У драмтеатрі покажуть комедію про медиків

У драмтеатрі покажуть комедію про медиків

Прем’єру комедії Р. Куні «Суто сімейна справа» покажуть у Тернопільському драмтеатрі ім. Т. Шевченка 16, 17, 20, 21, 24 червня. Її приурочили до  Дня медичного працівника, зважаючи на те, що події розгортаються в клініці. Проте, як запевняють «шевченківці», вистава буде цікавою представникам різних професій. Дана комедія є лідером прокату у театрах по всьому світу, тому занесена в «Книгу рекордів Гіннеса». В Тернополі її ставлять уперше.

-  Рея Куні можна назвати сучасним Мольєром, – каже режисер-постановник заслужений діяч мистецтв України В’ячеслав Жила. – Текст вистави з англійської на українську переклав актор нашого театру народний артист України Іван Ляховський.  У постановці задіяні і народні, і заслужені артисти, провідні актори та молодь. Вистава має два акторські склади.

Пан Жила зазначив, що сюжет комедії досить динамічний, на глядачів чекає чимало несподіванок.

 – Виставу простою не назвеш, оскільки це комедія, а гра в комедії не може бути простою, – пояснює він. – Ми працювали над постановкою майже два місяці, проте не можемо сказати, що вже все досконало. Актори будуть вдосконалюватися щоразу, коли виходитимуть на сцену. За цим процесом цікаво спостерігати.

Відео дня

Художник Григорій Лоїк запропонував сучасний інтер’єр і костюми.

  • Комедію ситуацій перекладалось дуже непросто, – каже Іван Ляховський. – Але я робив це швидко, бо піджимали терміни.

Сюжет вистави розповідає про важливу конференцію в центральній лондонській клініці. Там  вирує плутанина і суєта. Лікар Девід Мортімер потрапив у делікатну ситуацію. Гріхи молодості не минули даремно, і ось з’являється дорослий син, який намагається познайомитися з татусем. Щоб зберегти шлюб, службове становище, кар’єру герой мусить безперервно викручуватися. Каскад несподіванок, сюрпризи з переодяганнями, ошелешені колеги, дружина й коханка, переплутані батьки, загалом – суто сімейна справа.

  • Робота дуже цікава, – зазначає народна артистка України Марія Гонта. – В мене епізодична роль. Моя мама така кумедна. Вона радіє з того, що син уже прожив півжиття. Несподівано дізнається про вже дорослого внука. Я вважаю, що ця вистава приречена на успіх.

Квитки на прем’єру  можна придбати у касах театру.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
13:00 На Тернопільщині прощаються із захисником Михайлом Хоминим 12:15 На корупції затримали військовослужбовця Тернопільського військкомату 12:00 Погіршення погоди на Тернопільщині може призвести до збільшення кількості аварій — поліція 11:32 Померла 6-місячна дівчинка, яка у лютому постраждала в аварії на Підволочиському шосе Від читача 11:20 Благодійний концерт за участю гуртів "Дивний простір" та "Spalah" 10:50 Від отруєння чадним газом постраждала 72-річна тернополянка 10:20 Тернопільські капелани відвідали військових на Харківсько-Лиманському напрямку 09:14 Дві ранкові ДТП у Тернополі: де наразі ускладнений рух? 09:02 Жінка з Тернопільського району втратила 46 тисяч гривень, коли хотіла отримати допомогу 08:01 19 березня деякі споживачі у Тернополі будуть без електрики — адреси 21:02 Як тернополянам оформити субсидію через «Дію»? Перевірили «20 хвилин» 20:15 Суд визнав депутата Тернопільської обласної ради Любомира Крупу загиблим на війні photo_camera 20:00 Артилерія, авіація і не тільки: росіяни посилюють обстріли Сумської області, — ЗСУ 18:35 Які культурні заходи цього тижня проведуть у бібілотеках Тернополя 17:03 Як поповники файну карту через додаток е-Тернопіль: «20 хвилин» перевірили photo_camera 16:45 На Тернопільщині чоловік збирав гроші під виглядом лікування дітей і військових — поліція photo_camera 15:49 Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради) 15:00 «За малюнками приховані біль і втрати»: військові під час реабілітації намалювали картини (ФОТО) photo_camera 14:20 У Тернополі відбудуться «Дні кіно від ТРО» 13:31 У Тернополі продають перші вербові котики: де придбати та скільки коштують
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up