Пам’ятки польського малярства експонують в обласному художньому музеї

Пам’ятки польського малярства експонують в обласному художньому музеї
  • Портрети, пейзажі, тематичні картини – загалом 25 творів живопису польських митців ХVІІІ - поч. ХХ ст. представили на виставці фондових матеріалів «Мистецтво Польщі».
  • Її відкрили 24 травня у Тернопільському обласному художньому музеї в рамках культурно-мистецького проекту «Українсько-польські зустрічі. Література і мистецтво».

На вернісаж завітали директор філії Люблінського університету Магдалена Півоварска та науковий працівник Люблінського музею Марцін Ляховскі та голова Тернопільського культурно-просвітницького полонійного товариства Марина Войнова.

Відео дня

У листопаді 2017 року Тернопільський обласний краєзнавчий і художній, Кременецький та Люблінський музеї підписали угоду про співпрацю. Тож музейники з обох сторін переймають досвід одні в одних, зустрічаються на конференціях, пишуть спільні публікації. Найважливіше питання над яким вони працюють – як заохотити більшу кількість людей приходити у музеї?

  • З-поміж творів зарубіжного мистецтва у наших фондах зберігається найбільше картин саме польських  художників, – зазначив директор Тернопільського обласного художнього музею мистецтвознавець Ігор Дуда. – Справа в тому, що на території області залишилося багато замків, які були націоналізовані в радянські часи, картини звідти були спочатку передані в краєзнавчий музей, а потім потрапили до нас. А з 1991 року ми ще додатково придбали певну кількість пам’яток польського малярства.

На виставці переважають портрети польської шляхти. Зокрема короля Польщі Станіслава Ліщинського, визначного політичного діяча Станіслава Малаховського та інших. Найбільше полотно – робота ректора Краківської академії красних мистецтв Юліуша Фалата «Повернення з полювання на ведмедя». Картину розмістили на фронтальній стіні.

Для експозиції обирали ті твори, про яких мають найбільше інформації. Це картини Юліуша Фалата, Юзефа Меґоффера, Єжі Коссака, Каміли Буковської та інших митців.

Гостям із сусідньої країни заступник директора Тернопільського обласного художнього музею Ольга Ваврик вручила поліграфічний комплект листівок із репродукціями картин шістнадцяти польських художників, які представлені на виставці «Мистецтво Польщі».

Завершальним акордом вернісажу стали виступи студентів Тернопільського музичного коледжу імені Соломії Крушельницької.

Виставку «Мистецтво Польщі» можна оглянути впродовж двох тижнів.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Іванна Занюк

    Рекомендую сертифікаційні курси польської мови для легкої співпраці з Польщею.

    https://imclasses.com/

  • Володя Україна!!!

    А ваші посмішки на обличах додають впевненості та натхнення на майбутнє=)))
  • Володя Україна!!!

    Дякую за цю Європейську Історичну Творчу виставку було дуже цікаво почитати та переглянути ці талановиті витвори Мистецтва!!!Дякую що Завітали до України!Хотів би подякувати організаторам та гостям нашого міста!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
13:15 Знімають асфальт та кладуть нову бруківку: на вулиці Торговиці знижують висоту бордюрів play_circle_filled photo_camera 12:46 На «Алясці» чоловік пошкодив чотири автомобілі, припарковані у дворах — поліція 11:25 Масована атака росії: удару зазнали об'єкти критичної інфраструктури України 11:01 На Тернопільщині через негоду перебої з електропостачанням є у 39 населених пунктах Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 10:25 У Мінекономіки назвали причини переходу на літній час 09:35 Помер військовослужбовець із Кременецької громади 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up