"Мають знеболювальну дію та допомагають схуднути": лікарі розповіли чому корисно та небезпечно цілуватись

"Мають знеболювальну дію та допомагають схуднути": лікарі розповіли чому корисно та небезпечно цілуватись
  • 14 лютого у світі святкують День Закоханих. А що може краще виявити вашу любов, ніж поцілунок?
  • Ми зібрали коментарі сімейного лікаря, психолога та дієтолога про те, як поцілунки впливають на наш організм.  

"Підвищують настрій та заряджають енергією": психологиня Катерина Варнавських

-  Поцілунки - це завжди приємність, - каже експертка. - Вони підвищують настрій. Доведено, що люди, які частіше цілуються, оптимістичніше налаштовані. Поцілунки також заряджають позитивною енергією і впливають на гормональний фон.

Зокрема, за словами психологині, під час поцілунку в нашому організмі виділяється окситоцин, ендорфіни, допоміни, які є гормонами щастя. Коли їх рівень збільшується, людина відчуває емоційне піднесення та приплив позитивних емоцій. 

- Ще ми знаємо, що поцілунки мають знеболювальний ефект. Це, звісно, на емоційному рівні, але недарма, коли дитина порізала пальчик, мама обов'язково його цілує, і біль минає, - говорить Катерина Варнавських. - А ще це чудовий вихід уникнути сварок. Тобто коли є суперечка - поцілунки допоможуть її припинити і помиритись. 

Відео дня

За словами лікарки, серед інших позитивних впливів на здоров'я - профілактика старіння, оскільки під час поцілунку ми задіюємо багато лицьових м'язів. І навіть під час поцілунку активізується серцево-судинна система, адже частота пульсу може досягати 100 ударів за хвилину.

- Це найкращий спосіб виразити своє ставлення до іншої людини, - каже експертка, - адже не всі люди багатослівні, а от поцілунок може замінити тисячі слів.

"Який догляд за зубами - такий поцілунок": Артем Олексюк - стоматолог

-  Людина може відтворити більше 100 видів поцілунків і кожен буде насичений розмаїттям відчуттів та емоцій,  - каже стоматолог. - Поцілунок – це «серцева справа», котра блокує утворення гормонів стресу, скеровує нервову систему на позитив, а викид адреналіну при цьому створює радісну активність та щастя.

Експерт каже, що під час поцілунку від однієї людини до іншої передається близько 250 бактерій різних культур. «Чужі» бактерії підвищують опірність організму і стимулюють появу антитіл внаслідок такої «перехресної імунізації».

- Від здоров´я у порожнині рота залежить, чи Ви зміцнюєте свій імунітет, чи «наберете» інфекцію в організм, - продовжує Артем Олексюк. - Адже, не тільки карієс може передаватись через поцілунок ! Існують безліч класифікацій поцілунків, що створюють наші емоції з м´язами обличчя та кількістю зубів, станом слизової оболонки порожнини рота, та формою губ. Якщо цілуватись відразу після прийому їжі, то із-за посиленого слиновиділення швидше нормалізується кислотність у порожнині рота, що є профілактикою розвитку захворювань зубів та ясен і не потрібно використовувати жуйку.

Поцілунковий масаж, де приймають участь до 30 м´язів обличчя, покращує кровообіг у порожнині рота, стимулює вентиляцію легень та роботу серця, а отже підіймає життєвий тонус. Поцілунок – найкращий метод визначити, чи дійсно ви пара.

- Якщо порожнина рота здорова, то Ваш «бортовий комп´ютер» безпомилково визначить температуру тіла, виміряє пульс, проаналізує «феромони» вашого партнера (-ки), - говорить пан Олексюк. - Похибку даного виміру можна звести до мінімуму, якщо у Вашому роті не буде ран та запалення слизової оболонки порожнини рота, не буде карієсу та зубних відкладень. Якщо Ви чистите зуби згідно рекомендацій стоматолога та раз у пів року з´являєтесь на огляд – гармонійний поцілунок ми Вам гарантуємо! Стоматологи рекомендують – цілуйтесь та будьте коханими.

"Коли простудились - не цілуйтесь"

Надія Боднар, лікарка Центру первинної медико-санітарної допомоги

- Це ні для кого не таємниця, що ротова порожнина - найбільш заселене мікроорганізмами місце нашого тіла, - розповідає лікарка. - Проте, якщо людина нормально стежить за станом ротової порожнини, якщо регулярно доглядає за нею, то проблем ніяких не має виникнути і ризики захворіти в цьому випадку зводяться до нуля. 

За словами Надії Боднар, від поцілунків все ж більше користі, ніж шкоди. Проте, якщо ви відчули якісь ознаки простуди, краще утриматись від близьких контактів, щоб не наражати себе та партнера на небезпеку. 

- Віруси, які є небезпечними для нашого організму, передаються зі слиною, - говорить лікарка. - Небажано, коли людина відчуває, що хвора, доходити до поцілунків. Тому що ці віруси можуть повпливати на імунну систему. Також такий контакт може викликати стоматит, стафілокок та інші захворювання.

Надія Боднар переконує, що позитивні емоції, які викликає поцілунок, позитивно впливають на наш організм завдяки гормонам, що продукує організм. 

"Чи допоможе секс та поцілунки схуднути": дієтологиня  Маряна Лебідь 

У дієтологині ми запитали, чи справді поцілунки спалюють калорії та допомагають схуднути.

- Поцілунки - це насамперед, позитивні емоції, - гворить Мар'яна Лебідь. - Відомо, що поцілунки спалюють калорії. При швидкому та романтичному поцілунку спалюється 2-3 калорії. Поцілунок, який триває 60 секунд, спалює 26 калорій.  Але, зважаючи на біохімічні процеси, значно схуднути від поцілунків нереально. Хоча важливо пам'ятати, що позитивний настрій вирішує дуже багато.

Дієтологиня переконує, що будь-яка фізична активність допомагає пришвидшити схуднення. Але чи можливо схуднути, займаючись сексом?

-  Секс можна віднести до певного виду фізичного навантаження, під час якого людина витрачає більше кілокалорій, ніж під час того, як сидить за столом, або ходить пішки, - каже пані Лебідь. - Фізичні навантаження стимулюють схуднення. Окрім того, люди у стані закоханості мають менший апетит. Відповідно, на цьому фоні вони можуть схуднути. Але за основу обов'язково необхідно брати здорову їжу. 

Загалом стан під час сексу або поцілунків можна порівняти із станом стресу, на який кожен організм може реагувати дуже індивідуально. Проте, за словами дієтологині, будь які намагання схуднути повинні буди підкріплені здоровим харчуванням, достатньою кількістю води, правильним режимом. 

А який вплив поцілунків на організм відчували ви? Чи вірите, що поцілунок знеболює та покращує настрій? Відповідь залишайте в коментарях. 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (8)
  • Ruslan Melenchuk

    Новини Тернополя забули добавити з попівського величного благословення....
  • UpToNoGood

    >>>ні для кого не таємниця, що ротова порожнина - найбільш заселене мікроорганізмами місце нашого тіла
    --
    Це не правда. Найбільш заселене місце - товстий кишечник. А от по кількості видів ротова порожнина перша - 800..1300 видів проти 300..1000 у товстому кишечнику.
    Джерела:
    https://en.wikipedia.org/wiki/Human_gastrointestinal_microbiota
    https://en.wikipedia.org/wiki/Oral_microbiology

    ВолодяУкраїна!!! reply UpToNoGood

    Молодець приємно прочитати освідчину людину!!!
  • Anonymous

    14 лютого ще день психічно хворих співпадіння, недумаю

    Хед Шот дякую дякую :) reply Anonymous

    І на майбутьнє прочитай давню історію святого Валентина просто соромно що ти як той нот бук на картоні :)

    Валентин! reply Anonymous

    Хто сказав на мамку падло:) reply Anonymous

    Можем тобі столик забронювати за адресою тролейбусна 14 без коштовно намалюємо тобі на картоні або на фанері комп’ютер будеш найкращий хакер на планеті земля шо скажеш :)
  • Оксана

    Сказала досвідчений психолог ))) А потім ті хлопці, у яких дівчата люблять годинами цілуватись не того...з поломаною психікою...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up