Тернопільські студентки вибороли два золота та срібло на Кубку світу з єдиноборств

Тернопільські студентки вибороли два золота та срібло на Кубку світу з єдиноборств

Наша молодь прославляє свою країну у всьому світі.

Студентки Західноукраїнського національного університету вибороли три нагороди в змаганнях з боротьби самбо на Кубку світу з єдиноборств серед студентів FISU у Туреччині.

Про це повідомляють у навчальному закладі.

В турецькому місті Самсун триває Кубок світу з єдиноборства — 2022 FISU University World Cup Combat Sports.

Відео дня

У другий змагальний день дівчата вибороли три нагороди в змаганнях з боротьби самбо.

Сніжана Пліш здобула золоту нагороду в особистих змаганнях, а Анастасія Сикіш — в командних змаганнях мікс. В Марії Куневич — срібна нагорода.

Зазначимо, що в Кубку світу з єдиноборств FISU беруть участь 1200 студентів із 344 університетів та 50 країн світу.

У програмі змагань передбачено 6 видів спорту: бокс, карате, таїландський бокс, боротьба самбо, вільна боротьба вільна та греко-римська.

Нагадаємо, що вихованка Тернопільської обласної школи вищої спортивної майстерності Іванка Дяченко здобула на Чемпіонаті України з веслування на байдарках і каное вісім нагород, з яких п'ять золотих, одна срібна та дві бронзові.

Довідка

Самбо (абревіатура, утворена від словосполучення «самооборона без зброї») — один з найпопулярніших видів спортивних єдиноборств, що виник в СРСР і в даний час широко культивується на міжнародній спортивній арені. Його ще називають «невидимою зброєю», поєднує в собі фізичну культуру і видовище, спорт і самозахист.

Самбо — не тільки вид спортивного єдиноборства і система протидії противнику без застосування зброї, а й система виховання, що сприяє розвитку морально-вольових якостей, патріотизму і громадянськості.

Заняття цим видом боротьби формують твердий характер, стійкість і витривалість, сприяють виробленню самодисципліни і розвитку якостей, необхідних для досягнення життєвих цілей. Самбо формує людей, здатних постояти за себе, за свою сім'ю, за Батьківщину.

Самбо включає найбільш ефективні прийоми і тактику різних видів спортивних єдиноборств, бойових мистецтв і народних видів боротьби. Разом з прийомами боротьби самбо ввібрало в себе і моральні принципи народів, які передали самбо частину своєї культури. І сьогодні діти, займаючись самбо, не тільки вчаться захищати себе, а й отримують досвід гідної поведінки, заснованого на цінностях патріотизму.

 Читайте також:

Тернопільська веслувальниця Іванна Дяченко здобула на чемпіонаті України вісім нагород, п'ять із них — золоті

Які безкоштовні гуртки та секції є в Тернополі (ОГЛЯД)

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up