На чемпіонаті світу з греко-римської боротьби вболіваємо за тернополянина Андрія Антонюка

На чемпіонаті світу з греко-римської боротьби вболіваємо за тернополянина Андрія Антонюка

Тернопільський борець Андрій Антонюк з 25 до 28 жовтня змагатиметься на чемпіонаті світу з греко-римської боротьби, що відбудеться в угорському Будапешті.

Наш земляк вперше змагатиметься на дорослому чемпіонаті світу у ваговій категорії 82 кілограми.

- Андрій раніше двічі ставав бронзовим призером чемпіонату світу та Європи у віці до 23-х років, - каже тренер спортсмена Віталій Ліщинський. – Тепер він перейшов у категорію дорослих. Андрій сам увідомлює, що прийшла пора боротися і завойовувати медалі на серйозному рівні.

Наразі Андрій Антонюк у складі збірної України завершує заключний підготовчий збір перед чемпіонатом світу. Тривав він з 10 жовтня у Конча-Заспі. На 23 число в української команди запланований виліт до Будапешта, а 25 жовтня у Андрія вранці відбудеться зважування, після чого перші сутички.

Відео дня

- Підготовчий період до змагань був сформований на рік вперед – все йде за планом, - каже Віталій Ліщинський. – Заключному збору передував турнір у Білорусі, а також збір у Заросляку, що у карпатських горах. Звичайно, без нюансів не обходилося. Влітку Андрій отримав травму ребра. Але зараз усе в порядку і він виходить на пік своєї форми. Настрій у нас бойовий, а килим усе покаже.

За словами тренера, основних суперників на чемпіонаті світу Андрій Антонюк добре знає, адже зустрічався з ними у юнацьких та юніорських змаганнях.

- Основним нашим суперником буде чемпіон Європи та світу з Вірменії, - каже пан Віталій. – Загалом у категорії Андрія буде змагатися близько 20 борців. Хороших конкурентів буде багато. Крім вірмена це спортсмени з Угорщини, Туреччини, Росії та Азербайджану. Завжди високий рівень демонструють азіати, які привозять хороших борців. Легко однозначно не буде, враховуючи, що для Андрія це перший дорослий чемпіонат. Проте нікому легко не дається перехід з юнацького рівня у дорослий.

Віталій Ліщинський стверджує, що мета нашого борця в Угорщині — здобути нагороду.

- Їдемо за медаллю, - каже він. – Я вважаю, що медаль будь-якого гатунку буде для нас успіхом. За останній збір спортсмени уже не можуть набути нових навичок. Основна мета – це підвестися до змагань морально та психологічно.

Нагадаємо, що Андрій Антонюк має звання Майстер спорту Міжнародного класу. Чемпіон України, срібний призер чемпіонату Світу (Софія-2013), срібний призер командного Кубка Націй (Бухарест-2016), чемпіон Світу серед військовослужбовців (Клайпеда-2017), бронзовий призер чемпіонату Європи U-23 (Сомбатхей-2017), бронзовий призер чемпіонату Світу U-23 (Бидгощ-2017).

ДОВІДКА

Склад збірної України для виступу на чемпіонаті світу з греко-римської боротьби:

55 кг - Стороженко Сергій (Одеська обл.), 60 кг - Цимбалюк Дмитро (Дніпропетровська обл.), 63 кг - Теміров Ленур (Полтавська обл.), 67 кг - Дем'янков Денис (Запорізька обл.), 72 кг - Насібов Парвіз (Запорізька обл.), 77 кг - Пишков Дмитро (Полтавська обл.), 82 кг - Антонюк Андрій (Тернопільська обл.), 87 кг - Беленюк Жан (м. Київ), 96 кг - Гладких Андрій (Запорізька обл.), 130 кг - Чернецький Олександр (Донецька обл.).

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
09:02 Жінка з Тернопільського району втратила 46 тисяч гривень, коли хотіла отримати допомогу 08:01 19 березня деякі споживачі у Тернополі будуть без електрики — адреси 21:02 Як тернополянам оформити субсидію через «Дію»? Перевірили «20 хвилин» 20:15 Суд визнав депутата Тернопільської обласної ради Любомира Крупу загиблим на війні photo_camera Від читача 11:20 Благодійний концерт за участю гуртів "Дивний простір" та "Spalah" 20:00 Артилерія, авіація і не тільки: росіяни посилюють обстріли Сумської області, — ЗСУ 18:35 Які культурні заходи цього тижня проведуть у бібілотеках Тернополя 17:03 Як поповники файну карту через додаток е-Тернопіль: «20 хвилин» перевірили photo_camera 16:45 На Тернопільщині чоловік збирав гроші під виглядом лікування дітей і військових — поліція photo_camera 15:49 Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради) 15:00 «За малюнками приховані біль і втрати»: військові під час реабілітації намалювали картини (ФОТО) photo_camera 14:20 У Тернополі відбудуться «Дні кіно від ТРО» 13:31 У Тернополі продають перші вербові котики: де придбати та скільки коштують 13:00 180 тисяч гривень за зняття «поробів» віддала «ворожці» жінка з Тернопільського району 12:30 Квитки розкупили на кілька сеансів наперед: Тернопіль відвідали актори фільму за повістю Кузьми Скрябіна play_circle_filled photo_camera 11:47 На проспекті Бандери зіткнулися два автомобілі: один водій втік 11:25 МОЗ оновило рекомендації щодо проведення щеплень вакциною проти COVID-19 для первинної вакцинації 11:00 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:00 На Тернопільщині зросла захворюваність на ГРВІ та грип 09:15 У Церквах східної традиції розпочався Великий піст
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up