Спорт проти коронавірусу: змагання тернопільських команд скасовують та проводять без глядачів

Спорт проти коронавірусу: змагання тернопільських команд скасовують та проводять без глядачів

Офіційні чемпіонати України у яких беруть участь тернопільські команди призупиняють через епідемію коронавірусу.

Відповідні рішення приймають не лише Всеукраїнські федерації, але й європейські та світові спортивні спільноти.

У наймасовішому виді спорту – футболі, уже призупинили проведення чималої кількості національних чемпіонатів. Зокрема мова про англійську Прем’єр-лігу, іспанську Ла-Лігу та італійську Серію А. В Україні ж минулими вихідними ще відбулися офіційні матчі у рамках чемпіонату Української Прем’єр-ліги. 

Щодо старту чемпіонатів Першої та Другої ліг, то наразі у адміністрації Професіональної футбольної ліги лише прийняли рішення провести два стартові тури змагань без глядачів. Проте існує велика ймовірність, що чемпіонати нижчих ліг теж призупинять. 

Відео дня

У футбольному клубі «Нива» Тернопіль, що йде у лідерах Другої ліги, на рішення футбольних органів теж очікують. Тернопільські футболісти 14 березня завершили третій етап підготовки до відновлення чемпіонату. Гравців розпустили на декілька днів, але вимушена відпустка може продовжитися.

До радикального рішення достроково закінчити чемпіонат Вищої баскетбольної ліги вдалися у Федерації баскетболу України. «Через те, що команди на першому етапі грали у двох різних групах, а матчі між собою мали провести лише на стадії плей-оф, департамент затвердив підсумкові результати лише групового етапу» – повідомили у керівництві Федерації.

Відтак за результатами ХХІХ чемпіонату України з баскетболу у чоловічій Вищій лізі переможцем Групи 1 визнали наш БК «Тернопіль-ТНЕУ». У Групі 2 перемогу віддали криворізькому «Прометею-2».

Днями тренерський штаб та гравці БК «Тернопіль» прийняли рішення роз’їхатися по домівках.

не так давно тернопільські баскетболісти розпочали проводити свої домашні матчі у реконструйованому Фізкультурно-оздоровчому комплексі. Щоразу на домашніх матчах команди був аншлаг.

Рішення призупинити чемпіонати України з волейболу 16 березня прийняли і у директораті Федерації волейболу України. «XXIX чемпіонат України сезону 2019/2020 років в усіх лігах тимчасово призупиняється до закінчення терміну карантину - 3 квітня. Терміни відновлення всіх змагань і проведення наступних матчів будуть повідомлені додатково». – йдеться у заяві ФВУ.

Нагадаємо, що у чемпіонаті жіночої Суперліги тернопільська «Галичанка» посідає 3-тє місце, поступаючись за очками кам’янському «Прометею» та южненському «Хіміку».

Додамо, що з 13 березня призупинили навчальний процес у спортивних школах усіх типів та форм власності, що підпорядковуються Тернопільській ОДА. А 16 березня аналогічне рішення прийняли і у міськраді. Таким чином заняття скасували у міських спортивних школах та ДЮСШ.

Крім цього до 3 квітня скасували усі фізкультурно-оздоровчі заходи, міські та обласні чемпіонати, турніри, матчеві зустрічі та інші спортивні заходи. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up