У Тернополі діти ганяють на крутих машинах

У Тернополі діти ганяють на крутих машинах

У Тернополі маленькі любителі автомобілів тепер можуть на рівні з дорослими ганяти по трасі на шаленій швидкості. Навчитися майстерно керувати картом допоможуть у гуртку, який започаткували ГО «Картинговий клуб «Тернопіль»», а також комунальний заклад «Станція юних техніків».

- Майже кожен хлопчик, а подекуди і дівчинка, у дитинстві уявляє собі, як, будучи дорослим, сяде за кермо власного автомобіля. Усі чемпіони «Формули-1» починали з картингу, - розповідає методист СЮТ (Станції юних техніків) Михайло Крижанівський. – Це – захоплюючий вид спорту.  Динамічний та швидкісний, він дає максимум адреналіну тим, хто ним захоплюється.

Картинг допомагає дітям ще змалку набути вміння водити транспорт, розвинути свої здібності у технічному напрямку, а згодом – розширити світогляд у сфері винахідницької діяльності.

- Змагання з картингу дають можливість не тільки позмагатися, але й отримати справжні драйвові емоції, випробувати себе на «екстремальність», швидко здобути навички водіння в нестандартних умовах.  Але машина - це не лише рух, а й складний, відрегульований механізм і для того, щоб він працював, необхідно прикласти чимало зусиль та оволодіти необхідною кількістю знань, - додає пан Крижанівський.

Відео дня

Гурток можуть відвідувати діти, віком від 6 до 18 років. Охочі поповнити лави картингистів повинні прийти в  Станцію юних техніків. Тренер Андрій Грабець знайомить вихованців з історією автомобілебудування та картингу. Діти вивчають будову та принцип роботи двигуна, шасі, правила дорожнього руху, правила змагань з картингу та вміло ним керувати.

Картингова траса, що є в нашому місті, має протяжність 800 м. Вона – єдина облаштована і найбільша у Західній Україні, що дозволяє проводити змагання різного рівня, тому й виникло бажання відродити цей вид спорту. Тернопільські учні вже беруть участь у національних змаганнях і мають гарні результати.  

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up