Для росту волосся їжте м'ясо, рибу, каші, овочі, фрукти, горіхи

Для росту волосся їжте м'ясо, рибу, каші, овочі, фрукти, горіхи

Випадіння волосся, його тьмяність, ламкість, повільний ріст найчастіше є наслідком стресу, гормонального дисбалансу, слабкого імунітету та інших захворювань. Разом з тим, проблеми із волоссям часто виникають при неправильному харчуванні, коли організм потерпає від нестачі життєво важливих речовин, які в основному повинні надходити з їжею. 

Найчастіше проблеми з волоссям пов’язані з неправильним харчуванням та виникають восени і влітку, внаслідок сезонної нестачі вітамінів. Саме в цей час організм ослаблений і потребує додаткової порції вітамінів та мікроелементів. 

-    Перш за все має бути достатня кількість білків, жирів і вуглеводів, - розповідає лікар-дієтолог Тетяна Пискливець. — Білки є будівельним матеріалом всього організму. Вони допоможуть зміцнити та пришвидшити ріст волосся, зробити його еластичним. Багаті на білок нежирне м'ясо, птиця, молочні продукти, риба, бобові, круп’яні вироби, зокрема, гречана каша та чечевиця. 

Корисними вуглеводами для волосся є, насамперед, свіжі сезонні овочі та фрукти. Включіть у свій раціон різні крупи, макаронні вироби з твердих сортів пшениці, нешліфований рис, пшоно, вівсянку. Не слід забувати і про важливість жирів. Зокрема, при сухості і ламкості волосся потрібно вживати продукти, багаті жирними кислотами – насіння льону, гарбуз, жирна риба, авокадо, злаки та горіхи. 

Щодо вітамінів та мікроелементів, то вони, поряд з білками, жирами та вуглеводами, відіграють не менш важливу роль для організму в цілому і для волосся зокрема. Так, якщо волосся швидко масніє, швидше за все вам не вистачає вітамінів групи В. Запобігти цьому допоможе включення в раціон бобових, зелені, яєць, горіхів, злаків, хліба з муки грубого помолу. Нестача цинку та тирозину може призвести до втрати волоссям блиску, його тьмяності. Уникнути цього допоможе вживання бананів, кунжуту, мигдалю, вівсяних пластівців, гарбузового насіння. 

Також причиною випадіння волосся є брак заліза. Тоді в раціон потрібно включити печінку, червоне м'ясо, абрикоси, моркву. Якщо випадіння волосся пов’язане із захворювання щитоподібної залози, то в цьому випадку слід регулярно вживати морепродукти, морську капусту. Не менш корисним для нашого волосся серед усіх вітамінів є вітамін Е. Це так званий «антиоксидант», який покращує циркуляцію крові, - постачання поживних речовин і кисню до волосяних цибулин. До продуктів, багатих на вітамін Е, відносяться рослинні олії, яйця, злаки.

- Дуже важливим для хорошого стану волосся є дотримання водного режиму, - щоденно слід  випивати не менше двох літрів води, - радить Тетяна Пискливець. - А також обмежте вживання кави, відмовтесь від алкоголю та паління, напівфабрикатів, фаст-фуду, солодкої газованої води, гострого, солоного, копченого, жирного та солодкого. Адже останні шкодять не тільки нашій фігурі, але й волоссю.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • Марина Лашина

    Так, від харчування багато чого заважить. Я зараз налягаю на шпинат та волоські горіхи. І на початку весни Натубіотін пропила, щоб закипити волосся. Мені подобається результат від прийому.
  • Ирина Тарасенко

    У мене нігті почали шаруватися після того, як я посиділа на дієті. Воно і не дивно якщо чесно ... Зараз звичайно овочі та фрукти вживаю, сир не дуже люблю і моно вітаміни Натубіотин. Вони й допомогли відновити мої нігтики і зробили їх міцнішими.
  • Оксана Краско

    Звичайно обов'язково потрібно використовувати у своєму раціоні фрукти, овочі, горіхи та сою. Не забувати і про кисломолочні продукти. Я ще до того п'ю вітаміни Натубіотин для зміцнення волосся та нігтів! Волосся реально відросло і припинилося їх випадання. Я дуже задоволена.
  • Sichova Anna

    А я вже зараз почала приймати Натубіотин. Волосся стало здоровішим, росте швидше і поменшало їх випадання. Я дуже задоволена таким результатом:)

keyboard_arrow_up