Експерти розповіли, який грип суне на Тернопільщину та коли від нього буде вакцина

Експерти розповіли, який грип суне на Тернопільщину та коли від нього буде вакцина
Фото ілюстративне
  • Щоб вберегтися від грипу перед епідсезоном лікарі радять вакцинуватись.
  • Журналістка "20 хвилин" дізнавалась, чи є вже у Тернополі вакцина та якого грипу чекати цього року. 

- На Тернопільщині зараз вакцини ще немає , - каже  завідувачка відділу епіднагляду, спостереження та профілактики інфекційних захворювань державної установи "Тернопільський обласний лабораторний центр" Марія Павельєва. - За нашими даними, нещодавно її лише доставили в Україну. Ми навіть не знаємо в яких кількостях. Далі вона має пройти перереєстрацію, а вже потім її доставлятимуть у аптеки в областях. Мова йде про вакцину "Ваксігрип". 

За словами експертки, в аптеках "Ваксігрип" можна буде знайти приблизно всередині жовтня. 

- Є певні прогнози щодо грипу, який очікують  в нас. - каже Марія Павельєва.- Це вірус подібний до "А-Брізбен", "А-Канзаз", "Б-Колорадо", "Б-Пхукет". Такі віруси, згідно попереджень Всесвітньої організації охорони здоров'я будуть циркулювати у Північній півкулі. Відповідно, вакцини, які будуть використовуватись для профілактики грипу будуть вміщувати антитіла до цих вірусів. 

Відео дня

Епідсезон завжди відбувається у дві хвилі: одна - наприкінці грудня, інша - після Нового року. Епідеміологи кажуть, що враховуючи те, що минулого епідсезону процес емідемії мав невисоку інтенсивність, цього року, можливо, епідемія буде сильнішою. 

Опитування

Чи будете робити вакцинування від грипу

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби Від читача 21:33 Сольний концерт YAGODY 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії 22:00 На Тернопільщині — штормове попередження 21:00 Монастир на Тернопільщини визнали культурною спадщиною національного значення 20:00 Маленькі кременчани виготовили солодощі для захисників 19:00 У Тернополі відкриють виставку вишитих картин-стацій 18:00 Понад 1,2 млн грн збитків завдали під час ремонту доріг у Заліщиках 17:03 Погроза вбивством, крадіжка та угон авто: просив не відправляти до тюрми, аби повернутись на службу 16:35 Сиротами залишились двоє синів... Родина Руслана Біленького просить підтримати петицію 16:20 Тернопіль підготував для наших захисників та захисниць нові індивідуальні сезонні аптечки - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради) 16:01 У Тернополі загорівся будинок: подробиці пожежі 15:35 Волейбольний майданчик на Циганці планують ремонтувати: у якому він стані та що мають робити play_circle_filled photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up