Тернополянин Максим Грейцар став володарем Кубка світу з кікбоксингу

Тернополянин Максим Грейцар став володарем Кубка світу з кікбоксингу

Золоту та срібну нагороду на 24-му Кубку світу з кікбоксингу в Угорщині здобули представники Федерації кікбоксингу Тернопільщини.

Світова першість відбулася з 18 до 20 травня у Будапешті. А участь у Кубку взяли понад дві тисячі спортсменів із 40 країн світу. Тернопільську Федерацію загалом представили чотири кікбоксери.

Володарем Кубка світу з кікбоксингу став 19-річний тернополянин Максим Грейцар, який виступив у надважкій вазі у категорії лоу-кік. Хлопець навчається у ТНЕУ та є чинним чемпіоном Європи та володарем Кубка світу серед молоді. Цього разу він вдало дебютував і серед дорослих.

- Максим з першого ж виступу у еліті став чемпіоном, - каже тренер Федерації кікбоксингу Тернопільщини Олександр Дульнєв. – Перший бій нашого спортсмена не відбувся. Травмований суперник з Норвегії відмовився від поєдинку. У фіналі Макс зустрівся з бронзовим призером чемпіонату світу – сербом Філіповічем, який до цього нокаутував дуже сильного поляка. Вважаю, що ми обрали правильну тактику на бій. Максим зайняв центр рингу і завдавав супернику удари на відстані, стараючись не підпускати його близько. Це принесло свій результат і у третьому раунді серба відправили у нокдаун, що у підсумку принесло нам перемогу.

Відео дня

"Срібло" в Угорщині вдалося здобути ще одному 19-річному тернополянину Павлу Михайлиці, який змагався у ваговій категорії 75 кг. За словами тренера Олександра Дульнєва, для Павла це теж були перші змагання такого рівня. У кікбоксинг хлопець перейшов з ММА і тренується уже 8 місяців.

- Павло на шляху до фіналу переміг спортсменів зі Словаччини та Сербії, - каже наставник. – На жаль, на вирішальний бій ми не вийшли. Спортсмен отримав рецидив травми і ми вирішили не ризикувати його здоров'ям. Проте, я вважаю, що для дебютанта друге місце – це теж високе досягнення. У нього велике майбутнє у кікбоксингу, адже він дуже працелюбний та дисциплінований.

Менше пощастило тернополянці Любові Дереш, яка виступила у ваговій категорії 52 кг. Спортсменка не впоралася з емоціями, а відтак поступилася у першому поєдинку та вибула з боротьби за нагороди.

Четвертим представником Федерації кікбоксингу Тернопільщини на Кубку світу став 13-річний Максим Семенюк. Юнак змагався у ваговій категорії 52 кг у розділі лайт-контакт на татамі. У першому ж поєдинку тернополянин двічі відправив у нокдаун свого опонента у Польщі. Проте за правилами змагань, Максим завдавав занадто сильних ударів для цієї категорії. Відтак, організатори визнали, що тернополянин порушив правила, а тому зарахували йому поразку.

- Виступом наших бійців я задоволений, - каже Олександр Дульнєв. – Серед найсильніших кікбоксерів світу нам вдалося вибороти дві медалі. А нашого Максима Грейцара визнали кращим біцем у збірній України.

Додамо, що поїздку тернопільських кікбоксерів в Угорщину профінансував меценат Іван Чайківський. Допомогу у підготовці до змагань надало міське та обласне управління спорту.

Спочивати на лаврах володарю Кубка світу доведеться недовго. Адже 26 травня на нього очікує другий бій на професійному ринзі. У рамках турніру "MMA PRO UKRAINE", що відбудеться у Кам'янець-Подільському, Максим Грейцар у ваговій категорії понад 91 кг проведе бій проти дворазового володаря Кубка Європи та світу Романа Головатюка.

До речі, переглянути поєдинки Кубка світу можна за посиланням: www.wakolive.com

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up