Коронавірус та карантин станом на 31 березня: останнє та важливе (оновлюється)

Коронавірус та карантин станом на 31 березня: останнє та важливе (оновлюється)
  • Щодня ми публікуємо на сайті "20 хвилин" усю найважливішу інформацію щодо карантину та ситуації із коронавірусом у Тернополі та Україні.     
     
  • Нові обмеження і нововведення у Тернополі з 30 березня.  
     
  • Актуальна статистика.
     

22.00 На Тернопільщині 98 хворих на коронавірус. В Україні зафіксовано 645 випадків, 17 летальних

На Тернопільщині станом на 22.00 31 березня +20 підтверджених випадків  COVID-19. Загалом в області 98 хворих.

76 – жителі Монастириського району (1 – летальний)

11 – жителі Заліщицького району

Відео дня

5 – жителі Козівського району

2 – жителі міста Тернополя

2 – жителі Кременецького району

1 – житель Тернопільського району

1 – житель Бережанського району
 

В Україні зафіксовано 645 випадків коронавірусної хвороби COVID-19 За даними ЦГЗ, станом на 22:00 31 березня в Україні 645 лабораторно підтверджених випадків COVID-19 ПЛР-дослідженням. Усього зафіксовано 17 летальних випадків від COVID-19 в Україні.

Загалом 10 людей вже одужали — повторне лабораторне дослідження не виявило вірусу в організмі. Серед одужавших пацієнти із Дніпропетровської (1), Запорізької (1), Київської (1) та Чернівецької (7) областей.
 

20.00 10000 гривень доплат отримає кожен лікар, медична сестра та молодша медична сестра, які працюють із хворими на COVID-19

"Ми прийняли рішення із власних коштів громади медичним працівникам, які працюють із хворими на коронавірус, виплачувати щомісяця додатково 10000 гривень кожному. Доплати отримають лікарі, медсестри і молодші медичні сестри у лікарні швидкої медичної допомоги, третій міській лікарні, міській дитячій лікарні, працівники медуніверситету, які лікують хворих на COVID-19 у міських медзакладах, заявив Сергій Надал.

 

19.00 Голова Монастириської ОТГ захворів на коронавірус. 

31 березня позитивний результат на COVID -19 підтвердили в голови Монастириської ОТГ Андрія Старуха. В його заступника - Андрія Гладиша, з яким разом здавали аналізи, результат негативний, він здоровий. Про це повідомив очільник на своїй сторінці у Фейсбук

"Складно бути на передовій і залишитися повністю неушкодженим. Останній місяць почувався добре, жодного разу не було ні підвищеної температури, ні інших симптомів. Дружина та син почуваються нормально. Лікарі стверджують, що більшість з нас перенесе це захворювання не відчуваючи його. Не панікувати, дотримуйтеся карантину, залишайтеся вдома. Ми мусимо ходити на роботу щоб ви могли залишитися вдома. Тепер маю двотижневу самоізоляцію. Обов'язки не відміняє навіть хвороба. Боротьба з епідемією триває, ці дні вимушено дистанційно", написав Андрій Старух.

 

17.00 У Тернополі посилили заходи безпеки


Згідно з рішенням штабу з ліквідації надзвичайної ситуації у Тернополі заборонили:

Перебування в місцях відпочинку, на вулицях, в парках, скверах Тернопільської міської територіальної громади груп більше двох осіб, або в межах однієї сім’ї (за винятком роботи державних, правоохоронних органів, органів місцевого самоврядування та ремонтних бригад);

Перебування на вулицях дітям віком до 14 років без супроводу дорослих, а дітям віком від 14 до 18 років - без відома батьків чи опікунів;

Крім цього в штабі затвердили алгоритм поховань.  Ритуальні обряди можна проводити на відкритих територіях та обмежити перебування до 10 осіб при умові дотримання карантинних заходів (відстань між людьми не менше 2 м, наявність засобів індивідуального захисту – маски, рукавиці)


15.00 Людям, які повернулися за кордону будуть робити ПЛР-тести на п’ятий-шостий день після вильоту.

За умови негативного результату, тобто відсутності інфікування коронавірусом, людей відправлятимуть на самоізоляцію додому.

В Україні вже готовий 61 заклад для обсервації українців, які прибувають з-за кордону. Про це йшлося на щоденній селекторній нараді Президента Володимира Зеленського з представниками уряду та державних відомств, які залучені до запобігання поширенню коронавірусної хвороби COVID-19.

Президент звернув увагу на те, що умови на об’єктах для обсервації мають бути комфортними для людей.

«Усі пункти мають бути перевірені, там повинні бути необхідні умови для ізоляції й обов’язково – для комфортного проживання», – наголосив Глава держави.

12.10 Лікарня Тернополя отримала медичне обладнання для лікування пацієнтів з коронавірусом

Станом на 31 березня 2020 року у медичні установи Тернополя надійшла допомога від благодійників

30 спеціальних відсмоктувачів рідини із легень пацієнтів, хворих на коронавірус, з якими зможуть працювати бригади анестезіологів отримала Тернопільська міська лікарня швидкої допомоги
Такі ж апарати отримають й інші лікарні нашого міста!

Про допомогу, яку отримали Тернопільські лікарні, а також благодійників можете дізнатись тут

11.30 Оновлено алгоритми надання стаціонарного лікування пацієнтів з COVID-19, МОЗ

Стаціонарне лікування має обов'язково надаватися:

▪️хворим з підозрою/підтвердженим COVID-19 у середньому й тяжкому стані, а також при ознаках пневмонії або дихальної недостатності;
▪️пацієнтам, незалежно від тяжкості стану, які належать до групи ризику розвитку ускладнень.

До цієї групи ризику відносяться пацієнти з тяжким перебігом артеріальної гіпертензії, декомпенсованим цукровим діабетом, з імуносупресивними станами, тяжкою хронічною патологією дихальної та серцево-судинної систем, нирковою недостатністю, аутоімунними захворюваннями, тяжкими алергічними хворобами, цереброваскулярними захворюваннями в стадії декомпенсації, онкологічними захворюваннями.

 Після прибуття пацієнта до закладу охорони здоров'я проводиться медичне сортування: за тяжкістю захворювання, необхідністю починати заходи медичної допомоги та наявністю ТГРС (тяжкого гострого респіраторного синдрому), пов'язаного з COVID-19.

 Залежно від стану хворого та його класифікації спеціалісти надають відповідну медичну допомогу. Всім пацієнтам з COVID-19, які перебувають на стаціонарі, проводять профілактику загальних ускладнень.

 Вагітні жінки з підозрою на COVID-19 мають бути госпіталізовані у спеціалізований стаціонар, уся терапія має проводитися з урахуванням стандартів ведення вагітності.

11.00 Оперативні дані Тернопільського штабу станом на 10.00 31 березня

У Тернопільській лікарні швидкої допомоги станом на 10 годину 31 березня перебуває 5 хворих на COVID-19. Це 1 – житель міста Заліщики, 3 – жителі Монастириського району, 1 житель села Острів Тернопільського району.

  • В Тернопільській міській дитячій лікарні станом на 10 годину 31 березня на лікуванні перебуває 7 пацієнтів з підтвердженим COVID-19.
  • В інфекційному відділенні - одинадцятирічна дитина та її мама з Монастириського району.
  • Ще двоє дітей 13 і 14 років та їх мама, хворих на COVID-19 з Монастириського району
  • Також в реанімаційному відділенні лікарні проходить лікування дитина, якій 1,5 роки, з Кременецького району та її мама. У них підтвердили COVID-19.
  • Від початку епідемії коронавірусу в Україні підтверджено 2 випадки COVID-19 серед жителів Тернополя.
  • Двоє чоловіків з Тернополя – 55 і 62 роки, в яких підтвердили COVID-19, знаходяться на амбулаторному лікуванні. Медики обстежили людей, які контактували з ними, COVID-19 – не виявили.
  • Станом на 10 годину 31 березня в Тернопільській міській лікарні №3 на ізоляції перебуває троє тернополян контактних з хворими на COVID-19.
  • 393 тернополян перебуває на самоізоляції

10.00 В Україні підтверджено 549 випадків COVID-19
(станом на 10:00, 31 березня)

За результатами досліджень вірусологічної референс-лабораторії ЦГЗ України та обласних лабораторних центрів загалом підтверджено 549 випадків COVID-19.

Випадки підтверджено:
Вінницька обл. — 36 випадків;
Волинська обл. — 3 випадки;
Дніпропетровська обл. — 9 випадків;
Донецька обл. — 6 випадків;
Житомирська обл. — 5 (1 летальний) випадків;
Закарпатська обл. — 1 випадок;
Запорізька обл. — 13 випадків;
Івано-Франківська область — 45 (3 летальних) випадків;
м. Київ — 107 випадків;
Київська обл. — 52 випадки (2 летальних);
Кіровоградська обл. — 4 випадки;
Львівська обл. — 6 випадків;
Луганська обл. — 2 випадки;
Одеська обл. — 11 випадків;
Полтавська обл. — 1 випадок;
Рівненська обл. — 13 випадків (3 летальних);
Сумська обл. — 10 випадків (1 летальний);
Тернопільська обл. — 78 випадків (1 летальний);
Харківська обл. — 1 випадок;
Херсонська обл. — 1 випадок;
Хмельницька обл. — 3 випадки;
Черкаська обл. — 50 випадків;
Чернівецька обл. — 90 (2 летальний) випадків;
Чернігівська обл. — 2 випадки.

Усього зафіксовано 13 смертей від COVID-19 в Україні. Загалом 8 людей вже одужали, з них двоє дітей, — повторне лабораторне дослідження не виявило вірусу в організмі.

З початку року Центр громадського здоров’я України отримав 2642 підозри на нову коронавірусну інфекцію.

09.30 У Тернополі будуть посилювати карантинні заходи.

Ці вихідні показали, що не всі тернополяни відповідально відносяться до карантину. 30 брезня під час засідання оперативного штабу вирішили посилити контроль щодо перебування містян на дитячих та спортивних майданчиках, у парках й в інших зонах відпочинку. Детальніше Сергій Надал розповів про це в ефірі UA:Перший.

 

09.00  Комунальні автобуси та тролейбуси в Тернополі дезінфікують спеціальними бактерицидними лампами

Автобуси і тролейбуси КП "Тернопільелектротранс" в Тернополі дезінфікують двічі на день розчином, а в обідню пору під час перерви додатково ще й бактерицидними лампами.

Знезараження повітря всередині громадського транспорту бактерицидними лампами - це ефективна профілактика для недопущення поширення випадків COVID-19. Так вважають лікарі-епідеміологи.  Ці лампи абсолютно безпечні для людей.

Головне за 30 березня

В Тернопільській дитячій лікарні станом на 21:00 30 березня – 7 випадків COVID-19, серед хворих – 4 дітей.

Коронавірус сьогодні підтвердився у мами 1,5 річної дитини з Кременецького району. Вона разом із дитиною, перебувають в реанімаційному відділенні лікарні.

В інфекційному відділенні проходять лікування одинадцятирічна дитина та її мама, у яких підтвердили коронавірус із Монастириського району.

Ще дві дитини віком 13 і 14 років разом із мамою з Монастириського району перебувають також в інфекційному відділенні лікарні

Станом на 22.00 30 березня в Україні зафіксовано 548 випадків коронавірусної хвороби COVID-19

За даними ЦГЗ  в Україні 548 лабораторно підтверджених ПЛР-дослідженням випадків COVID-19. Усього в Україні зафіксовано 13 летальних випадків від COVID-19. Загалом 8 людей вже одужали — повторне лабораторне дослідження не виявило вірусу в організмі.

 

Новим Міністром охорони здоров’я України призначено Максима Степанова

Сьогодні, 30 березня, Верховна Рада України на позачерговому засіданні призначила Максима Степанова новим Міністром охорони здоров'я України. Його кандидатуру підтримали 246 народних депутатів.

Тимчасові пункти прийому та сортування хворих на коронавірусну хворобу облаштували на Тернопільщині.

З метою створення умов для прийому та сортування хворих на коронавірус осіб, 29 березня в Тернопільській області підрозділи ДСНС розгорнули 12 наметів на територіях спеціалізованих закладів охорони здоров’я. Ці тимчасові пункти обладнано обігрівом, забезпечено електроенергією та усім необхідним, з метою убезпечити роботу медичного персоналу при контакті з можливими носіями вірусу. 
 

Як довго коронавірус живе на різних поверхнях

 

Коронавіруси можуть жити на поверхнях до 5 днів. Але заразність вірусу значно знижується вже за 3 години.


 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (18)
  • Ігор Брикайло

    В Козівському районі вчора вечером було вказано 5 ПІДТВЕРДЖЕНИХ випадків. Чому ні слова? На Кременеччині 1, написали, в Заліщиках написали, а тут 2 місце получається після Монастириського району. Чому немає інфи?
  • Іван Тлумацький

    Українцям головне не працювати, а причина чому пофіг))

    Ігор Ігорович reply Іван Тлумацький

    Мова йде про дотримання карантину, дочого тут робота?
  • Хтось

    Потрібно ввести надзвичайний стан, щоби всіх посадити на жорсткий карантин.Наші люди не розуміють масштабів біди, що насувається, а мову величезних штрафів та кримінальної відповідальності зрозуміють.
  • Nataliya Katysheva

    От через таких ‘невiдповiльних,несвiдомих’ д”бiлiв(вибачте за слово),будемо сидiти ще не мiсяць,а два,на карантинi!А це-великi втрати для бiзнесу i економiки в цiлому..Жорсткі міри не завадять!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:02 Як тернополянам оформити субсидію через «Дію»? Перевірили «20 хвилин» 20:15 Суд визнав депутата Тернопільської обласної ради Любомира Крупу загиблим на війні photo_camera 20:00 Артилерія, авіація і не тільки: росіяни посилюють обстріли Сумської області, — ЗСУ 18:35 Які культурні заходи цього тижня проведуть у бібілотеках Тернополя Від читача 11:20 Благодійний концерт за участю гуртів "Дивний простір" та "Spalah" 17:03 Як поповники файну карту через додаток е-Тернопіль: «20 хвилин» перевірили photo_camera 16:45 На Тернопільщині чоловік збирав гроші під виглядом лікування дітей і військових — поліція photo_camera 15:49 Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради) 15:00 «За малюнками приховані біль і втрати»: військові під час реабілітації намалювали картини (ФОТО) photo_camera 14:20 У Тернополі відбудуться «Дні кіно від ТРО» 13:31 У Тернополі продають перші вербові котики: де придбати та скільки коштують 13:00 180 тисяч гривень за зняття «поробів» віддала «ворожці» жінка з Тернопільського району 12:30 Квитки розкупили на кілька сеансів наперед: Тернопіль відвідали актори фільму за повістю Кузьми Скрябіна play_circle_filled photo_camera 11:47 На проспекті Бандери зіткнулися два автомобілі: один водій втік 11:25 МОЗ оновило рекомендації щодо проведення щеплень вакциною проти COVID-19 для первинної вакцинації 11:00 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:00 На Тернопільщині зросла захворюваність на ГРВІ та грип 09:15 У Церквах східної традиції розпочався Великий піст 08:46 18 березня у Тернополі відключили світло за однією адресою 08:05 У Підволочиську чоловік продавав перероблений пістолет play_circle_filled photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up