Дитячий медогляд для шкіл і садків відтепер проводитимуть сімейні лікарі

Дитячий медогляд для шкіл і садків відтепер проводитимуть сімейні лікарі

Сімейні лікарі проводитимуть усі необхідні обстеження та видаватимуть довідки для школярів та дошкільнят.

Відтепер медичні довідки для зарахування дитини до навчального закладу можна буде отримати у сімейного лікаря. Про це інформують у пресслужбі Міністерства охорони здоровʼя.

— Сімейний лікар буде проводити всі базові обстеження дитини: збір анамнезу, повне фізикальне обстеження, перевірку наявності ознак гострої хвороби або хронічних станів, а також вимір зросту та маси тіла, дослідження гостроти зору, слуху (шепітна мова), постави та плантографії, — йдеться у повідомленні.

За результатами таких медичних оглядів видаватимуть документи єдиного зразка. Важливо, що для отримання довідки дитина має отримати усі щеплення згідно з Національним календарем профілактичних щеплень.

Відео дня

У Мінздоровʼя додали, що медичні огляди для зарахування дитини до дитячого садка або школи є обов’язковими. Натомість медогляди для вступу в інші освітні заклади будуть проводитись лише, якщо це вимагається самим закладом чи умовами вступу.

Нагадаємо, майже 95 тисяч батьків з нашої області вже обрали педіатра для своїх дітей. Ми дізнались, у кого з дитячих лікарів Тернополя найбільше декларацій з пацієнтами. Рейтинг переглядайте у нашому матеріалі за посиланням.

 

Читайте також:

З яким педіатром ще можна підписати декларацію в Тернополі? Ми склали список

 ТОП-20 найбільш «завантажених» педіатрів Тернополя. Чи реально ще до когось потрапити?

У кого з тернопільських педіатрів найбільше декларацій? Ми з'ясували

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up