Сцени зі справжнім серцем і танці у відвертих нарядах. Тернополяни на килимках дивилися незвичну виставу

Сцени зі справжнім серцем і танці у відвертих нарядах. Тернополяни на килимках дивилися незвичну виставу
  • Десятки глядачів, три сцени та одна емоційна історія. У неділю, 13 червня, актори тернопільського приватного  театру при Танцювальному центрі «Ларівель» показали глядачам сучасну хореографічну виставу «Марево ночі» – комедійну мелодраму з елементами трилеру та містики.
  • Незвичності дійству додавало те, що глядачі перебували в безпосередній близькості до всього, що відбувалося на сцені. 
  • А було це дуже незвично! Дивіться відео.

Для вибагливого тернопільського глядача організатори підготували незвичне дійство з елементами гумору та смутку, радості та розпачу.

Все відбувалося на креативній арт-платформі «На пошті». На виставі були присутні кілька десятків глядачів. Деякі з них сиділи на стільчиках, що розставили збоку від сцен. Молодші глядачі були прямо на килимках посередині залу, а всі сцени відбувалися фактично навколо них.

Відео дня

Події у спектаклі розгортаються в межах однієї ночі, коли душі померлих сходять на землю. Головним персонажем є юнак, який щиросердечно молиться, аби душа його коханої дівчини навістила хлопця. Однак ці благання підслуховує інший привид, який вирішує скористатися нагодою задля власної втіхи. Він перетворюється на померлу кохану та починає гратися з почуттями чоловіка.

Вистава набирає свого максимального драматизму, коли справжня душа дівчини навідує хлопця, проте розуміє, що її місце зайняте і йти їй нікуди. Чи зможе юнак протистояти злим намірам привида й віднайти своє істинне кохання? Та чи закінчиться усе тим бажаним хеппі ендом? 

Всі глядачі перебували на відстані кількох метрів від дійства. Як зізналася пізніше продюсерка Ірина Волянюк, така ідея була невипадковою, адже і вона, і актори хотіли, щоб гості не споглядали на виставу у звичному нам уявлені, а наче потрапили у ті події, що розгортаються в спектаклі.

Присутні щиро співпереживали головному персонажу і нерідко в залі можна було почути здивовані вигуки, а в комічні моменти – щирий сміх.

Зауважимо, що спектакль призначений для дорослої аудиторії. Тут тобі і танці зі справжнім свинячим серцем, яке імітує вирване людське, і танці на воді в досить відвертих нарядах.

Наприкінець глядачі оваціями подякували акторам за гру. Емоціями від вистави журналісту «20 хвилин» поділилися один з головних акторів Костянтин Богомаз та продюсер Ірина Волянюк.

«Нам є чим вас здивувати»

Костянтин Богомаз:

– Актори та всі причетні до постановки спектаклю впоралися на відмінно. Але хотілося б вийти на вищий рівень. Ми стартували, зрозуміли, що глядачеві сподобалося і будемо прогресувати й надалі.

Найперше, хочеться, щоб наш театр не сприймали як звичайний академічний. Але ми хочемо створювати нові та сучасні вистави. Це театр для молоді, у якому ми постараємося передати глядачам весь спектр емоцій.

Якщо говорити саме про «Марево ночі», то цю виставу ми готували орієнтовно місяць. Паралельно триває підготовка ще декількох вистав. Повірте, нам є чим вас здивувати.

«Плануємо кілька нових вистав»

Ірина Волянюк:

– Мені дуже приємно, що ми зібрали таку велику кількість людей в залі. Атмосфера дуже приємна і дуже позитивно глядачі реагували на наш спектакль.

Чому саме три сцени? Це все доля (сміється). Коли думали над концепцією, то зрозуміли, що людям цікавіше буде дивитися на все, що відбувається, сидячи на килимках на підлозі, щоб поміж ними бігали актори, і вони відчували цю атмосферу.

Ми плануємо почати гастролі, у Тернополі також плануємо кілька вистав вже найближчим часом. Гадаю, глядачі залишаться задоволеними.

Довідка

Танцювальний центр «Ларівель» розташований у Тернополі. Професійні викладачі навчають всіх охочих танцювальним основам та хореографічній підготовці в різних стилях танцю. 

Навчають як дітей віком від шести років. так і дорослих. 

Окрім того артисти "Ларівель" організовують вистави та арт-балет на різноманітні свята.

А ви були на цій виставі? Чи сподобалася вона вам? Пишіть в коментарях.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
09:35 «На щиті» повертається захисник з Кременецької громади 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up