Хворих на кір дітей у Тернополі уже менше. Але без щеплень до шкіл та садочків усе одно не прийматимуть

Хворих на кір дітей у Тернополі уже менше. Але без щеплень до шкіл та садочків усе одно не прийматимуть

Станом на 6 серпня у місті зареєстрували лише один випадок захворювання на кір, за даними відділу охорони здоров’я та медичного забезпечення. У порівнянні з травнем цього року, коли цей показник становив 135 випадків, ситуація із захворюваністю помітно покращилася. Проте, як пояснюють тернопільські медики, це характерна ситуація для літнього періоду, а уже з початком навчального року захворюваність на кір може знову зрости. Тому щеплення ніхто не відміняв. 

- Щороку у вересні, коли діти йдуть до школи, кількість хворих на кір збільшується, тому важливо захистити себе і зробити дитині щеплення ще до початку навчального року, - зазначає заступник директора Тернопільської міської дитячої комунальної лікарні Володимир Кучма. – Адже, відповідно до вимоги Міністерства охорони здоров’я України та рішення комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при Тернопільській міській раді, діти, які не мають щеплень проти кору, з 1 вересня не зможуть відвідувати дитячі садки та школи. Учні, що мають протипоказання до вакцинації КПК, будуть оформлені на індивідуальну форму навчання.

Володимир Кучма додає, що вакцинування від кору та інформація про отримання таких щеплень, зазначена у медичній довідці 086/о, є також обов’язковими для абітурієнтів при вступі у тернопільські ВНЗ або в установи професійної освіти. При відсутності цих даних абітурієнти не будуть зараховані до вищих навчальних закладів».

До початку навчального року залишилося кілька тижнів, то ж батьків тернопільських учнів і дошкільнят просять відвідати з дитиною сімейного лікаря та перевірити наявність обов’язкових щеплень, передбачених Календарем.  Адже вакцина - це єдиний надійний спосіб захиститися від такої небезпечної хвороби як кір. Тернопільські комунальні амбулаторії, які надають первинну допомогу, повністю забезпечені вакциною КПК виробництва Бельгії та США.

Відео дня

Діти до 18 років можуть безкоштовно вакцинуватися за Календарем та надолужити пропущені щеплення у поліклінічних відділеннях міської дитячої комунальної лікарні за адресами: вул. Федьковича, 16, бульв. Д. Галицького, 28, вул. Миру, 11, вул. Київська, 12, просп. Злуки, 57, вул. Морозенка, 7, вул. Золотогірська 12 та Микулинецька, 116.

Окрім того, безоплатно щепитися від кору можуть також і дорослі тернополяни без вікових обмежень. Зробити це можна  в амбулаторіях КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги», попередньо звернувшись до свого сімейного лікаря.

До слова, у місті з 2017 року вакцинувалося від кору близько 12 тис. дітей.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (104)
  • кобра

    Хто нехоче прививатись державною вакциною то купіть за власний кошт кращу, тоже проблему роздули
  • Mariana Kin

    В США обов`язково потрібно мати щеплення.Не має довідки про щеплення не допустять до навчання!
    І ще одне всі хто нарікають на українських лікарів,попробуйте в Америці полікуватися(особисто мені діагноз ставили 6 років)
    Якби українським лікарям нормальне обладнання і гідну зарплату то ціни б їм не було!!!
  • Larysa Dyshkant

    А як щодо тих, хто хворів вже на кір???

    Оленка Задорожна reply Larysa Dyshkant

    Лариса Дишкант  вакцина називається КПК-кір,краснуха,паротит.Тому,ця вакцина буде захищати і від цих інфекцій,до яких не має імунітету.
  • Петро Довгань

    Згідно консиитуції ніхто і ніколи не має права обмежити когось в навчанні

    Olena Olena reply Петро Довгань

    Петро Беріт вакцина не захищає на 100 % ...., але за рахунок щеплень формується колективний імунітет. , що не дає можливості вірусу розмножуватися. . Тому , я як свідома мама щеплених дітей , питаю : чому я маю підставляти під ризик здоров’я своє і своїх близьких через тупість і недолугість таких як ви ????

    Василь Сарака reply Петро Довгань

    Ще трохи нас повитроюють всіх

    Василь Сарака reply Петро Довгань

    Та дем ще до заграниці

    Василь Сарака reply Петро Довгань

    Заграницею хочуть роблять хочуть не роблять

    Василь Сарака reply Петро Довгань

    А як я не хочу робити то хто мене мае заставляти

    Василь Сарака reply Петро Довгань

    А ви знаете від чого вони захищені

    Петро Беріт reply Петро Довгань

    Петро Довгань до речі про це ж і подумав. Може мені віра не дозволяє щеплення робити? СЄ мають права від переливань крові відмовлятись, а я від щеплень ні?
    Не розумію чого так бояться батьки чиї діти щеплені??? Вони захищені!

    Olena Olena reply Петро Довгань

    Петро Довгань тут мова йде про національну безпеку .!!!
    То вже інша стаття Конституції !!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up