Курсанти отруїлися через антисанітарію у їдальні коледжу, де навчаються

Курсанти отруїлися через антисанітарію у їдальні коледжу, де навчаються
  • Відомі попередні причини масового отруєння вихованців Тернопільського коледжу з посиленою військовою та фізичною підготовкою
     
  • Станом на 22.02.2020 р. всі діти вже були виписані з інфекційного відділення Збаразької районної лікарні.

За інформацією з ДУ «Тернопільський лабораторний центр МОЗ України» із 25 хворих, що були госпіталізовані, у 5 виділено норовірус. В інших хворих виділявся стафілокок, умовно патогенна флора (дослідження проводили в районній лікарні).

За даними лабораторних досліджень харчових продуктів, готових страв, змивів з обладнання, кухонного посуду, взірців води питної, відібраних на харчоблоці коледжу, що проводились Тернопільською регіональною державною лабораторією Держпродспоживслужби у добових пробах за 18.02.2020 р. (день, що передував поступленню хворих у лікарню) виділені патогенні збудники – сальмонела та стафілокок, бактерії групи кишкової палички; із 20-ти змивів у 19-ти незадовільні результати - виділені бактерії групи кишкової палички та стафілокок. Дані результати свідчать про грубі порушення вимог санітарного законодавства – технології та умов приготування страв, недотримання режиму дезінфекції, особистої гігієни персоналом їдальні.

Обстеження контактних осіб, персоналу харчоблоку проводять в ДУ «Тернопільський обласний лабораторний центр МОЗ України».

Відео дня

 Остаточних результатів всіх досліджень ще немає, епідрозслідування триває.

Розпорядженням начальника Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області – головного державного інспектора Тернопільської області тимчасово призупинено роботу харчоблоку Державного навчального закладу «Тернопільський професійний коледж з посиленою військовою та фізичною підготовкою», харчування учнів організовано на базі Збаразької санаторної школи-інтернат.

 Керівнику Тернопільського професійного коледжу з посиленою військовою та фізичною підготовкою  за результатами перевірки вручений припис, що обов’язковий до виконання.  Рішення про відновлення роботи харчоблоку коледжу буде прийняте за умови виконання всіх вимог, викладених у приписі (зокрема поновлення кухонного обладнання, інвентаря, закінчення ремонтних робіт, отримання результатів обстеження персоналу їдальні та контрольних лабораторних досліджень після генерального прибирання).

  На 24.02.2020 р. заплановане засідання районної комісії з питань ТЕБ та НС.

Довідка

Основні симптоми при отруєнні

Перша допомога при отруєнні

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (5)
  • Надія Васильків-королюк

    То треба всюда провірку робити!!!!школи садіки
  • Юлия Юлія Юлія

    У нашій школі прилавок продавчиня витирала чоловічими трусами😩(Діти розказували.Учні 10-11 класу)

    Надія Васильків-королюк reply Юлия Юлія Юлія

    Юлія Юлія Юлія то не дивно,в нас все можливо!😝

    Inna Inna reply Юлия Юлія Юлія

    Юлія Юлія Юлія знав би чоловік,  що його труси стануть в нагоді)))).....добре що собі писок не витирала
  • Наталя Романюк

    От де собака зарита а плели що мама сумку з дому передала
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми Від читача 13:58 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист 16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera 16:10 У Тернополі засудили екскерівника податкової та його сина, які вимагали 40 тисяч доларів неіснуючого боргу 15:35 В Україні презентували законопроект про відбудову та відновлення 14:53 Видання «20 хвилин» на мапі рекомендованих медіа в Україні. Читайте лише перевірені факти! photo_camera 14:30 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:17 На Тернопільщині — штормове попередження 13:45 У Тернополі виділили майже 2,6 млн гривень на техніку для школярів 13:08 У Тернополі зустріли колону «На щиті» із полеглим Героєм Василем Друзюком (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 12:40 У Тернополі пенсіонерка травмувалась в маршрутці, коли водій раптово пригальмував 12:05 Суддю не каратимуть за перевищення швидкості, а тернопільського поліцейського, який його зупинив — звільнили 11:25 У Тернополі водійка на LEXUS в'їхала у перешкоду прямо перед відділком поліції. Була напідпитку 10:50 У Ланівцях зустрічатимуть кортеж «На Щиті»: загинув Герой Василь Друзюк 10:10 В Україні прогнозують зростання зарплат. Кому на нього розраховувати
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up