Львівські медики пересадили донорське серце 11-річному хлопчикові із Тернополя

Львівські медики пересадили донорське серце 11-річному хлопчикові із Тернополя

Від операції минув тиждень, дитина почувається добре.

Львівські медики врятували життя 11-річного Владика із Тернополя. Йому пересадили серце від посмертного донора. На таке рішення погодились батьки 15-річного хлопчика, який помер через ушкодження мозку. Про це розповіли у Першому медобʼєднанні Львова.

— Серце отримав 11-річний Владик із Тернопільщини. Діагноз — дилятаційна кардіоміопатія — йому встановили в шість місяців. Недугу спровокувало важке запалення легень. Серце хлопчика могло зупинитися будь-якої миті: воно було втричі збільшене та заледве поміщалося в грудній клітці, —йдеться у повідомленні.

Відео дня

Від часу операції минув тиждень, Владик почувається добре.

Медики нагадують, що всі операції з трансплантації в Україні для пацієнтів безоплатні.

Додамо, тернопільські лікарі провели непересічну операцію. Медики виконали малоінвазивну операцію з приводу раку стравоходу, а саме ендоскопічне стентування стравоходу.

 

Читайте також:

Дівчинку з Тернополя, яка народилася з украй рідкісною вадою серця, успішно прооперували у Львові

Лікарі «ОХМАТДИТу» врятували життя 12-річної дівчинки з Тернопільщини

Лікарі Тернопільщини повернули 80-річній бабусі здатність харчуватись

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Читач72

    Чому в Тернополі надалі операції в лікарнях коштують захмарні грошові суми, особливо в онколікарні де ліки коштують космічних цін в той час коли вони придбані головними лікарями за державний кошт. Скільки часу ще потрібно владі аби призупинити узаконені побори в лікарнях та запровадити страхову медицину. Пересічний громадянин за межею бідності, безробітний, не отримуючий пенсії не спроможний лікуватися і приречений на смерть, особливо хворі з сіл. Всі все бачать, знають але протизаконні оплати за операції продовжуються ніби то за покупки частин органів( суглоб, стенд, інструмент, операційний інвентар та інше а головні лікарі продовжують міняти джипи старі на нові, утепляти притернопільські котеджі, їздять на гірськолижні кроси, відпочивають в Дубаї, родичів влаштували своїми підлеглими заброньованим дармоїдами, розширюють приватний бізнес в стінах державних медичних закладах.

keyboard_arrow_up