Секрети виборчої кампанії розкрили у театрі

Секрети виборчої кампанії розкрили у театрі
Прем’єра комедії "Народний депутат" була в Тернополі ввечері 27 березня. Нову виставу показали якраз до професійного свята служителів Мельпомени. Побачити її можна буде також 29-30 березня 2, 6 і 23 квітня. Початок – о 19.00. Квитки – 15-35 грн

Нова комедія показує, як люди під час передвиборчої гонки втрачають голову та гроші. І хоча цю п'єсу сербський драматург Броніслав Нушич написав уже більше століття тому, вона й досі є актуальною.

На тернопільській сцені виставу "Народний депутат" поставив режисер В'ячеслав Жила. Вона висміює парламентаризм, фальш виборів, захланність і жадібність депутатів, бюрократизм міліції та корупцію правлячої влади. Що цікаво, цю комедію з політичним присмаком у тернопільському театрі планували ще задовго до оголошення про вибори-2014. Проте як виявилося, прем’єра дуже вчасна. За актуальні й кумедні репліки глядачів дякували гучними оплесками.

-   У виставі - колоритні образи, багато сатири… Тема доречна до сьогоднішніх подій в Україні, як ніколи, - ділиться враженнями після вистави тернополянка Вікторія Бай. –Були кумедні моменти, тож я багато сміялась. Хоча зізнаюсь, якогось особливого післясмаку вистава після себе не залишила... Але глянути рекомендую, посмієтесь від душі!

Відео дня
> У цій політичній сатирі знайдете і нечувану щедрість перед виборами, і обіцянки про перезавантаження, і виливання бруду на суперників. На запитання "Як справи?" кандидат відповідає: "Просуваються, але дорого коштують.". На це йому кажуть: " Нічого, брате, окупляться ".
{photo_gallery id=4006|}

Кандидати в депутати ще не отримавши перемоги, вже обдумують, як відбити витрачені на вибори гроші та розкладають пасьянс посад і справ. Бо "все треба поставити на свої місця" і всіх родичів працевлаштувати, бо їм потрібне тепле місце…

Є у виставі і любовна лінія. Кандидат від влади Аврам Прокіч (актор Іван Ляховський) дав згоду на одруження своєї доньки Даніци з адвокатом і опозиційним депутатом Івковичем (актор Олександр Папуша). Тож вони кажуть, що "політично ненавидять" одне одного, але все ж тішаться, хто б не переміг на виборах - він буде з їхнього дому.  

Довідка

Постановча група:

Режисер-постановник – заслужений діяч мистецтв України В’ячеслав Жила
Сценографія та костюми – Мар’ян Савіцький (Львів)
Музичне оформлення – Сергій Чикалов
Хореограф – Анатолій Гончарик

Дійові особи та виконавці:

Аврем Прокіч – заслужений артист України Іван Ляховський

Павка, його дружина – актриса Світлана Бевз, актриса Ірина Складан

Даніца, їхня дочка – актриса Алла Кулішевська. Олена Складан

Спіра, чоловік сестри Павки – заслужений артист України Сергій Андрушко

Спірініца, сестра Павки – актриса Світлана Обуховська,  Ольга Скала

Івковіч, адвокат – заслужений артист України Олександр Папуша

пані Маріна, його тітка – заслуж. артистка України Марія Гонта, актриса Мирослава Мельник

Секуліч – актор Максим Попович

Йовіца Ерковіч – актор Микола Петрушенко, Віталій Луговий

Сіма Сокіч – актор Микола Блаженко,  Юрій Черненко

Срета – актор Сергій Бачик

Младен, робітник Аврема – актор Олег Кирилів

Офіціант – актор Дмитро Чоповський

Жандарм – актор Михайло Безпалько

Громадяни – актори Василь Гураль, Ігор Наконечний, Віталій Зубченко, Євген Лацік,

Володимир Процюк, Микола Ткачов та актори театру

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up