Тернополяни у збірній України з волейболу: перемога у Білорусі та боротьба за путівку на Євро

Тернополяни у збірній України з волейболу: перемога у Білорусі та боротьба за путівку на Євро

Тренер тернопільської КДЮСШ №1 Назарій Семотюк та волейболіст Андрій Шельвах стали переможцями Міжнародного турніру у Білорусі у складі збірної України серед юнаків U-15.

Змагання пам'яті Олександра та Юрія Сапегів серед юнаків і дівчат відбулися у Гродно. Збірна України під керівництвом тренера Ігоря Альохіна отримала перемоги в усіх поєдинках. Українські юнаки з одинаковим рахунком 3:0 по черзі перемогли дві місцеві команди, а також здолали другу команду з латвійського міста Даугавпілс та збірну однолітків з Литви. А у фінальному поєдинку збірна України з рахунком 3:1 переграла першу команду Даугавпілса і отримала золоті медалі.

- Збірну України серед юнаків U-15 вдалося сформували лише у вересні цього року, - каже помічник головного тренера збірної, Назарій Семотюк. – Мені запропонували стати одним із тренерів цієї команди і я із задоволенням прийняв цю пропозицію. Для початку з тренерським штабом ми переглядали потенційних кандидатів у команду. З 4 по 16 жовтня 17 волейболістів пройшли тренувальні збори у Запоріжжі. За їх підсумками 14 кращих вирушили на турнір до Білорусі. Серед них і тернополянин Андрій Шельвах.

За словами Назарія Семотюка, наступним етапом для збірної України стане виступ на офіційному чемпіонаті EEVZA, що відбудеться з 13 до 15 грудня у вірменському Єревані.

Відео дня

- У разі перемоги на турнірі EEVZA ми зможемо напряму потрапити до фінального раунду чемпіонату Європи, - додає тренер. – Якщо цього не вдасться зробити, то у квітні стартуємо у відбірковому турнірі до європейської першості. До речі, наша команда U-15 паралельно бере участь у Другій лізі чемпіонату України. Це зроблено з ініціативи Федерації волейболу України для кращої підготовки команди до матчів між збірними.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up