Протестували ще 40 осіб. Як лікують хворого на коронавірус голову ОДА Володимира Труша та його оточення?

Протестували ще 40 осіб. Як лікують хворого на коронавірус голову ОДА Володимира Труша та його оточення?
  • Чому не в інфекційній чи іншій лікарні, визначеній для лікування пацієнтів з коронавірусом? – десятки подібних запитань від тернополян отримала «20 хвилин». Ми спробували отримати відповіді на всі запитання читачів.
  • Нам стало відомо також про чимало випадків зараження коронавірусом голів РДА. Наразі публічно, на власній сторінці у Фейсбук, про це заявив тільки Арсен Марчишак. Згодом - ще троє. 
  • Чому Володимир Труш в лікарні? Чому лікується в обласній, коли всіх решта скеровують в «інфекційку» та інші, визначені для лікування COVID у Тернополі? Чому для  VIP-персон з ОДА – голови і його заступників, закрили відділення в лікарні? Який стан здоров’я пана Труша, що його госпіталізували? – такі і чимало подібних питань отримала редакція «20 хвилин», відколи голова обладміністрації Володимир Труш публічно заявив, що у нього підтвердили COVID.

У кого з близького оточення Труша позитивний тест?

Чи перевіряли інших працівників ОДА? Хто з них був контактним? І чи можна тепер заходити у приміщення обладміністрації і ради, цікавляться читачі.

Зі всіма питаннями ми звернулись до радниці пана Труша, начальниці відділу взаємодії із засобами масової інформації облдержадміністрації Ганни Василенко.

  • Голова Тернопільської обласної державної адміністрації проходить курс лікування, - повідомила Ганна Василенко. - Через певні ускладнення перебуває під наглядом медиків в Тернопільській обласній університетській лікарні. Разом з Володимиром Трушем позитивний тест на коронавірус виявився у трьох його заступників, керівника патронатної служби та заступника керівника апарату ОДА.

Контактною вважається особа, яка перебувала з головою ОДА в одному приміщенні понад 15 хвилин, пояснила речниця. За таким принципом епідеміологи обрали 40 працівників ОДА, які здали ПЛР тести на наявність коронавірусу.

Відео дня

  • Обласна державна адміністрація продовжує працювати у звичному режимі, - запевнила Ганна Василенко. - Приміщення ОДА продезінфікували наступного ж дня.

Читайте також «Корона» у міськраді. Хто контактний та як тепер, після гучних святкувань, діяти значній частині Тернополя
Володимир Труш працює дистанційно, якщо це дозволяє режим лікування. Важливі наради проводить за допомогою відеозв’язку. Тимчасово виконує обов’язки голови ОДА Ігор Гайдук.

Голова ОДА, як вдалось нам з’ясувати, перебуває у колишньому торакальному відділенні, яке зараз переобладнали під для надання допомоги хворим на коронавірус. Всього в університетській лікарні підготовлено 66 ліжкомісць для хворих з коронавірусною інфекцією.

Чому саме ця лікарня? Речниця запевнила, що рішення про госпіталізацію саме сюди приймали лікарі при госпіталізації. І стан пана Труша, як і інших п’яти посадовців ОДА, потребував саме госпіталізації.

1330 місць для COVID. 66 з них – в обласній лікарні

1 вересня редакції стало відомо, що COVID підтвердили ще у кількох голів РДА. Хто саме – в ОДА не відповіли. Наразі лише голова Чортківської РДА про це публічно повідомив на власній сторінці у Фейсбук. Згодом - ще троє.

Коронавірусом інфікувалися голова Чортківської РДА Арсен Марчишак, керівник Бережанської РДА Олег Захарків, Зборівської – Сергій Рудяк та Борщівської – Юрій Гуцул.

В ОДА наголосили, що не можуть говорити про кількість інфікованих серед голів РДА, мовляв, це особиста інформація пацієнта.

Тим часом на власній сторінці у Фейсбук Володимир Труш повідомив, що ліжковий фонд для надання допомоги хворим на COVID-19 в області збільшено до 1330 місць. 66 ліжок розгорнуто в обласній університетській лікарні.

  • Кожне нове ліжкомісце – це додаткове навантаження на лікарів, - написав днями Володимир Труш. - Тому на спільній нараді з керівниками райдержадміністрацій прийняли рішення звернутися до Тернопільського національного медичного університету ім. І. Горбачевського з проханням залучити для надання медичної допомоги хворим на COVID-19 лікарів-інтернів та студентів медуніверситету.

26 серпня голова ОДА провів прямий ефір, де відповідав на запитання мешканців області. Та повідомив, що перебуває на стаціонарному лікуванні. Медики діагностували пневмонію. Отримує необхідну допомогу, але паралельно продовжує працювати.
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (28)
  • Petro Rybak

    Цікаво чи труш купляв ліки які коштують 44 тисячі!
  • Вікторія Лаврів

    В Білорусії мітинги вже 2 тиждні вже би всі виздихали,але щось нічого не чути,Хабаровс також мітинги по 10 15 тисяч виходило якщо не більше.В Тернополі на день міста прийшло зо 2 тисячі людейвсе проблема страшна,такий сильний коронавірус шо то жах
  • Іван

    щось дуже йшов довго до нашої ОДА і мера той вірус... напевно добре получили п.... від президента за випендрування і перед виборами реабілітуються, мовляв як усі... президент тако ж хворів...
    і чим наші клоуни гірші чи кращі від зелених... головне одне- від цього віруса не вмирають і він не вбиває, а клоуни скоро ще щось нове придумають і нас знову почнуть дурити
  • Петрова Любовь

    Яка брехня. А де спалахи після 2 тижневих протестів у Білорусії, де антирекорди після 01.08 та 29.08 тисячних міжнародних демонстрацій в Німеччині? Де 😂? За Швецію, то взагалі мовчу, там на разі фіксується менше нових випадків інфікування, ніж у сусідній Данії, наприклад 😉. І взагалі навіть повністю дискредитована ВООЗ визнала стратегію країни у боротьбі з вірусом зразковою. Які випускні, який день міста. Де розум в людей? Де критичне мислення? Дикуни перелякані, 7 місяць пішов 😂
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up