Притчу про душі між небом та землею показали на "Тернопільських театральних вечорах"

Притчу про душі між небом та землею показали на "Тернопільських театральних вечорах"

Театрали добрих десять хвилин вітали оплесками івано-франківських акторів, який привезли на фестиваль емоційну притчу за мотивами п'єси Еріка-Емануеля Шмітта "Готель двох світів" 20 вересня. Одну з головних ролей - Мага Раджапура - виконав режисер Орест Пастух.

 

"Не поспішайте до виходу – його просто нема…Прийшов час запитань, відповідь на які… неминучa. Через фатальну недбалість Жюльєн Порталь - головний редактор престижного журналу, бабій та цинік, - опиняється у предивному місці, мешканці якого зайняті одним: вони чекають...відповіді", - розповідають про сюжет вистави у театрі.

Глядачі одразу потрапляють у незвичне приміщення, у якому з меблів - один диван, а ще віддалік видніє ліфт. Він не працює, тому вибратись неможливо. І так один за один персонажі згадують, як потрапили у це дивне місце. Місце, де ті, хто впадає у кому, чекають, поки прийдуть до тями або ж відійдуть у кращий світ.

- Я торік на театральних вечорах була на виставі франківців "Енеїді", тому і тепер дуже їх чекала, - розповідає тернополянка Оксана. - Не розчарували. Стільки філософських і зворушливих моментів, а кінець настільки сильний і глибокий, що аж розплакалась. Сподіваюсь, що й наступного року мені вдасться потрапити до них на виставу.

Відео дня

Персонажі п'єси, які зависли між небом і землею, дуже різні. Тут і журналіст-гульвіса Жюльєн Порталь, і шахраюватий Маг Раджапур, і президент кількох компаній Дельбек, і проста прибиральниця Марі, і дівчина Лора, яка народилась з хворим серцем. Та, мабуть, найзагадковіша з-поміж них Доктор С. - незворушна жінка, яка приносить новини і запрошує до ліфта, який понесе вгору або вниз.

Дійові особи та виконавці:

Жюльєн Порталь – Олексій Лейбюк
Маг Раджапур – Орест Пастух
Доктор С… - Світлана Дутка
Президент Дельбек – н.а.України О.Шиманський
Лора – з.а.України Ольга Качмарик-Комановська
Марі – з.а.України Ганна Бабинська.

Виставу "Завчасна паморозь" за твором М. Рільке у виконанні заньківчан тернополянам покажуть у середу, 21 вересня. Початок - о 19.00.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
20:01 Тернополянка замовила собаку потягом, а коли прийшла зустрічати — його там не було 19:01 З 1 травня в Україні на водіїв чекають зміни 18:01 Кошики, великодні свічки та вербу купували тернополяни на ярмарку, щоб допомогти ЗСУ photo_camera 17:03 «Дрони треба вже»: у Тернополі відбувся благодійний концерт на підтримку ЗСУ Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 16:01 «За тиждень — Великдень!»: тернополяни освятили вербу та діляться фото в соцмережах photo_camera 15:05 «Моє серце два роки в полоні»: матері та дружини благають звільнити військових 14:00 Ціни стартують від 29 гривень: де та за скільки можна придбати великодні паски у Тернополі 13:02 Прочісують поля та ліси: розшук чоловіка з Кременеччини 12:01 Що можна і не можна обговорювати з сімейним лікарем. Пояснює НСЗУ 11:00 Тернополяни освячують вербу: репортаж з храмів 10:02 У Почаєві прощатимуться з захисником Русланом Петриком 09:02 До Великоднього столу: рецепт соковитого курячого філе по-індійськи
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up