Видалення небажаного волосся в Тернополі: скільки коштує та де ефективно. А що ви обираєте?

Видалення небажаного волосся в Тернополі: скільки коштує та де ефективно. А що ви обираєте?

Скільки коштують процедури епіляції та депіляції в Тернополі, який із них найбезпечніший та як знайти свій, радять тернопільські експерти.

Аби дізнатись, які із процедур для видалення небажаного волосся з тіла обирають тернополянки, ми провели опитування. Результати публікуємо нижче. 

Поговоримо детальніше про кожен із описаних методів епіляції та депіляції. Нам в цьому допоможе власниця одного із салонів, майстер із 13-річним досвідом  Олександра Посипенко. 

Відео дня

У чому різниця між епіляцією та депіляцією 

Олександра Посипенко каже, що епіляція та депіляція — різні поняття. Хоча часто помилково їх об'єднують в єдине. 

 — Депіляція  — це метод видалення волосся, який не зачіпає фолікул, що знаходиться під шкірою. Гоління бритвою, видалення з допомогою воску, шугаринг належать до депіляції. Вона популярна тому, що дешева, а ще процедуру часто можна провести вдома. Але необхідно враховувати, що й ефект від неї триває недовго. Після гоління повторювати процедуру доведеться  за 2-3 дні, воскові смужки використовувати за 2-4 тижні залежно від особливостей організму та ділянки шкіри. Лазерна епіляція, електроепіляція, фотоепіляція — методи, які впливають на фолікули волосини під шкірою та руйнують їх, — каже майстер.

May be an image of 1 особа та smiling

Нижче ми подаємо середню вартість кожної із процедур, аби ви могли обрати ту, яка вам найбільше підходить. 

Бритва 

Мабуть, найдешевший та найшвидший метод депіляціїї. Щоправда, і ефект буде найбільш короткотривалим.

Коментар: Цей метод вважають одним з найбезпечніших. Щоправда, тут треба враховувати ще такі нюанси, як бородавки та родимки на тілі, які люди випадково можуть зачепити під час бриття, і це може понести чимало негативних наслідків. Крім того, під час випадкових порізів можна занести інфекцію, і це теж не надто безпечно. Треба поводитись дуже обережно. Також важливо стежити за тим, аби регулярно змінювати бритву. Одноразові — для одноразового використання, але чи дотримуються цього люди? Мабуть ні. Станок треба тримати у чистому та сухому місті, якщо ви користуєтесь ним кілька разів. 

Серед негативів цього способу — можливе подразнення та швидке відростання волосся.

Ціна: Одноразові бритви коштують від 10-ти гривень. ЇЇ можна у будь-якому магазині з доглядовими товарами. Є і станки для гоління зі змінними касетами від 100 гривень і більше. 

Помилки, що здійснюються при голінні ніг

Електричний епілятор 

Засіб для використання вдома

Коментар: Серед недоліків цього способу — можливість врослого волосся та больові відчуття. Також може бути подразнення. Серед переваг — більш тривалий ефект в порівнянні з бритвою. Епілятори бувають кількох видів. Від цього залежить тривалість ефекту та вартість апарата. 

Ціна: Купити епілятор можна у магазинах з електротехнікою. Вартість залежить від потужності, кількості насадок та інших технічних характеристик. 

У інтернет-магазинах знаходимо різні варіанти епіляторів, вартістю від 600 до 3000 гривень.

Воскові смужки для видалення волосся 

Метод для домашнього використання. 

Коментар: Виробники смужок для епіляції стверджують, що це найшвидший і найзручніший спосіб для видалення волосся в домашніх умовах. Видів смужок для епіляції дуже багато, тому кожна може вибрати потрібний їй варіант. Ця процедура досить болюча. Тому не підійде людям із низьким больовим порогом. 

Ціна: Придбати смужки можна в косметичних магазинах. Деякі виробники створюють смужки вже із воскам. Їх не потрібно розігрівати. Є і цілі набори для воскової депіляції. Спочатку на ділянку потрібно нанести віск спеціальним пристроєм, потім приклеїти смужку. 

Ціна смужок з воском від 150 грн, ціна комплекту для епіляції  — від 300 грн.

Шугаринг та воскова депіляція (ваксинг)

Методи для застосування у салоні

Коментар: Ці два методи мабуть найпопулярніші. Через тривалість ефекту (2-3 тижні) та відносно-недорогу вартість. Окрім того, це гігієнічно. Серед негативів — можливість вростання волосся, рідко виникають алергічні реакції.  Різниця між цими способами депіляції лише в матеріалах, якими вона виконується. В обох випадках виконується механічне виривання волосся. Віск наноситься теплим за ростом волосся, а виривається проти росту волосся, а цукор навпаки: наноситься проти росту волосся, а виривається за напрямком. 

Ціна: Ціна тут залежить від зони, на якій ви бажаєте видалити небажане волосся. 

ТОП-20 салонів, де в Тернополі можна зробити такі процедури, ми забрали на нашому порталі "ТОП20". Посилання тут

Делаем ваксинг ног правильно

Також ми проаналізували середні ціни на такі процедури.

Лазерна епіляція 

Коментар: Мабуть, найбільш-популярна процедура для видалення волосся. Зі 100 людей, які приходять на процедуру з видалення волосся, 80 віддадуть перевагу лазерній депіляції. Вона підходить усім фототипам шкіри: світлої, темної шкіри. Зараз цю функцію мають усі наноапарати для лазерної епіляції. Варто розуміти, що лазер забирає лише волосся, яке має темний пігмент. Світловолосі дівчата мусять засмутитись, бо немає апарата, який видаляє світле, руде чи сиве волосся.

Для того, аби процедура була ефективною, потрібно 8-10 процедур. Перші три процедури найбільш-дієві та ефективні і розраховані лише на волосся, яке в стадії росту. Далі ж потрібно видаляти волосся, яке знаходиться в "сплячому" стані.

Перші три процедури потрібно робити раз в 4 тижні, потім проміжок збільшується, і після 8-10 процедури, аби підтримувати стан, треба робити раз в 4-6 місяців "контрольні".

Ціна: Скільки заплатити за такий спосіб видалення волосся, теж залежатиме від бажаної зони. Вартість відрізнятиметься для чоловіків та жінок. 

Лазерна епіляція обличчя повністю 700 грн 
Лазерна епіляція вусиків / жін. 200 грн
Лазерна епіляція підбородка / жін. 200 грн
Лазерна епіляція рук повністю / жін 850 грн 
Лазерна епіляція рук до ліктя / жін. 600 грн 
Лазерна епіляція ніг повністю / жін 1500 грн 
Лазерна епіляція гомілки / жін. 750 грн 
Лазерна епіляція стегон / жін. 1000 грн 
Лазерна епіляція сідниць / жін. 650 грн 
Лазерна епіляція міжсідничної складки / жiн. 400 грн 
Лазерна епіляція зони бікіні 600 грн 
Лазерна епіляція бікіні глибоке / жін 950 грн 
Лазерна епіляція декольте / жін 250 грн 
Лазерна епіляція ареола молочних залоз 200 грн 

Поради дерматолога

Ірина Різник дерматовенеролог 

  •  Будь-який метод видалення небажаного волосся може бути небезпечним.Тому тільки рівень кваліфікації спеціаліста,дотримання правил виконання самої процедури,а також догляд після процедури допоможуть уникнути небезпеки.
  • Перед початком процедури потрібно визначити чутливість до вибраної процедури;і пам`ятати протипокази: в період вагітності лазерну ,електро та фото епіляцію протипоказано,при наявності алергічних реакцій шкіри;за наявності шкірних захворювань(герпес,гнійні висипання,запальні плями,і т.п). при цукровому діабеті.
  • Обов`язково потрібно алергопробу на воскову депіляцію і шугаринг, коли вперше звертається клієнт .Надалі особа знає і може попередити наступного майстра про  наявність алергії наприклад на цукрову пасту чи віск.
  • Лазери також бувають різними та відрізняються за принципом дії: рубіновий, александритовий, неодимовий, діодний. Найчастіше використовують александритовий лазер і діодний, у них схожі довжини хвиль. Звісно, у невмілих руках нашкодити може й дуже якісний апарат. Тому рівень кваліфікації косметолога, який проводить процедуру, є надзвичайно важливим і найбільше б рекомендувала,щоб здійснював цю процедуру все ж таки лікар .
  • Лазер – це енергія світла й тепла, яка не має жодного впливу на кров, лімфовузли, судини, репродуктивні органи, тощо. Ймовірність опіків також зведена до мінімуму, якщо процедуру проводить досвідчений спеціаліст.
  • Та все ж є певні стани, при яких цю процедуру не проводять: вагітність та годування грудьми, цукровий діабет в стадії декомпенсації, хронічні інфекції з повільним перебігом (типу туберкульозу), гострі й хронічні гнійні процеси будь-якої локалізації,
    злоякісні новоутворення, пошкодження шкіри (подряпини, тріщини, подразнення тощо) у ділянках впливу лазера.
  • Лікарі не радять робити лазерну епіляцію в підлітковому віці. Адже це пубертатний вік, коли гормональний фон ще не стабілізувався. Таку процедуру дітям до 18 років роблять тільки за згодою батьків.

 

 

А який з методів обираєте ви? Пишіть відповідь у коментарях. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up