Новий чемпіонат Тернопільщини з футболу проведуть у трьох лігах

Новий чемпіонат Тернопільщини з футболу проведуть у трьох лігах
Теребовлянська "Нива" розпочала підготовку до чемпіонату, після річної перерви

Про зміну формату змагань, новачків та дату старту сезону говорили у Федерації футболу Тернопільської області. Нарада щодо нового сезону у чемпіонаті Тернопільської області з футболу відбулася 21 січня.

Нарада щодо нового сезону у чемпіонаті Тернопільської області з футболу відбулася 21 січня.

Під час проведення заходу керівники Федерації та представники команд підвели короткі підсумки минулого сезону, врахувавши всі плюси та мінуси у організації та проведенні футбольної першості. А основним питанням на порядку денному була зміна формату проведення нового чемпіонату.

- З представниками команд узгодили, що новий чемпіонат відбуватиметься у трьох лігах – Вищій, Першій та Другій, - каже виконавчий директор Федерації футболу області Василь Заторський. – Минулого  року змагання відбувалися у Вищій лізі, а Перша ліга була поділена нами на дві групи. Для збільшення інтересу для самих команд та уболівальників, ми вирішили запровадити і змагання у Другій лізі.

Відео дня

За словами Василя Заторського, од кінця лютого команди повинні визначитися зі своєю участю у новому чемпіонаті, а також із лігою у якій вони бажали б виступати.

- Зрозуміло, що у Вищій лізі будуть представлені найсильніші команди краю, - додає чоловік. – Відповідно, за рівнем команд формуватиметься і склад учасників у нижчих лігах. Наразі важко визначити точну кількість команд, які братимуть участь у сезоні 2019 року. Ми розраховуємо, що чисельність чемпіонату повинна збільшитися за рахунок новачків.

Потенційними новачками Вищої ліги чемпіонату області можуть стати ФК "Копичинці", хоростківська "Зоря", "Агронива" із Заводського та "Нива" з Теребовлі, яка відновлює свою участь у обласних змаганнях після річної перерви.

- Наразі у Вищій лізі виступало десять команд, - каже Василь Заторський. – Оптимально – це збільшити цю кількість хоча б до 12-ти. Хоча ми маємо потенційних новачків, але не виключено, що хтось із команд Вищої ліги з нового сезону перейде у Першу. На початку березня, коли ми матимемо остаточну кількість бажаючих, визначимо кількість команд у кожній з ліг, а також новий регламент проведення чемпіонату.

Щодо дати початку футбольної першості, то керівництво Федерації розглядає можливість стартувати 14 квітня.

- Старт чемпіонату залежатиме у більшій мірі від погодних умов, - пояснює виконавчий директор. – Якщо погода сприятиме, то перший тур відбудеться 14 квітня, а якщо ні, то 21-го. Оскільки на 28-ме число припадає Великдень, то ймовірно що цього дня ми зробимо вихідний у чемпіонаті.

Допоки пауза у великому футболі ще триває, команди продовжують брати участь у чемпіонаті Тернопільської футзальної ліги, який проводять у чотирьох лігах. Орієнтовно футзальна першість повинна завершитися у середині березня.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
09:02 Окупанти вдарили по багатоповерхівці в Дніпрі. Є загиблі, серед них — дитина 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області 22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera Від читача 13:58 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист 16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera 16:10 У Тернополі засудили екскерівника податкової та його сина, які вимагали 40 тисяч доларів неіснуючого боргу 15:35 В Україні презентували законопроект про відбудову та відновлення 14:53 Видання «20 хвилин» на мапі рекомендованих медіа в Україні. Читайте лише перевірені факти! photo_camera 14:30 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:17 На Тернопільщині — штормове попередження 13:45 У Тернополі виділили майже 2,6 млн гривень на техніку для школярів 13:08 У Тернополі зустріли колону «На щиті» із полеглим Героєм Василем Друзюком (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 12:40 У Тернополі пенсіонерка травмувалась в маршрутці, коли водій раптово пригальмував 12:05 Суддю не каратимуть за перевищення швидкості, а тернопільського поліцейського, який його зупинив — звільнили 11:25 У Тернополі водійка на LEXUS в'їхала у перешкоду прямо перед відділком поліції. Була напідпитку
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up