Черги в аптеки: чи справді у Тернополі важко знайти парацетамол, а масок немає навіть для аптекарів

Черги в аптеки: чи справді у Тернополі важко знайти парацетамол, а масок немає навіть для аптекарів
  • Від ранку 16 березня у деяких аптеках міста чималі черги. Купуючи ліки, люди нехтують навіть правилами особистої безпеки, адже перебувають в місцях скупченнях людей.
  • Чи реально знайти зараз медичні маски, антисептики та противірусні/жарознижуючі препарати, дізнавалась журналістка "20 хвилин. 

- Хотіла купити сьогодні парацетамол і не знайшла його в кількох аптеках. - розповідає редакції постійна читатчка пані Лілія. - Знаю, що зараз по місту великі черги в аптеки. Жарознижуючі розкуповують вмить. 

Пані Лілія сфотографувала одну із черг в аптеки у мікрорайоні "Бам". Видно, що людей настільки багато, що вони стоять аж на вулиці. 

Як ситуація в аптеках міста

Журналістка "20 хвилин" телефонувала у аптеки в різних мікрорайонах міста, але масок, антисептиків та жарознижуюючих немає практично ніде. 

Відео дня

Аптека №1 Вул Леся Курбаса 5-ч  
- У нас немає захисних масок. Все інше є в наявності. Сьогодні людей побільшало, але сказати, що дуже великий попит на противірусні препарати, жарознижувальні препарати не можу. Коли будуть маски не знаю. Нам поки що не кажуть нічого.

Аптека №66   вулиця Живова

- Масок та антисептиків немає зовсім. Жарознижуючі, до прикладу парацетамол, немає теж. Є ацетилсаліцилова кислота та противірусні препарати. Дещо купити можна, але ажіотаж великий, великі черги вже чотири дні.

Аптека №2 вул. проща Ринок, 7

- Сьогодні продали практично все, що було. Сьогодні чекаємо товар. Будуть антисептики, бо дуже багато запитів лікарень, шкіл. Противірусні препарати запитують дуже мало. Сьогодні ми віддали спирт на лікарню, гліцерин, рукавички Бачу, що сьогодні знову прийде. Це не від нас залежить, а від дестиб'ютерів, вони поки що нам не дають.

Аптечний пункт № 2 аптеки № 1 вулиця Клінічна,1 

- Масок і антисептиків наразі немає. Жарознижуючі і парацетамол є. Наша аптека розміщена в лікувальному закладі, тут немає людей зараз, тому і в аптеці зараз людей нема теж. Поки що в лікарню люди можуть вільно зайти, як буде далі сказати не можу. 

Аптека №28 вулиця Текстильна, 28-ч 

- Вчора у нас було 200 упаковок парацетамолу - сьогодні нуль. Антисептиків було 200 пляшечок спирту, сьогодні нуль. Антисептиків-гелів немаж вже давно. Поступлення товару має бути сьогодні-завтра, тому ми не опускаємо рук. Масок і антисептиків нема, коли будуть невідомо. У нас навіть персонал не забезпечений масками. Врахуйте, що це люди, які фактично "на передовій", весь час з людьми. Зараз ми думаємо над тим, як самі маємо шити маски, бо люди не захищені.

Аптека №19 - вулиця Руська, 44

- Парацетамолу, масок і антисептиків немає. Черги сьогодні дуже великі. На ліки сьогодні попит дуже великий. Противірусні препарати є, на них невеликий попит. 

"Маски за ціною золота"

Тернополяни таки змогли знайти медичні маски у одному із ТРЦ міста їх ціна - 24 грн за одну штуку. 

Хоча нагадаємо, у зверненні до громадян Президент України Володимир Зеленський наголошував, що влада не дозволить спекулювати у цінах на товари першої необхідності.

- Є речі, на яких не можна заробляти: це війна і здоров'я людей. Тому маски, дезінфектори, тести та інші необхідні засоби будуть на полицях в достатніх кількостях і за доступною ціною, - сказа Президент у відео-зверненні, що було опубліковано 14 березня. 

Журналісти "20 хвилин" звернуться із запитом в Антимонопольний комітет, щодо розслідування доцільності такої ціни на медичні маски. Датальніше про це - згодом.

А вам вдалось знайти парацетамол в аптеках міста? Чи зустрічали ви черги? Залишайте відповідь у коментарях. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (14)
  • Софія Шуль

    Скажіть, будь ласка, а для чого потрібна авторизація на вашому сайті, щоб прочитати цілу статтю?
  • Nadiya Cherewnuk Skladaniyk

    Маски є але не у всіх аптеках
  • Oksana Senkiv

    Маски були сьогодні в продажу по 17,50грн одна штука в аптеці DS,  що біля Фламінго, район автовокзала.
  • Natalia Natalia

    В Італії також з перших днів як все почалося немає масок в аптеках. Головне уникати скупчення людей
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ Від читача 14:22 Маленьким тернопільчанам про реалії сучасності: 4 нові дитячі книжки 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up