Ветерани футболу Тернопільщини та Хмельниччини зіграють матч задля допомоги війську

Ветерани футболу Тернопільщини та Хмельниччини зіграють матч задля допомоги війську

У суботу, 25 червня, у Великих Гаях футбольні майстри зіграють благодійний поєдинок

Поки офіційні футбольні матчі професіональних футболістів тільки готують поновлювати, на Тернопільщині активно грають у футбол з благодійною метою.

На сільському стадіоні у Великих Гаях відбудеться протистояння збірної ветеранів футболу Тернопільщини проти їх колег з Хмельницької області. Початок поєдинку заплановано на 16:00. З ініціативою проведення матчу виступили представники тернопільської команди ветеранів

Під час поєдинку проводитиметься збір коштів на потреби Збройних сил України. Нині ще вирішується питання, куди саме їх спрямують.

Відео дня

Серед учасників матчу у складі збірної ветеранів Тернопільщини відомі футболі імена: Сергія Задорожний — ексгравець збірної України, «Дніпра», «Зорі», «Кривбасу», «Ниви». Олег Тимець під час закордонної частини своєї кар’єри двічі ставав володарем Кубка Казахстану. Сергій Богородіченко грав у системі «Динамо», у елітному дивізіоні українського футболу виступав у складі «Ниви» та донецького «Металурга». Віталій Первак зіграв більше сотні матчів у Вищій лізі українського футболу в складі «Ниви», «Прикарпаття» та «Поліграфтехніки». Також більше сотні матчів в еліті українського футболу має Матвій Николайчук, який свого часу виступав у складі «Ниви», «Чорноморця», маріупольського «Металургу», «Зірки» та інші.

Є на кого подивитися і в складі збірної ветеранів Хмельниччини. Віталій Розгон зіграв понад 250 матчів у професійному футболі. В українській Вищій лізі грав у складі «Ниви», «Волині», «Арсеналу», «Таврії». Вадим Крохан грав за кордоном, у Молдові та Білорусі, у Вищій лізі українського футболу захищав кольори донецького Металурга. Сергій Сендель — у Вищій лізі в складі «Миколаєва», а Лев Сергєєв захищав кольори «Оболоні», «Чорноморця» та «Закарпаття».

Також планується пряма трансляція цього поєдинку, дивитися матч можна тут:

Благодійні футбольні аукціони

«20 хвилин» уже писали про те, що від початку травня у Тернопільській області проводяться благодійні поєдинки, де команда «Зірок футболу Тернопільщини» їздить у гості до територіальних громад та проводить поєдинки з місцевими колективами. На усіх матчах збирають кошти, які передають на допомогу футболістам-аматорам з Тернопільщини, які нині у складі українського війська захищають країни.

Читайте також:
Чи бути новому футбольному сезону у області? Які зараз проблеми та плани у команд

На цьому допомога тернопільського футболу не закінчується. Постійно проводяться в інтернеті благодійні аукціони, де у якості лотів пропонуються футболки  відомих гравців, або ж м’ячі з їх автографами. Зокрема, минулого тижня завершився розіграш футболки бразильського легіонера «Шахтаря» Дентіньо. Від сьогодні триває аукціон з футболкою волочиського «Агробізнеса» Андрія Скакуна, у якій він грав у фіналі Другої ліги, де його команда перемогла «Дніпро-1». Стартова вартість — 1000 гривень, а крок на аукціоні 500 гривень.

Всього вже розіграно 15 футбольних лотів, завдяки їм зібрали майже 59 000 гривень. Найдорожче вдалося продати футболку збірної України з прізвищем вихованця футболу Тернопільщини — Григорія Ярмаша, у якій він дебютував у складі збірної України. Переможець аукціону заплатив за неї 15 000 гривень.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up