Ми перевірили, чи є черги на вакцинацію проти COVID в Тернополі. Скільки охочих зробити щеплення

Ми перевірили, чи є черги на вакцинацію проти COVID в Тернополі. Скільки охочих зробити щеплення
  • Чимало тернополян нарікають, що в деяких пунктах вакцинації у Тернополі, аби зробити щеплення від ковіду, необхідно простояти годину, дві та більше.

  • Журналіст «20 хвилин» побував у трьох пунктах вакцинації та перевірив, чи дійсно охочих зробити щеплення настільки багато.

Журналіст «20 хвилин» побував у трьох пунктах щеплень – в ТЦ «Орнава», на вулиці Шпитальна, 4, а також в Центрі вакцинації на просп. Злуки, 45. Про те, що побачив, читайте нижче.

Пункт вакцинації в ТЦ «Орнава»

Розташований цей пункт на другому поверсі торгового центру. Біля входу в пункт чекають шестеро тернополян. Одразу запитуємо в лікарів чи довго очікують охочі вакцинуватися та скільки зробили щеплень протягом дня.

Відео дня

– Тут можна вакцинуватися як за попереднім записом, так і в порядку черги. Черга якщо і є, то невелика. Частіше ті, хто хочуть отримати Pfizer, чекають довше, але ми щеплюємо вакцинами CoronaVac або AstraZeneca. Стараємося працювати оперативно, – розповіла лікарка Марія. 

Також нам пояснили, що процедура щеплення займає п’ять-сім хвилин. Станом на 13.30 в цьому пункті вакцинації зробили 101 щеплення.

Тернополянин, який вакцинувався в ТЦ «Орнава», каже, що чекав у черзі не більше п’яти хвилин.

– Все дуже швидко, прийшли, заповнили анкету, вакцинувалися, – каже він. 

Пункт вакцинації на вулиці Шпитальна, 4

А тут черги не було взагалі. В самому пункті працюють дві лікарки. Вони пояснили, що зранку, 23 жовтня, людей було більше, а ближче до обіду – кілька осіб.

У цьому пункті вакцинації зробити щеплення можна без попереднього запису. Працює він щодня з 9.00 до 16.00, на вибір є дві вакцини – CoronaVac або AstraZeneca.

Більше, на жаль, лікарки розповідати відмовилися.

Центр масової вакцинації на проспекті Злуки, 45

В цьому центрі черга дійсно була. О 15.30 на свою дозу вакцини на вулиці очікували до 20 осіб, ще кілька – в приміщенні.

Тернополянин Назар сам підійшов до журналіста та завів розмову. Пояснив, що вже вакцинувався ще до обіду, 23 жовтня. Черга була такою ж, але чекати не довелося, оскільки він прийшов за попереднім записом.

Підходимо до молодого чоловіка з дитиною та запитуємо, чи він чекає на вакцинацію.

– Ні, я вже вакцинований, – відповідає чоловік. – Я чекаю на дружину. Вона стояла в черзі десь 15-20 хвилин. Знаєте, я і сам лікар, тому розумію, що вакцинація потрібна, через це і прийшли сьогодні з дружиною.

У середині будівлі своєї черги очікують ще шість охочих вакцинуватися. Завідувачка амбулаторії ЗПСМ №9 Ольга Сковронська розповіла, що в жовтні на щеплення дійсно приходять більше людей, тому й доводиться часом стояти в черзі.

– У нашому пункті вакцинації працює дві мобільних бригади – це шість лікарів та шість медичних сестер. Охочих вакцинуватися багато, тому на пункт є досить велике навантаження, але скарг від тернополян немає. Всі спокійно очікують. Окремо є запис на вакцинацію через інтернет на певну годину, – каже пані Сковронська. – 22 жовтня ми вакцинували орієнтовно 700 осіб, у вересні денна кількість охочих була 150—300 осіб.

Тут проводять щеплення вакциною Pfizer.  Пункт вакцинації працює щоденно з 9.00 до 20.00.

Нагадаємо, з 18 жовтня на Тернопільщині зростає кількість вакцинацій, повідомляє ДУ “Тернопільський ОЦКПХ МОЗ України” в соцмережі Facebook.

Так, 17 жовтня в області вакцинували 1750 осіб, 18 жовтня таких уже було 3368, 19 жовтня – 4000 , 20 і 21 жовтня – понад 6 тисяч, а 22 жовтня – майже 7 тисяч.

А як переконалися ми, подекуди в місті у пункти вакцинації є черги, однак тернополяни з розумінням ставляться до роботи лікарів, а тому жодних скарг до них немає.

Якщо ж ви хочете вакцинуватися, не очікуючи в черзі, можете прийти за попереднім записом. Як записатися, читайте за посиланням.

А ви вакцинувалися? Чи були черги в пунктах вакцинації та скільки очікували? Пишіть в коментарях.

 

Читайте також:

Через ряд обмежень кількість охочих щепитися стрімко зросла. Яка вакцина є зараз на Тернопільщині

На Тернопільщині посилюють карантинні обмеження. Як тепер будемо жити?

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • Леся Смик

    Він є придурок
  • Леся Смик

    Так би до церкви йши що неділі на службу божу ніж бігли щепитися якоюсь хімією

    Pavlo Lutsyshyn reply Леся Смик

    Леся Смик а ви звідки знаєте що там?

    Костя М. reply Леся Смик

    Леся Смик назад в середньовіччя)

keyboard_arrow_up