відвідати спортивний табір у селі Скоморохи.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up