Містичне «Одруження»: жених втік через вікно

Містичне «Одруження»: жених втік через вікно

Інтригуючу, провкативну, сатиричну історію про те, як у світі, де панують гроші та розрахунок, люди шукають кохання і роблять вибір, який в подальшому буде основою їх життєвого шляху, показали 21 вересня актори Молодого драматичного театру з Чернівців. Вони привезли на фестиваль «Тернопільські театральні вечори. Дебют» комедію Миколи Гоголя «Одруження» у постановці свого художнього керівника Івана Даніліна.

Одвічний образ гоголівської нареченої  Агаф’ї Тихонівни, якій дуже не терпиться вийти заміж, і вона відчайдушно обирає жениха між чотирма кавалерами, чудово втілила актриса Валентина Комарі. Вибір дається їй складно, адже «треба, щоб і чоловік був порядний, і щоб любив її, шанував, а що головне – поклав їй до ніг своє дворянство». Не менш важливим критерієм є й те, щоб із наречений був ще нівроку молодим і дужим.

Трагічну комічність ситуації посилюють кумедні діалоги претендентів на руку і серце головної героїні – Яєчні (Віталій Григорашкуца), Анучкіна (Олександр Григорович), Жевакіна (Ігор Дем’янюк) та Подкольосіна (Олег Колянківський). Кожен із чотирьох женихів мріє про своє. Чоловіки демонструють свої найприхованіші бажання, страхи та прагнення. Головний акцент – це їхня реакція на шлюб, справжня і не прихована. Для одного важливе придане Агаф’ї Тихонівни, для другого – знання французької мови, для третього – аби нарешті одружитися, адже йому відмовили вже майже 20 разів.

Коли ж молода вибрала свого єдиного – Подкольосіна, той в останній момент втікає, стрибаючи у віконце. Власне цей момент змусив тернополян трохи похвилюватися за актора Олега Колянківського, адже вікно було високо над сценою, тож щоби втекти йому довелося на стіл поставити аж дві табуретки, вилізти на них, а тоді спуститися драбиною.

Відео дня
  • Вистава мені дуже сподобалася, – зазначив голова журі фестивалю, народний артист України Федір Стригун. – «Одруження» дивлюся вже восьмий раз, але так і не зрозумів про що ця вистава. Але це ж Гоголь, а з ним не можна сперечатися. Дивлячись на прекрасну роботу акторів та режисера, я раптом збагнув, яку страшну комедію написав Гоголь, бо такі події відбуваються з людьми лише тоді, коли вони втрачають кохання. Не дай Боже, щоб суспільство наше дійшло до такого життя, як ми побачили на сцені. Гоголь нас попередив, аби ми були людьми чутливими одне до одного, бо основою всього є любов.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled Від читача 11:51 День кар’єри в ЗУНУ: крок у професійне майбутнє 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up